Voittoputkea jatkamaan kotihalliin!

03.10.2017

Jokipoikien kauden 2017–2018 toinen viikko pitää sisällään kaksi ottelua. Keskiviikkona kotiottelussa vastaan asettuu Heinolan Peliitat, ja perjantaina ärjypaidat matkustavat Keuruulle kohtaamaan KeuPa HT:n.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat edelleen sivussa maalivahti Timo Niemi ja hyökkääjä Ville Halonen. Harjoituskauden lopun ja runkosarjan avausviikonlopun loukkaantumisen takia missannut puolustaja Eppu Rissanen on toipumassa pelikuntoon, mutta hänen pelaamisensa keskiviikkona on vielä epävarmaa. Lisäksi muutamalla pelaajalla on pieniä vammoja, joten kokoonpano selviää pelipäivän aamuna.

Jokipoikien avausviikonloppu oli tuloksellisesti loistava. Kahdesta ensimmäisestä pelistä tuli täydet kuusi pistettä, mutta joukkueen pelaamiseen jäi Jokipoikien päävalmentajan Jouni Variksen mielestä parantamisen varaa.

Jokipojat voitti perjantaina kauden avausottelussa vieraskaukalossa viime kauden mestarin Savonlinnan Pallokerhon jalkapallolukemin 1-0.

– Saatiin sarjaan hyvä startti vieraspelissä hallitsevaa mestaria vastaan. Ensimmäisessä erässä pelasimme syksyn toistaiseksi parhaan erämme.

– Totta kai meillä oli välillä vaikeata, mutta niin on varmasti kaikilla joukkueilla SaPKoa vastaan. Jälkimmäisissä erissä niin SaPKolla kuin meilläkin oli omat paikkansa, Varis kertaa.

Lauantaina Mehtimäellä pelatussa ottelussa puolestaan Rovaniemen Kiekko kaatui lukemin 2-1.

– RoKi-pelissä olimme alkuun telineissä. En tiedä tuliko joukkueelta ulospuhallusta SaPKo-pelin jälkeen. Mennä Savonlinnaan ja kaataa mestari saattoi muutamalle pelaajalle olla henkisesti sellainen homma, että oli vaikeampi lähestyä sitten RoKi-ottelua kotona.

– Ajateltiinko, että tämä olisi helppo homma. Ei se sitä ollutkaan. Ei mitään RoKilta pois, he pelasivat hyvin. Kolmannessa erässä olimme sitten kuskin paikalla ja pystyttiin tekemään ne kaksi maalia, Varis sanoo.

Viikonlopun voittojen takuumies oli ehdottomasti maalivahti Jonathan Iilahti. Iilahti torjui kahden ottelun aikana yhteensä 58 laukausta vain yhden livahtaessa maaliverkkoon. Näin ollen torjuntaprosentiksi tuli kovat 98,31 %.

– Meillä on pelissämme parantamista. Meidän pitää pystyä pelaamaan huolellisemmin, nopeammin ja laadukkaammin. Totta kai valmistautuminen on tärkeä asia aina. Monta kertaa se on pelaajille vaikein asia, että valmistautuu henkisesti.

– Jokainen joukkue Mestiksessä on sellainen, että pitää olla sata lasissa joka ilta, jos meinataan voitosta tapella. Se tarkoittaa myös huomennakin Peliittoja vastaan sitä.

Liigaseura Lahden Pelicansin yhteistyöseura Peliittojen päävalmentajaksi on täksi kaudeksi nostettu viime kauden apuvalmentaja Santeri Heiskanen.

Pelaajaurallaan puolustajana pelannut Heiskanen tahkosi SM-liigassa liki 600 ottelua. Hän voitti liigamestaruuden HIFK:n paidassa keväällä 1998.

Minkälainen joukkue keskiviikkona tulee Mehtimäelle?

– Sieltä tulee joukkue, joka paineistaa periaatteessa kovaa koko ajan. Peliitat kääntää peliä nopeasti. Meidän pitää olla valmiita puolustamaan jalalla ja liikkua hyvin. Kun saadaan kiekko, meidän tulee pysyä kiekossa ja pelata suoraviivaisesti maalia kohti.

Peliittojen avausviikonloppu sisälsi voiton sekä tappion. Perjantaina joukkue kärsi tappion kotiottelussa Lempäälän Kisalle, ja lauantaina heinolalaiset voittivat Kokkolan Hermeksen.

– Videoita Peliittojen pelistä ollaan katsottu. Kyllä se kertoo jotain joukkueesta, kun menet Kokkolaan toisena päivänä ja otat sieltä 5–4-voiton. Ei Kokkolasta niin vain pisteitä käydä ottamassa. Varsinkin kun Hermeksellä oli vaikea ensimmäinen peli, niin varmasti olivat kotikaukalossa tulta ja tappuraa.

– Ei sieltä helppo joukkue tule vastaan, Peliitoilla on laadukas joukkue. Onhan siellä laatua, viittaa Varis muutamiin joukkueen liigalainoihin.

Peliittojen pelaajistosta löytyy ainakin yksi väriläiskä, sillä viime kaudella TuTossa hämmentänyt hyökkääjä Kalle Moisio siirtyi Peliittojen riveihin.

Moisio sai viime kaudella toiseksi eniten jäähyminuutteja koko Mestiksessä. Moisio pelasi Jokipoikien A-junioreissa kaudella 2012–2013.

Liigaseura Vaasan Sportista lainalla oleva hyökkääjä Jesse Paukku jatkaa edelleen Jokipoikien kokoonpanossa.

– Jesse on vielä joukkueen mukana. Päivä kerrallaan mennään. Sitten kun paikka Sportissa aukeaa, niin hän siirtyy sinne.

Aina syksyn myötä on liikkeellä jos jonkinmoista räkätautia, mutta toistaiseksi Jokipoikien joukkue on onneksi välttynyt suuremmilta epidemioilta.

– Meillä joukkue kulkee jo tällä hetkellä pipot päässä ja pitkät kalsarit jaloissa, Varis naurahtaa.

Otteluun on S-etukortilla ilmainen sisäänpääsy seisomapaikoille. Tuoko suurempi yleisömäärä lisäboostia joukkueen suorituksiin?

– Kyllä uskon, että joukkue laittaa kaikkensa likoon. Totta kai se on hienompaa, mitä enemmän porukkaa hallissa on. Joukkue on taisteleva ja laittaa itsensä likoon joka vaihdossa, Varis lupaa.

Ottelu Peliittoja vastaan alkaa Mehtimäellä kello 18.30. Tervetuloa!

Otteluennakot laatii Mehtimäkeläinen