Joel Olkkonen palaa Jokipoikiin - puolustaja Niko Ervasti kahden viikon lainalle

23.11.2017

Jokipojat saa riveihinsä vankan vahvistuksen, kun HPK:n sopimuspelaaja Joel Olkkonen palaa takaisin Joensuuhun loppukauden mittaisella vuokrasopimuksella. Isäntäseura HPK:lla ei ole mahdollisuutta kutsua Olkkosta takaisin. Lisäksi Jokipojat saa kahden viikon lainalle puolustaja Niko Ervastin Porin Ässistä.

 

Joel Olkkonen, 24, saapui Joensuuhun pelaamaan Suomi-sarjaa kaudelle 2014-2015. Mies kehittyi tuon vuoden aikana huimasti, ja oli kahdella seuraavalla Mestis-kaudella yksi Jokipoikien parhaita puolustajia. Viime kaudella Olkkonen oli jo HPK:n sopimuspelaaja, mutta vietti käytännössä koko vuoden Joensuussa. Hänen tehopisteensä olivat 42 ottelussa 6+16, jonka lisäksi hän pelasi kaksi peliä liigaa HPK:ssa.

Tällä kaudella Olkkonen on pelannut Hämeenlinnassa kolme liigaottelua, jonka lisäksi hän on piipahtanut lainalla LeKin Mestis-joukkueessa. Siellä pelatuissa kuudessa ottelussa ”Olgi” on tehtaillut tehopisteet 0+5 ja saavuttanut plus/miinus-tilastossa lukemat +6.

Nyt mies tekee siis paluun kaupunkiin ja seuraan, jossa hänet muistetaan erittäin hyvin.

- Olemme koko syksyn etsineet puolustukseen ykköskorin vahvistusta, ja lopulta saimme juuri sellaisen kuin halusimmekin. Olemme todella innoissamme, että Joel tulee takaisin kotiin. Hän tulee olemaan joukkueeseen kova vahvistus, puheenjohtaja Jarkko Immonen iloitsee.

Myös Olkkonen itse on Joensuuhun paluustaan mielissään.

- Alkukausi on ollut melkoista haipakkaa, on menty paikasta toiseen. LeKille täytyy antaa kiitokset, että siellä on päässyt pelaamaan ja saanut sitä kautta pidettyä pelituntumaa hyvin yllä. Nyt on kiva päästä tuttuun ympäristöön, Jokipojissa pelaa paljon viime kausilta tuttuja miehiä.

Olkkonen on myös etelästä käsin seurannut vanhan joukkueensa alkukauden otteita, ja tavoitteet ovat selvät.

- Nyt lähdetään kääntämään kurssia, se on ihan selvä. On hienoa päästä takaisin Jokipoikiin, mies päättää.

Nuori porilaispuolustaja lainalle

Olkkosen lisäksi joukkueeseen liittyy Porin Ässien sopimuspelaaja, puolustaja Niko Ervasti, 20. Viime kesänä Ässien liigajoukkueen mukana harjoitellut Ervasti on tällä kaudella pelannut Nuorten SM-liigaa 28 ottelun verran. Niissä hän on saalistanut tehopisteet 0+7. Ervasti viettää Joensuussa kaksi viikkoa ja on mukana Jokipoikien peleissä 6.12. saakka.

- Kokoonpanon osalta olemme viime aikoina joutuneet todella kapealle. Loukkaantumisten ja muun epäonnen takia muutamat nuoret pelaajat ovat joutuneet kantamaan liian aikaisin liian isoa vastuuta, mutta nyt saamme tilanteeseen helpotusta. Lassi Raitanen on sivussa vielä noin kaksi viikkoa, joten Ervasti tulee helpottamaan tätä tilannetta ja tuomaan leveyttä alakertaan, Jarkko Immonen kertoo.

Jokipoikien seuraava ottelu on perjantain vieraskamppailu Kiekko-Vantaata vastaan. Sekä Olkkonen että Ervasti ovat jo tuolloin mukana ärjypaidassa.