Keskiviikkona Ketterän vieraaksi!

28.11.2017

Jokipoikien viikon käynnistää keskiviikkoinen vieraspeli Imatralla sarjanousija Ketterää vastaan. Peli on joukkueiden ensimmäinen Mestiksen runkosarjakohtaaminen Imatralla. Perjantaina Jokipojat kohtaa puolestaan kotiottelussa Kokkolan Hermeksen, ja lauantaiksi ärjypaidat matkustavat Heinolaan Peliittojen vieraaksi. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella loukkaantumisen takia sivussa puolustaja Lassi Raitanen. Myös kahden ottelun pelikieltoon määrätty puolustaja Joni Muranen on sivussa.

Jokipoikien viime viikon kolmesta ottelusta oli tuloksena yksi voitto. Edellisestä 12 ottelusta voittoja on napsahtanut tilille vain kolme.

Jokipojat vietti viime viikonlopun vieraskiertueella. Perjantaina tuli kirvelevä tappio Kiekko-Vantaata vastaan numeroin 4-3, mutta lauantaina Jokipojat sai helpottavan voiton Lempäälän Kisasta lukemin 0-3.

– Se oli hyvä esitys meiltä. Tehtiin pelissä yhdessä ne pienet asiat hyvin. Tehtiin töitä molempiin suuntiin, ja tuloskin oli sen mukainen. Tietysti nollapeli lämmittää aina vieraissa. Semmoinen tunne- ja taistelupeli se oli, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

Lempäälän todella pienestä kaukalosta huolimatta Jokipojat oli pienessä askissa kuin kotonaan.

– Oltiin hyvin liikkeellä ja hyvin valmistauduttu. Viime torstaina käytiin omassa pienessä harjoitushallin kaukalossa valmistautumassa siihen. Hyvin meidän peli toimi, ja pystyttiin tekemään nopeita hyviä ratkaisuja pienessä tilassa. Kiekon kanssa oltiin laadukkaita.

Jokipoikien uudet puolustajat, loppukaudeksi liigaseura HPK:sta lainalle saatu vanha tuttu Joel Olkkonen ja Ässien junioreista pariksi viikoksi lainalle saatu Niko Ervasti, pelasivat molemmat viikonlopun vieraspeleissä ehjät kamppailut.

– Olkkonen tuli perjantaina suoraan peliin, ja hän toi jäälle sekä koppiin osaamista ja johtajuutta. Pitää kiittää seuraa, että nyt meillä on joukkue kasassa. Toki kauan siinä pakin saamisessa kesti, mutta nyt saatiin se pakki. Se on iso juttu.

– Niko pelaa nyt ensimmäisiä miesten pelejä. Hän on pelannut kaksi ja puoli vuotta A-junioreiden SM-sarjassa. Hän on porilainen nuori eteenpäin suuntautuva pelaaja, ja niin ihmisenä kuin pelaajanakin avoin ja ottaa paljon vastaan. Hän on hyvä lisä kun Lassi (Raitanen) on vielä sivussa.

Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa jo kahdesti. Molemmat kamppailut ovat olleet Mehtimäellä, ja molemmilla kerroilla Jokipojat on vienyt täydet pistepotit.

Lokakuussa Jokipojat oli parempi lukemin 5-3, ja 15. marraskuuta pelatussa ottelussa kotijoukkue voitti puolestaan 4-1. Varsinkin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Ketterän pelaaminen, ja eritoten liike, olivat hyvällä tasolla. Ainoa asia jossa joukkue epäonnistui, oli maalinteko.

Oliko yllätys, että Ketterä oli vieraskaukalossa noin hyvä?

– Ei ainakaan meitä yllättänyt Ketterän hyvyys. Kyllä kun katsoo nimilistaa, niin siellä on Tomi Iso-Mustajärveä ja Santeri Vuotia, jotka käyvät joka toinen viikko liigaa pelaamassa, Varis kertaa.

Ketterän sisäisen pistepörssin tehokkain pelaaja on tosiaan ollut Tomi Iso-Mustajärvi. Isokokoinen sentteri on nakuttanut 18 ottelussa tehot 12+10. Hyvien otteiden ansiosta hän on päässyt pelaamaan myös Liigaa Saimaan Pallon riveissä.

– Ketterällä on paljon kokeneita pelaajia ja erittäin laadukas joukkue. Aika samoilla viivoilla tässä ollaan Ketterän kanssa alkukausi menty. Heilläkin on peli heitellyt, ihan kuten meilläkin. Ei se yllätys ole, että joukkue pelasi noin hyvin meitä vastaan. Huomennakin pitää olla ihan tapissaan, jos voiton syrjässä meinaa pysyä kiinni, Varis sanoo.

Joukkueet kohtasivat Imatralla joukkueiden kauden viimeisessä harjoitusottelussa, ja tuon kamppailun vei Ketterä numeroin 2–1.

– Uskon, että he tulevat kotikaukalossaan vielä ahnaammin päälle. Sillä he ovat saaneet voittoja. Mitäs sitä hyvää muuttamaan. Mekin pyritään paineistamaan. Kyllä meidänkin pelaamisen pitää olla aktiivista niin vieras- kuin kotikaukalossakin.

– Kotona kun on noin iso kaukalo, niin peli muuttuu väkisinkin. Heti kun mennään pienempään askiin, niin välimatkat ovat pienemmät, ja pelin luonne muuttuu. Uskon, että Ketterä on huomenna erittäin aktiivinen. Tai en minä mitään usko, minä tiedän, Varis naurahtaa.

Onko Ketterän pelaamisessa kauden edetessä näkynyt muutoksia?

– Samalla tyylillä he ovat koko alkukauden menneet. Pieniä vivahteita on toki, mutta peruspeli on samaa. Viisikkopeli kehittyy kauden aikana joka joukkueella, kun mennään eteenpäin. Ei siellä mitään ihmeellistä ole. Se on energinen ja laadukas joukkue. Siitä se heidän pelaamisensa tulee, Varis analysoi.

Ketterän ykkösmaalivahdiksi hankkima Jere Myllyniemi ei ole torjunut ainakaan tilastojen valossa niin hyvin kuin kokeneen veskarin odotettiin sarjanousijan maalinsuulla torjuvan. 12 ottelussa Myllyniemen torjuntaprosentiksi on merkattu 87,50 %.

Jokipoikien sairastuvalla on edelleen puolustaja Lassi Raitanen.

– Hän on ollut nyt kauan poissa, mutta hyvään suuntaan mennään hänen toipumisensa kanssa. Lassi on jo käynyt jäällä.  Toivotaan, että hän palaa mahdollisimman nopeasti.

Toinen puolustuspään poissaolija on pelikiellossa oleva Joni Muranen. Mestiksen kurinpitäjä Pasi Järvinen on määrännyt Murasen kahden ottelun pelikieltoon viime lauantain LeKi-ottelussa tapahtuneen polvitaklauksen vuoksi. 

Jokipoikien A-juniorit pelaavat huomenna kotiottelun Savonlinnan Pallokerhoa vastaan, ja Jokipoikien edustuksessakin tällä kaudella pelanneet puolustaja Wiljami Kupiainen sekä hyökkääjät Miro Väänänen ja Teemu Lahtinen ovat näillä näkymin junnujen pelissä mukana.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen