Voittokulku jatkuu! Peliitat kaatui 5-3

04.10.2017

Jokipojat jatkaa Mestiksessä puhtaalla pelillä myös kolmannen sarjakierroksen jälkeen. Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä maalinteko oli ärjypaidoille kovin vaikeaa, mutta keskiviikkona ketsuppipullo räpsähti nopeasti auki. Ottelun lopputulos Peliittoja vastaan oli lopulta 5-3.

Ottelun ratkaisun hetket nähtiin kolmannen erän lopussa. Jokipoikien johtaessa lukemin 4–1 ajassa 54.52 Peliitat otti aikalisän ja maalivahdin pois maaliltaan.

Lähes koko viisiminuuttisen mitä pelistä oli jäljellä peli pyöri kotijoukkueen päässä Peliittojen hakiessa raivoisasti kavennusmaaleja.

Peliittojen hyvä kiri riittikin kahteen maaliin. Se kuitenkin päättyi hyökkäyspään jäähyyn, jonka aikana Jokipoikien puolustajan Joni Murasen omalta alueelta lähettämä kiekko vieri kuin vierikin kierteellä tyhjään maaliin.

– Lopussa vähän niin kuin ruvettiin seisoksimaan, ja katsottiin kun vastustajan ampuu takapatjaan. Löivät niistä kaksi maalia. Onneksi selvittiin. Tässä vaiheessa vain voitot ratkaisevat, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi ottelun loppua.

– Jokipojat rankaisi meidän virheistä kovalla prosentilla. Mutta totuuden nimissä, niin eihän siellä ollut kuin yksi joukkue pelaamassa. Mutta maalit ratkaisee, Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen sanoi.

Ottelun avausmaali nähtiin jo ajassa 02.54. Peliitta-pakin kaatuessa Timo Hiltunen riisti kiekon ja antoi nappisyötön Tuukka Rajamäelle, jonka viuhuva kuti upposi ohi Peliittojen Sami Väliharjun.

Erä oli joukkueiden pelatessa tasakentällisin tasainen. Peliitat paineistivat odotetunlaisesti kovaa.

– Tiedettiin, että vastustaja tulee kovaa päälle niinkuin tulikin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Varis kertasi.

Jokipojilla oli aiempien otteluiden tapaan omalla puolistusalueella ajoittain suuria ongelmia vastustajan paineistaessa. Juuri tällaisesta tilanteesta Peliitat viimeistelivätkin erän ainoan maalinsa.

Puolestaan hyökkäysalueelle päästyään Jokipoikien peli oli kaunista katseltavaa. Joukkue sai aikaiseksi paljon tilanteita, sillä ärjypaidat pyrkivät päättämään hyökkäyksensä laukaukseen, tai rynnimällä kulmasta kiekon kanssa maalinedustalle.

Jokipojat pääsi erän aikana peräti kolme kertaa pelaamaan ylivoimaa, ja verkko heilui kaksi kertaa. Ensimmäisen ylivoimaalin juonittelivat jälleen kerran kaksikko Hiltunen-Rajamäki.

Toisen ylivoimamaalin viimeisteli ranskalaispakki Fabien Bourgeois viivakudilla. Hyvän maskin maaliin teki pakkipari Roni Viirlas.

Kolmaskaan ensimmäisen erän aikana syntynyt ylivoimamaali ei ollut kaukana, sillä Rajamäen laukoma veto kimposi tolpasta ulos.

Toisen erän alkuun Peliitat vaihtoivat maalille Joonas Haraldin. Jokipojat aloitti toisen erän hyvin, mutta hyvä vaihe päättyi joukkueen ottamaan jäähyyn.

Jokipojat viimeisteli neljännen maalinsa terävän vastahyökkäyksen päätteeksi heti alivoiman jälkeen. Kultakypärä Oula Uski antoi hyvän syötön Roni Viirlakselle, jonka tarkka rannelaukaus upposi ohi Haraldin.

Peliitatkin sai kiekon maaliin erän aikana, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Toisessa erässä Peliitat oli tasakentällisin hallitsevampi osapuoli. Se sai aikaiseksi enemmän pidempiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn kuin Jokipojat.

Jokipojat sai erässä muutaman terävän vastahyökkäyksen, mutta pidempiä pyörityksiä oli ensimmäistä erää vähemmän.

Aivan erän loppuun Iilahti sai jäähyn maalin siirtämisestä. Peliitat teki tässä vaiheessa rohkean ratkaisun joukkueen ottaessa Haraldin pois maaliltaan, mutta lisämaaleja ei tuon erän lopun 11 sekunnin aikana enää nähty.

Kolmannessa erässä Peliiat vei peliä. Hiukan paremmalla viimeistelyllä Peliitat olisi voinutkin viedä pisteitä Mehtimäeltä.

– Mitä jäi käteen? Ei yhtään mitään. Tämä on opintietä, ei muuta kuin lauantaita kohti, pettynyt Heiskanen lausui.

– Parannettiin viimeisestä. Pitää joukkuetta kiittää. Sitkeästi puolustettiin 50 minuuttia, Varis kiitteli.

– Peli tulee varmasti parantumaan, mutta voitosta täällä pelataan. Pitää joukkuetta kiittää siitä, että oltiin sitkeitä ja tehtiin paikoista maalit. Jatketaan matkaa, Varis päätti.

Jokipoikien matka jatkuu perjantaina joukkueen matkustaessa Keuruulle, jossa vastaan asettuu KeuPa HT.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen