Jokipoikien kotihallista tulee PKS Areena!

29.11.2017

Jokipojat ja Pohjois-Karjalan Sähkö ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Mehtimäen jäähalli kantaa jatkossa nimeä PKS Areena.

PKS:n tuotekehitys- ja markkinointipäällikkö Kimmo Tolvanen on mielissään syntyneestä sopimuksesta sekä siitä, että jäähalli kantaa jatkossa yrityksen nimeä.

- Jokipojat on pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneitamme ja olemme saaneet sen myötä olla aitiopaikalla mukana tämän vauhdikkaan lajin huippuhetkissä ja myös sen suvantokohdissa. Jääkiekkojoukkueen pyörittäminen tämän päivän Suomessa ei ole niitä helpoimpia hommia – kulut ovat suuret ja tulot riippuvat voimakkaasti paitsi joukkueen menestymisestä, niin myös yleisestä taloustilanteesta. Siihen nähden varsinkin viime vuosina on Jokipojat pystynyt varsin pienillä resursseilla tekemään laatutyötä, sillä joukkuetta on rakennettu maltilla ja talouden ehdoilla, Tolvanen mainitsee.

Jäähalli on kaupunkilaisten kohtaamispaikka

Joensuussa ei liene kovinkaan montaa ihmistä, jotka eivät edes joskus olisi jäähallissa piipahtaneet. Mehtimäen hallista onkin vuosikymmenten saatossa tullut erittäin tärkeä kaupunkilaisten kohtaamispaikka.

- Jäähallin nimikumppanuudella laajennamme yhteistyötä joukkueesta enemmän tapahtumapaikkaan ja sen hyödyntämiseen päin. Olemme jo luonnostaan läsnä ihmisten arjessa energiapalvelujen kautta ja läsnäolomme näkyy nyt myös Joensuun jäähallissa, joka on toiminut joensuulaisten ja lähikuntien asukkaiden monimuotoisena tapahtumapaikkana vuosikymmenet. Siellä on nosteltu niin jääkiekon kuin koripallonkin ikimuistoiset mestaruuskannut, nielty karvaat tappiot, pidetty konsertteja ja vierailtu messuilla ja näyttelyissä, Tolvanen toteaa.

Yhteistyön tavoitteena on myös PKS:n halu auttaa Jokipoikia säilyttämään asemansa kaupunkilaisten sydämessä.

- Jääkiekko on Suomen ykköslaji ja erittäin tärkeässä asemassa myös Joensuussa. Näin yhteistyökumppanina olenkin tällä hetkellä huolissani Mestiksen tulevaisuudesta. Riittääkö Jääkiekkoliiton ja SM-liigan johdossa laajakatseisuutta, yhteistyökykyä ja tahtoa kehittää suomalaista huippujääkiekkoa lajin ehdoilla? Mestiksestä ei saa tulla puhdasta farmisarjaa ilman teoreettistakaan mahdollisuutta sarjanousuun. Siinä tapauksessa saattavat yritysten yhteistyörahat löytää paljon tuottavampiakin kohteita muista lajeista ja paluuta entiseen ei enää helposti ole, Tolvanen tuumii.

Avajaisottelu itsenäisyyspäivän aattona

PKS on hiukan tavallisesta poikkeava yhteistyökumppani, ja sen myös Jokipojat on saanut havaita.

- Mietimme pääyhteistyökohteet tarkasti ja odotamme vastineeksi toimivia palveluja ja kaupallisia, todennettavia hyötyjä. Vastineeksi pyrimme omalta osaltamme auttamaan seuroja heidän urheilumarkkinoinnin palvelujensa kehittämisessä. Toimivat ja kaupallisia hyötyjä tuottavat palvelut ovat lopulta molempien etu, Kimmo Tolvanen kertoo.

Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen on yhteistyöstä luonnollisesti erittäin iloinen.

- PKS on ollut meille erittäin hyvä ja vaativa yhteistyökumppani jo vuosien ajan ja olemme saaneet heiltä uudenlaista näkemystä urheilumarkkinointiimme. Yrityksiä hyödyttävien urheilumarkkinointipalvelujen tuottaminen vaati meiltäkin uudenlaista ajattelua ja osaamista, mutta olemme varmoja, että pystymme PKS-yhteistyön kautta saatujen kokemusten avulla kehittämään omaa tuotettamme myös muiden yhteistyökumppaneidemme suuntaan, Immonen lausuu.

- Tarvitsemme tueksemme isoja paikallisia yrityksiä matkalla kohti Liigaa. Tämä on sillä tiellä jälleen yksi iso askel.

PKS Areenan avajaisottelu pelataan itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. klo 18.30, kun Jokipojat kohtaa LeKin. Otteluun on avajaisten kunniaksi vapaa pääsy ja kaikille halliin tulijoille PKS tarjoaa lisäksi grillimakkaran. Eiköhän tehdä samalla kauden yleisöennätys, eli kaikki joukolla PKS Areenalle tiistaina!