Illalla Kiekko-Vantaan kimppuun

24.11.2017

Jokipoikien viikon kaksi jälkimmäistä peliä ovat vieraskaukaloissa. Perjantaiksi joukkue matkustaa kohtaamaan Kiekko-Vantaan, ja lauantaina vastaan asettuu Lempäälän Kisa. Jokipojat lähtee otteluun vahvistuneella pakistolla lainapuolustajien myötä. HPK:sta joukkue saa mukaansa koko loppukaudeksi vanhan tutun Joel Olkkosen. Porin Ässien junioreista on puolestaan pariksi viikoksi lainalle saatu Niko Ervasti. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa loukkaantumisen takia puolustaja Lassi Raitanen. Hyökkääjä Mika Koivisto on vielä pelikiellossa, joten hän ei pelaa Kiekko-Vantaata vastaan.

Ärjypaitojen edellinen ottelu oli keskiviikkona Mehtimäellä. Jokipoikien kiekollinen peli ei edelleenkään ollut parhaassa terässä, eikä viimeistelykään tuntunut toimivan. Vierailija Heinolan Peliitat saikin täyden pistepotin lukemin 1-2.

– Pelistä oli pisteet otettavissa, mutta ei tehty maaleja, ja vastustaja teki kaksi. Ei missään nimessä tyytyväisiä olla. Toki edellisestä pelistä parannettiin. Jokipojat oli työteliäs joukkue ja käännettiin peliä nopeammin kuin edellisessä pelissämme, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Ruuti oli märkää. Annettiin vastustajalle muutama paikka vähän niin kuin itsemme kautta. Siinä meidän pitää parantaa ehdottomasti. Jos vastustaja on niin hyvä, että se pystyy rakentamaan paikat ja tekee niistä maalit, ne kyllä hyväksytään. Mutta se, että annetaan laatupaikkoja oman huonon kiekollisen pelin takia, ne pitää saada karsittua pois. Se pitää jokaisen pelaajan ymmärtää.

Jokipoikien maalille Timo Niemen äkillisien sairastumisen myötä pikakomennuksen saanut Joonas Harald pelasi ärjypaidassa ensimmäisen ottelunsa. Harald esitti entistä joukkuettaan vastaan hyviä otteita. 

Oliko jopa hyvä asia, että Haraldin ensimmäinen peli ärjypaidassa tuli niin pikaisella hälytyksellä, että hän ei ehtinyt alkaa jännittämään tilannetta?

– En tiedä onko Joonas edes jännittäjätyyppi. Hän selvisi pelistä hyvin, ei siinä mitään.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat pelit ovat päättyneet vierasvoittoihin. Lokakuun puolivälissä Vantaalla Jokipojat vei pisteet lukemin 1-4.

Marraskuun alussa Mehtimäellä puolestaan lohipaidat olivat parempia lukemin 1-2.

– Tiedetään miten Vantaa pelaa. Kaksi peliä ollaan pelattu heitä vastaan, ja tiukkoja laadukkaita kiekkopelejä ne ovat olleet molemmat. Huomenna uskon, että samoilla linjoilla jatketaan.

Kiekko-Vantaalla, kuten myös Espoo Unitedilla on keskialueen trap-puolustus erittäin tiivis. Varsinkin Unitedia vastaan Jokipojat oli ongelmissa keskialueen ylityksen kanssa. Onko huomennakin sama risuaita edessä?

– Ei Vantaa ehkä ihan niin vahva trap-joukkue ole kuin Espoo. Vantaa pyrkii kääntää nopeammin peliä, mutta välillä samoja otteita joukkueissa on. Kun pysytään samassa suunnitelmassa kuin eilen, että käännetään peliä nopeasti ja tarjonnat on lähellä, niin päästään paineen alta pois, Varis analysoi.

– Totta kai syöttöjen laatu pitää olla hyvä ja myös syöttöjen vastaanotto. Kun syötöt menee lavasta lapaan ja liikutaan hyvin, niin ei se sen kummasempaa ole.

Jokipoikien edelliset kymmenen ottelua ovat tuottaneet vain kaksi voittoa. Joukkue on niin viiden kuin myös kymmenen edellisen ottelun kuntopuntarin perusteella Mestiksen heikoin joukkue.

Jokipojat pitää perjantaina aamujäät Joensuussa, josta matka jatkuu kohti Etelä-Suomea.

– Huomenna aamulla ollaan Joensuussa jäällä, ja lähdetään sitten Vantaalle. Matkalla on pidempi stoppi, jossa jaloitellaan. Sitten on ottelu Vantaalla, ja siellä myös yövytään. Aamujäät ovat lauantaina Vantaalla ja sitten jatketaan.

Jokipoikien kapea puolustusmateriaali sai kaivattua lisäystä kahden lainapelaajan myötä. Joel Olkkonen ja Niko Ervasti ovat molemmat Jokipoikien kokoonpanossa Kiekko-Vantaata vastaan.

– Joelin kanssa eilen juttelin, ja hän oli eilen vielä LeKin paidassa pelaamassa. Huomenna tavataan molemmat miehet. Nikokin pelasi eilen Ässien A-junioreissa Ilvestä vastaan, ja hänkin tulee kanssa huomenna suoraan peliin. Innolla odotetaan heitä.

– Ennen kaikkea nyt alkaa olemaan Jokipoikien joukkue täynnä. Vähän aikaa siihen meni, mutta nyt on kahdeksan pakkia. Saatiin erittäin hyvä lisä joukkueeseen ja odotetaan Joelilta paljon, samoin myös Nikolta.

– Niko pääsee pelaamaan nyt miesten pelejä. Hän on A-nuorten SM:n nähnyt, ja nyt hän pääsee kokeilemaan miesten peliä. Hyvä että saatiin hänetkin lainalle, kiitokset siitä Ässien suuntaan, Varis kiittelee.

Jokipoikien hyökkääjä Mika Koivisto on vielä pelikiellossa perjantaina, mutta hän vapautuu pelikiellostaan lauantain otteluun Lempäälän Kisaa vastaan.

Ottelu Kiekko-Vantaata vastaan alkaa Tikkurilan jäähallissa kello 18.30.