Revanssiviikonloppu edessä - perjantaiksi Iisalmeen

26.10.2017

Raskaan viime viikon kolmen tappion jälkeen Jokipojille tarjoutuu mahdollisuus kääntää kurssi revanssiviikonloppuna Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Mestiksen revanssiviikonlopun ensimmäinen koitos on perjantaina Iisalmessa, ja lauantaiksi joukkueet matkustavat Joensuuhun.

Jokipojat saa viikonlopuksi takalinjoilleen takaisin tutun miehen Juuso Akkasen liittyessä joukkueen kokoonpanoon kahden ottelun ajaksi. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa hyökkääjä Mika Koivisto. Hyökkääjä Ville Halonen tekee näillä näkymin paluun kokoonpanoon pidemmän tauon jälkeen. Myös viime viikolla loukkaantunut puolustaja Lassi Raitanen on pelikunnossa.

Jokipoikien viime viikko sisälsi kolme ottelua, mutta niistä joukkue ei saanut kerättyä pisteen pistettä.

Vaikka Jokipojat hävisi viime viikon kaikki kolme kamppailuaan, suoriutui Oula Uskin johtama kenttä laitureinaan Oskari Lehtinen ja Joonas Larinmaa hyvin. Joukkueen tekemästä viidestä maalista kaikki olivat kyseisen ketjun käsialaa.

Joko tulevana viikonloppuna on odotettavissa tehoja muiltakin kentiltä?

– Olemme tässä viikolla saaneet hyvät harjoitukset alle. Tekeminen mikä harjoittelussa näkyy kun siirtyy peliin, niin kyllä minulla on valtava luottamus, että muiltakin kentiltä tulee tehoja, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis uskoo.

– Pelaajalle kun tulee onnistumisia, niin kyllä se kummasti piristää. Kuitenkin pelissä on tärkeää moni muukin asia. Asiat lähtee pienistä asioista kentällä; otat kiekkoja kroppaan, voitat kaksinkamppailuja ja niin edelleen. Sitä kautta alkaa maalipaikatkin tulemaan, kun pystyt peliä viemään, Varis analysoi.

– Nyt on viikonloppuna paikat aukoa hanoja. Mutta totta kai se on itseluottamuskysymyskin. Jokainen sen nyt näkee, että joukkueelta asiat onnistuu, kun itseluottamus on kunnossa.

– Valmennuksen on turha lyödä pelaajille painetta. Toki meidän pitää olla vaativia, mutta turha pelaajia on paineistaa sen enempää. Kun pistät kaikkesi jäällä likoon ja olet henkisesti valmis, niin hyviä asioita tapahtuu.

Jokipojat voitti revanssiviikonlopun vastustajansa Iisalmen Peli-Karhut harjoituskaudella kahteen otteeseen.

Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa elokuussa Jokipojat oli vahvempi maalein 6–3. Syyskuussa Iisalmessa Jokipojat vei tiukan ottelun nimiinsä lukemin 3–2.

– IPK pelaa paljon pystysuunnan kiekkoa, mutta kyllä heillä eilen Ketterä-ottelussa oli hitaampiakin lähtöjä. Hyvä joukkuehan siellä on. Kotiyleisöhän heillä on kova kannustamaan, Varis sanoo.

– Kulunut sanontahan tämä on, mutta me keskitymme omaan pelaamiseen. Meillä on selkeät teesit huomiseen, ja niitä lähdemme toteuttamaan, Jouni Varis tuumasi torstaina.

Viikonlopun yhtenä mielenkiintoisena pelillisenä asiana on se, miten joukkueiden pelaaminen onnistuu kaukalon koon muuttuessa pienemmästä isompaan. Iisalmen Kankaan jäähallin kaukalo on todella kapea, kun sitä verrataan Mehtimäen isompaan kaukaloon.

– Aika sähäkkä ja kiivas peli tulee perjantaina. Kaksi nälkäistä joukkuetta pelaa, joten varmasti nähdään kaksi laadukasta ottelua.

Kahden ottelun ajaksi Jokipoikien kokoonpanoon tulevalle Juuso Akkaselle tuleva viikonloppu on varmasti ikimuistoinen. Perjantain ottelu Iisalmessa on puolustajakonkarille 499. Mestiksen runkosarjaottelu, joten lauantaina mittariin pyörähtää jykevä tasalukema 500 ottelua.

– Hieno juttu, että Juuso on meidän mukana. Hän on harjoitellut meidän ja A-junioreiden mukana. Nautitaan joka hetkestä. Vietetään oikein railakas viikonloppu joukkueen kanssa.

Kokenut Akkanen tuo Variksen mielestä joukkueeseen ennen kaikkea kokemusta.

– Kokemus Juusolla on kova. Hän tietää, mitä voittaminen vaatii. Juusolla vahvuudet ovat olleet aina puolustuspelissä, ja sen kautta hänen on hyvä lähestyä pelaamista.

Puolustaja Wiljami Kupiainen ja hyökkääjä Miro Väänänen pelaavat viikonloppuna A-junioreiden mukana, joten he eivät ole mukana revanssiviikonlopun peleissä.

Ottelu Iisalmessa alkaa perjantaina kello 18.30.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen