Joonas Harald on Jokipoikien uusi maalivahti!

12.11.2017

Jokipojat on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen maalivahti Joonas Haraldin kanssa. Harald aloittaa joukkueen vahvuudessa heti maanantaiaamuna.

Ärjypaitojen maalivahdeista Jonathan Iilahti siirtyi torstaina Liigassa pelaavan Vaasan Sportin riveihin. Hänen tilalleen saatiin nopealla aikataululla värvättyä mitat täyttävä mies, Lahden Pelicansin kasvatti Joonas Harald, 21.

Harald saapuu Jokipoikiin kasvattiseuransa Pelicansin riveistä. Alkukauden hän pelasi kuitenkin lainalla Heinolan Peliitoissa, jossa mies sai tältä syksyltä vyölleen viisi ottelua.

Viime kaudella Harald torjui yhden ottelun Liigassa, seitsemän ottelua A-junioreiden SM-liigassa sekä yhteensä 17 ottelua Mestiksessä Peliittojen ja Espoo Unitedin lainapelaajana. Maaottelukokemusta Haraldilta löytyy alle 16-vuotiaiden sekä alle 17-vuotiaiden peleistä yhteensä kolmen pelin verran.

Haraldin tämän kauden sopimus Pelicansin kanssa saatiin purettua yhteisymmärryksessä kaikkien osapuolten kesken. Jokipojissa hän pelaa tämän kauden loppuun asti,  ja uusi sopimus sisältää option tulevasta kaudesta. Sopimuksessa ei ole liiga- tai ulkomaanpykälää.

- Iilahden lähdön jälkeen meillä oli pöydällä puolenkymmentä vaihtoehtoa uudeksi maalivahdiksi. Kun selvitimme taustoja enemmän, Joonas osoittautui näistä parhaaksi valinnaksi, Jokipoikien pelaajakoordinaattori Mika Martikainen kertoo.

- Kyseessä on ison potentiaalin omaava nuori ja lupaava maalivahti, joka on harjoitellut Liiga-joukkueen mukana ja jolle on kertynyt jo kokemusta Mestiksestä.

Joonas Harald saapuu Joensuuhun tänään sunnuntaina ja hyppää mukaan joukkueen vahvuuteen heti maanantaiaamun harjoituksissa. Seuraavan ottelunsa Jokipojat pelaa keskiviikkona 15.11. kotihallissaan Mehtimäellä Imatran Ketterää vastaan.

(Kuva: Leijonat.fi)