SaPKo ajoi takaa rinnalle ja ohi

20.10.2017

Jokipojat kärsi perjantai-iltana Mestis-kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun sarjan vaisusti aloittanut Savonlinnan Pallokerho haki voiton Mehtimäeltä maalein 2-3.

Jokipojat johti ottelua toisessa erässä Oskari Lehtisen osumilla jo 2–0 mutta jäi lopulta tyystin pisteittä. Hallitseva mestari kavensi toisen erän lopussa, ja kaksi kolmannen erän puolivälissä syntynyttä osumaa veivät vieraat johtoon. Ottelu oli tasainen ja hyvätasoinen, mutta ärjypaitojen tehot olivat jälleen aivan liikaa Oula Uskin (0+2) johtaman kentällisen varassa. Jonathan Iilahti torjui Jokipoikien maalilla 32 kertaa.

Jokipoikien ja SaPKon välinen koitos oli laadullisesti ehkä parasta kiekkoa mitä Mehtimäellä on tällä kaudella toistaiseksi nähty. Joukkueet taistelivat pisteistä todella kovaa, ja tällä kertaa voiton vei pässipaidat paremman viimeistelynsä ansiosta.

– Pitää olla ylpeä joukkueesta. Joukkue taisteli tänään. Viisi pakkia saatiin jälkeille tänään. Pistettiin hyökkääjät sillä lailla ahtaalle, että niiden puolustusmäärä piti olla huipussaan tänään, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen sanoi ottelun jälkeen.

Ensimmäisen erän alku oli tasainen. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin tiivistä puolustuspeliä, eikä erässä maalipaikoilla mässäilty.

Erän edetessä Jokipojat pääsi hiukan niskan päälle. Jokipojat sai erän aikana kiekon kertaalleen maaliin, mutta se hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Jokipoikien erän parhaat maalipaikat olivat Oula Uskin johtamalla ketjulla.

Laituri Joonas Larinmaa pääsi pariin otteeseen hyviltä paikoilta testaamaan SaPKon Roope Urpolahden kestävyyttä hyvältä sektorilta, mutta toistaiseksi Urpolahti oli ohittamaton.

Jokipoikien taklauspeli oli ensimmäisessä erässä hyvää. Jokipojat sai aggressiivisen taklauspelinsä myötä monta kertaa riistettyä kiekon vastustajan lavasta.

Myös toisessa erässä Uskin johtama kenttä oli ehdottomasti Jokipoikien paras hyökkäysvitja.

Hyvä osoitus kentän laadukkaasta työskentelystä oli ottelun avausmaali.

Oman pään aloitusvoiton jälkeen Larinmaa polki vauhdikkaasti hyökkäyspäähän ja antoi nappisyötön Oskari Lehtiselle, jonka tarkka ranne upposi ohi Urpolahden.

Ottelun avausmaalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi vierailijoille. Jokipojat oli ajoittain omassa päässä vaikeuksissa SaPKon paineistaessa, eikä Jokipoikien oman alueen kiekollinen peli ollut toivotulla tasolla.

Ottelun toinen maali nähtiin Jokipoikien ylivoiman aikana. Illan hahmon Lehtisen huikea soolosuoritus oli erittäin kaunista katsottavaa hänen luikerrellessa maalin eteen harhautuksen myötä, ja nostaessa kiekon verkon perukoille.

Jokipoikien ilo kesti tosin vain 16 sekuntia SaPKon kaventaessa Mikko Lahtelan hienon suorituksen päätteeksi. Lahtela nappasi ilmassa lentäneen kiekon hienosti haltuunsa ja ohitti Iilahden hyvän viimeistelyn myötä.

– Mielestäni startattiin tänään hyvin ja kaveri pääsi meidän parista virheestä 2–0-johtoon, Räsänen kertasi.

–  Jokipojat oli tänään ihan ok. Toisessä erässä oltaisiin voitu tappaa peli kun johdettiin 2–0. Maalipaikat olivat meille 8–2. Ei mitään hätää pelissä. Vastustaja pääsi 2–1:een kun sai kiekon ilmasta kiinni ja oli vähän onnea, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoi.

Kolmannessakin erässä Uskin johtama kenttä jatkoi hyviä otteitaan.

Lehtinen koki kovia taklatessaan SaPKon Jaakko Lanttaa, jonka maila näytti osuvan tilanteessa Lehtisen naamaan. Jokipojat pääsi tilanteesta ylivoimalle, mutta kaivattua maalia joukkue ei saanut viimeistelyä.

Vierailijoiden viimeistely oli puolestaan kolmannessa erässä hyvällä tasolla joukkueen viimeistellessä kaksi maalia kahden minuutin sisään. 

Jokipojat pääsi vielä erän lopussa hakemaan tasoitusta ylivoimien aikana, mutta edes aikalisä tai maalivahdin pois ottaminen maalilta ei tuonut Jokipojille kaivattua tasoitusmaalia.

– Joukkue päätti, että se taistelee ja taistelikin loppuun asti. Matka jatkuu huomenna, Räsänen summasi.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis otti vahvasti kantaa tuomarityöskentelyyn.

– En voi olla sanomatta tästä tuomarilinjasta. Jumalauta miten paljon saa tulla käsille. Toissaviikolla tulee päähän kohdistunut taklaus, siitä ei tule minkäännäköisiä tuomioita.

– Tänään Lehtiseltä lähti hampaat, ei minkäännäköisiä tuomioita. Jonkun näköinen kunnioitus pitäisi olla meidän joukkuetta kohtaan, että ei tarvitse vastustajan huudella, että me näytellään. Ei näytellä.

– Meillä ei jätkät kyllä hypi. Jos joku rupeaa hyppimään, niin sille kyllä roti löytyy, Varis päätti.

Jokipojat jatkaa pelejään heti lauantaina kohtaamalla Hermeksen Kokkolassa.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen