Paluu voittojen tielle! Ketterä kaatui 4-1

15.11.2017

Jokipojat palasi puolentoista viikon sarjatauolta voittoisasti. Imatran Ketterä oli keskiviikkoiltana Mehtimäellä kenties hallitsevampi osapuoli, mutta siitä huolimatta pisteet jäivät selkein lukemin Joensuuhun.

Vierasjoukkue laukoi peräti kaksi kertaa Jokipoikia ahkerammin, mutta loppuhetkien kavennusta lukuun ottamatta vedot kilisivät korkeintaan tolppiin. Ärjypaitojen maalilla Timo Niemi pelasi loisto-ottelun ja pysäytti kiekon 30 kertaa. Jokipojat sen sijaan pääsi johtoon nopeasti Tuukka Rajamäen (1+1) osumalla, ja toisessa erässä Oskari Lehtinen (1+1) ja Eetu Rissanen siirsivät ylivoimamaaleillaan isännät jo 3–0-johtoon. Loppunumerot 4–1:een syntyivät Ketterän pelaajan ohjatessa kiekon omaan tyhjään maaliin. Osuma merkittiin Jokipojista viimeisenä kiekkoon koskeneelle Timo Hiltuselle.

Jos Jokipoikien edellisessä kotiottelussa joukkueen viimeistely oli yhtä tervanjuontia, niin samaa vaikeutta ei ollut nähtävissä Ketterää vastaan. Tällä kertaa puolestaan vierailijoiden maalintekotehokkuus oli kateissa.

– Pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu tänään. Tultiin hyvin peliin ja pelattiin hyvin. Jokipojat oli tänään selkeästi parempi yhdessä asiassa, ja se oli maalinteko, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen summasi ottelun jälkeen.

– Kypsää puolustamista ja sitkeätä, sitkeätä tekemistä. Sillä saatiin kolme pistettä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis puolestaan analysoi.

Ketterä hallitsi selkeästi ensimmäistä erää. Se sai aikaiseksi erän aikana pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäähän ja myös useita laadukkaita maalipaikkoja.

Erän ainoa maali nähtiin Jokipoikien Tuukka Rajamäen toimesta. Tilannetta edelsi kampitusjäähyltä haiskahtava tilanne Jokipoikien siniviivalla.

Jokipoikien kiekonriiston jälkeen Rajamäki purjehti hyökkäysalueelle ja viimeisteli tarkan rannelaukauksensa turvin kauden neljännen maalinsa.

Erässä pelattiin vauhdikkaasti päästä päähän. Molemmat joukkueet myös karvasivat ahkerasti.

Erän aikana vierasjoukkueen syöttöjen laatu oli kotijoukkuetta huomattavasti parempi. Jokipojat hassasi useasti omalla puolustusalueella paineettomassakin tilanteessa kiekon takaisin vastustajalle heikon syöttötyöskentelyn takia.

Ketterä ei useasta hyvästä laadukkaasta maalipaikasta saanut kiekkoa verkkoon. Iso osa vedoista suuntautui ohi, mutta myös Timo Niemi nappasi pari erittäin hyvää torjuntaa.

Erän loppuhetkillä Jokipoikien Mika Koivisto taklasi Ketterän puolustaja Mikko Kettusta päähän. Koivistolle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus.

– Vastustaja oli hyvä. Ottelun alussa heti ensimmäisessä vaihdossa menetettiin kiekko, ja siitä pitkä hyökkäys vastustajalle. Vaikea erä, Varis kertasi.

Jokipojat joutui aloittamaan kakkoserän alivoimalla Koiviston viiden minuutin jäähyn takia. Jokipoikien tuskaa lisäsi Joni Murasen ottama kahden minuutin jäähy, joten ärjypaidat joutuivat kahden miehen alivoimalle.

Ketterän ylivoima oli kuitenkin mielikuvituksetonta. Jokipoikien alivoima toimi esimerkillisesti, ja Niemen parin huipputorjunnan myötä Ketterä ei heilutellut verkkoja ylivoimillaan.

Koiviston ulosajon myötä 13. hyökkääjänä kokoonpanossa ollut Jimi Aavikko otti paikan Jokipoikien kolmoskentästä Oula Uskin ja Joonas Larinmaan viereltä.

Ketterän hyökkäyspeli oli raikasta myös toisessa erässä, mutta kahta tolppalaukausta lähemmäksi kiekko ei mennyt.

Jokipojat paransi toisessa erässä peliään. Se viimeisteli erän aikana kaksi maalia, joista molemmat syntyivät ylivoimalla. Ensimmäisessä ylivoimassa Rajamäen nappisyöttö tavoitti Oskari Lehtisen, jonka kova one-timer upposi ohi Ketterän Jere Myllyniemen.

Jälkimmäisen ylivoiman aikana Eetu Rissasen pienestä kulmasta lähettämä veto upposi sisään. Maali oli Rissaselle kauden ensimmäinen piste tällä kaudella.

– Tietysti ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä oli viiden minuutin jäähy. Siihen vielä kolmella viittä vastaan, ja alivoima hoiti sen. Niemi oli maalissa loistava. Se herätti meidän joukkueen, ja saimme kaksi ylivoimamaalia, Jouni Varis sanoi.

Heti kolmannen erän alkuun Jokipojat pääsi ylivoimalle, mutta ylivoiman toimivuus oli valovuoden päässä kakkoserän ylivoimista.

Erä alku eteni sekavan kiekkoilun merkeissä. Kumpikaan joukkue ei saanut peliään rullaamaan. Erän edetessä vierailija pääsi paremmin pelin päälle.

Jokipojat keskittyi puolustamaan omaa maalinedustaansa. Kuitenkin joukkueen oman alueen kiekollinen peli oli jälleen ailahtelevaa.

Ketterä otti aikaisessa vaiheessa aikalisän ja Myllyniemen pois maaliltaan. Uhkapeli kannatti, ja joukkue kavensi lukemiksi 3–1.

Ottelun loppuhetkillä tunteetkin ajoittain kuumenivat. Jokipoikien tiivis puolustaminen Niemen torjuessa loput yritykset tylsyttivät Ketterän kirin.

– Meidän yksi kivijalka eli vahva puolustaminen. Siihen palattiin viime viikolla, ja siinä me olimme tänään sitkeitä, Varis kertasi.

– Tämä on tulosurheilua. Täällä maalinteko ratkaisee. Tyylipisteitä ei jaeta. Tänään Jokipojat teki paikoista maalit, ja me ei tehty mistään maaleja. Se on aika selkeä pelin henki silloin, Matias Lehtonen harmitteli.

Jokipoikien pelit jatkuvat lauantaina kotiottelulla Espoo Unitedia vastaan.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen