Lauantaina matkataan Vantaalle

13.10.2017

Jokipoikien runkosarjan kolmannen viikon jälkimmäinen ottelu on lauantaina Vantaalla, jossa vastaan asettuu viime keväältä erittäin tuttu vastus Kiekko-Vantaa.

Jokipojat joutui nöyrtymään viime keväänä pudotuspelien puolivälierissä Kiekko-Vantaalle suoraan neljässä ottelussa, joten Jokipojilla on runsaasti maksettavana kalavelkoja lohipaidoille. Kiekko-Vantaa ylsi viime kaudella hopeamitaleille asti. Jokipoikien kokoonpanosta edelleen on varmuudella sivussa hyökkääjä Ville Halonen. Uusi pelaaja sairastuvalla on keskiviikon Ketterä-ottelussa tällin saanut puolustaja Eppu Rissanen.

Jokipoikien hyvä kotivire sai jatkoa keskiviikkona joukkueen voittaessa sarjanousija Imatran Ketterän lukemin 5-3. Voitto oli Jokipojille kotiotteluista kolmas peräkkäinen täysi pistepotti.

– Alkuhan ottelussa oli huono, mutta sitten pelattiin jämäkät kakkos- ja kolmoserät. Hyvä nousu ja ihan ok peli meiltä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Mutta eniten harmittaa Eppu Rissaseen kohdistunut taklaus. Se meni tuomareilta ohi. Sitä nyt on kelailtu, niin taklaus tuli suoraan päähän. Tällä hetkellä Eppu ei pysty pelaamaan.

– Tuo tilanne harmittaa kovastikin. Meillä loukkaantui pelaaja ja vastapuoli ei saa rangaistusta, sellainen ei saa mennä läpi. Toki ihmiset tekevät virheitä. 

Jokipojat sekoitti kokoonpanoaan ensimmäisellä erätauolla ja veikin nimiinsä kaksi jälkimmäistä erää. Ottiko joukkue selkeästi itseään niskasta kiinni heikon ensimmäisen erän jälkeen?

– Harvoin pelissä pystyy noin paljon parantamaan. Kyllähän se henkisellä puolella on. Siihen reagoitiin kuten pitikin ja saatiin sitä kautta joukkue pelaamaan hyvin.

– Kyllähän pelaajat ymmärtävät sen, että jokaisessa pelissä pelataan voitosta lain sallimilla keinoilla. Valmentajat yrittävät auttaa joukkuetta, ja pelaajat auttavat omalla panoksellaan. Se nyt toimi keskiviikkona. Mutta ei se ole idea, että aina pitää herätellä, Varis summaa.

Kiekko-Vantaa tekee tiivistä yhteistyötä KHL-seura Helsingin Jokereiden kanssa. Tämä näkyy myös vantaalaisten pelipaidoissa, sillä pelipaitojen ulkoasu on yhteneväinen Jokereiden kanssa. Lohilogon lisäksi paidoissa on myös Jokereiden logo.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat päästäneet Mestiksessä vähiten maaleja, sillä viidessä ottelussa molempien joukkueiden verkkoon tehty vain 12 osumaa.

– Kaikki nyt tietävät, että sarjan kärkijoukkue siellä on vastassa. Voitto vaatii meiltä huippupelin. Turha sinne on ajaa yli 400 kilometriä pelaamaan huonosti.

– Heti alussa pitää olla hereillä. Meidän pitää pelata omaa peliä mahdollisimman hyvin sekä puolustaa ja hyökätä laadukkaasti.

Lohipaitojen valmentajaksi valittiin täksi kaudeksi Pasi Arvonen, joka on tuttu SM-liigaseura Hämeenlinnan Pallokerhon penkin takaa jo useamman kauden ajan.

Vaikka Vantaalla on päävalmentaja vaihtunut, eroaako joukkueen pelitapa siitä, mitä se oli viime keväänä puolivälierissä?

– Ei hirveitä eroja viime kevääseen ole. Hyvin pitkälti pelityyli on samanlainen, mutta vähän eri tavalla he rytmitäävät peliä. Kovaa tulevat päälle, Varis analysoi.

Kiekko-Vantaassa on tällä kaudella yhden ottelun torjunut joensuulaisyleisölle tuttu mies, sillä Jokereiden sopimuspelaajiin kuuluva maalivahti Juho Ratilainen pelasi hyvän ottelun SaPKoa vastaan torjuen 30 kutia ja päästäen vain yhden.

19-vuotias Ratilainen torjui viime kaudella ärjypaidassa 18 ottelussa.

Ennakkoon jo kova Kiekko-Vantaan rosteri on saanut viime aikoina kaksi kovaa vahvistusta. Viime kauden kapteeni ja runkosarjan paras pistemies, hyökkääjä Toni Leinonen siirtyi takaisin lohipaitoihin ottelukohtaisen sopimuksen myötä.

Lisäksi joukkue sai lainalle Liigaseura KooKoosta lainalle puolustaja Veeti Vainion, joka on ollut tuttu näky Suomen juniorimaajoukkueissa.

Vaikka Jokipojat on voittanut viidestä ottelustaan neljä, ovat joukkueen otteet pelien sisällä heilahdelleet.

– Tähän aikaan kaikilla joukkueilla tuppaa olemaan niin, että pelin taso heilahtelee. Maalimäärät kuitenkin ratkaisevat. Jos tulee heikompi hetki, niin pitää pystyä tappamaan vastustajan tunne ja elää ne hetket sillä tavalla, että omissa on sulku päällä koko ajan. Ei tässäkään sarjassa sellaisia pelejä tule, että viedään peliä 60 minuuttia, Jouni Varis muistuttaa-

– Jokaisella joukkueella tulee olemaan ne hetkensä. Ne pitää pelata sen mukaan, miten se pelin virtaus silläkin hetkellä on. Mutta se on ihan selvää, että huomenna pitää pelata 60 minuuttia jämäkästi koko ajan. Se antaa meille mahdollisuuden voittoon, Varis päättää.

Ottelu Vantaan Tikkurilassa alkaa lauantaina kello 17.00.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen