Peliitat kylään keskiviikkona - Veikkaus-kortilla sisään kaksi yhden hinnalla!

21.11.2017

Jokipoikien kausi jatkuu keskiviikon kotiottelulla Heinolan Peliittoja vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30, ja Veikkaus-kortilla pääsee sisään kaksi henkilöä yhden hinnalla.

Keskiviikkoinen kotiottelu sarjajumbo Heinolan Peliittoja vastaan aloittaa ärjypaitojen varsinaiset ruuhkaviikot. Joukkue pelaa 11 päivän sisään peräti kuusi ottelua. Ensimmäisen viikon jälkimmäiset ottelut ovat vieraspelejä joukkueen matkustaessa perjantaiksi Vantaalle ja lauantaiksi Lempäälään. Keskiviikon kamppailusta ovat varmuudella sivussa puolustajat Lassi Raitanen ja Wiljami Kupiainen sekä pelikiellon takia hyökkääjä Mika Koivisto. Jokipojat nostaa kokoonpanoonsa A-junioreista puolustaja Akseli Rouhiaisen.

Jokipoikien edellinen ottelu oli kotipeli Espoo Unitedia vastaan viime lauantaina. United oli varsinkin kaksi ensimmäistä erää niskan päällä, ja joukkue veikin ansaitusti pisteet lukemin 4-2.

– Me jäätiin siinä pelissä vajaaksi. Oltiin vaikeuksissa Unitedin trapin kanssa. Se risuaita, mikä siellä oli teki meidän pelaamisesta hidasta, mitä ei missään nimessä haluttu. Ratkaisut olivat hitaita ja huolimattomia, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Toki United oli meille haaste, kun ei sarjassa ole oikein muita joukkueita kuin Kiekko-Vantaa, joka on myös trap-joukkue. Muut tulevat päälle koko ajan, ja itsekin pyritään siihen. Peli meni vaikeaksi, eikä tullut onnistumisia. Kolmanteen erään saatiin muutettua jotain ja päästiin sinne selustaan, minne koko peli oli tarkoitus pelata.

Ärjypaitojen pelissä tuotti suuria ongelmia kiekollinen pelaaminen. Joukkueen syöttötyöskentely varsinkin omalla kenttäpuoliskolla oli hakusessa.

– Laatuasiahan se on. Se lähtee harjoittelusta. Nopeammin pitää päästä liikkeelle. Paineen alta pitää päästä joko syöttämällä tai jalalla.

– Kun sieltä tulee painetta, niin pitää pystyä peli kääntämään. Välillä onnistuu ja välillä ei. Peli on tänä päivänä nopeata molempiin suuntiin. Asiaa harjoitellaan ja toivotaan, että myös peleissä onnistutaan.

Jokipoikien viime aikojen otteet ovat olleet mollivoittoisia. Lokakuun puolivälin paikkeilta joukkue on pelannut yhteensä yhdeksän ottelua, joista voittoja on tullut vain kaksi.

Vaikka Jokipoikien pelaaminen on takunnut, on viime peleissä erikoistilannepelaaminen näyttänyt hyvältä.

– Erikoistilanteet ovat ihan hyvällä mallilla. Koko pelaamisen pitää kehittyä. Tulosta ollaan ylivoimilla saatu aikaan. Mutta kehitysvaiheessa ollaan koko ajan. Tänä päivänä kun on videot ynnä muut, niin vastustajat katsovat pirun tarkkaan, kuten mekin, että miten pystytään pelaamaan. 

Jokipojat ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Lokakuun alussa Mehtimäellä Jokipojat oli parempi lukemin 5-3.

– Tiedettiin, että he tulevat päälle koko ajan. Siellä on yksilötaitavia pelaajia. Alkupelissä ihmeteltiin, kun joka puolelta tulee ukkoa. Oma nopeus mennä kiekolle ja tarjonnat lähelle, ja taas kääntää sitä kautta peliä. Pitää tehdä hyvät huolelliset ratkaisut ja lähteä vastahyökkäyksiin. Uskoisin, että siinä ollaan huomenna parempia, Varis uskoo.

Kovaa paineistava Peliitat on päästänyt Mestiksessä tällä kaudella eniten maaleja omiin, kun oma häkki on heilunut 16 pelin aikana yhteensä 71 kertaa. 

Jokipojat on puolestaan viimeistellyt maaleja vähiten koko Mestiksessä, sillä joukkue on maalannut 15 ottelussaan yhteensä 37 kertaa.

Nyt kun oma kiekollinen peli on takunnut, on varmaan hyvä haaste päästä pelaamaan joukkuetta vastaan, joka paineistaa kovaa?

– No kyllä. Mutta myös toisin päin ajateltuna meidän oma hyökkäyspään paineistaminen on mennyt varovaiseksi. Toki siinä tulokset heilahtelee pelaajien päässä, että lähdetään pelaamaan liian "safety-kiekkoa". Sitten jää pelaajaan alitajuntaan, että ryhdytään varomaan ja sitten mennään passiiviseksi, mitä ei missään nimessä haluta.

– Haaste koko joukkueelle, että pitää olla aktiivisempi. Pitää taklata ja mennä alle ja tehdä töitä. Työmäärän pitää olla kovempi kuin vastustajalla. Semmoista passiivisuutta on joissain peleissä näkynyt, ja siitä halutaan eroon. Mutta mikään ei käy sormia napsauttamalla, Varis muistuttaa.

Peliittojen eniten pisteitä tehnyt pelaaja on Peliittojen yhteistyöseura Lahden Pelicansin 18-vuotias Severi Lahtinen, joka on viimeistellyt 14 ottelussa tehot 6+14.

Jokipoikien kokoonpanosta löytyy yksi pelaaja, joka on tällä kaudella edustanut Heinolan Peliittoja. Jonathan Iilahden siirryttyä SM-liigaseura Vaasan Sportiin Jokipojat palkkasi juuri Peliittojenkin maalinsuulla aiemmin tällä kaudella torjuneen Joonas Haraldin.

Kaksi edessä olevaa ruuhkaviikkoa muuttavat hieman joukkueen harjoittelua.

– Nyt on pelaajien viikot. Eilen ja tänään on harjoiteltu, ja nyt tällä viikolla ei ole muuta kuin peleihin valmistautumista. Torstaina kevyesti huolletaan ja sitten lähdetäänkin reissuun. Harjoittelu on pääasiassa peleistä palautumista, Varis summaa.

Ottelu Peliittoja vastaan alkaa Mehtimäellä kello 18.30. Tervetuloa!

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen