Peliitat vei pisteet Heinolaan

22.11.2017

Jokipoikien pelaamisen taso on heitellyt viime aikoina. Ajoittain peli Peliittoja vastaan oli hyvää, mutta ratkaisut maalipaikoissa puuttuivat. Lopulta voiton vei vierailija Peliitat maalein 2-1.

– Pisteet jäi. Kyllähän tämä syö miestä. Henkisestikin ottaa totta kai koville. Oli tuossa paikat tehdä ne maalit, mutta kun ei tee niin ei tee. Harmittavia nuo kaksi maalia, jotka meille tuli, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis harmitteli ottelun jälkeen.

– Meidän pojat alkaa löytämään punaista lankaa. Eihän se kaunista ole koko ajan. Se oli voittavaa kiekkoa, Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen lausui.

Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä. Kovasta Peliittojen paineesta huolimatta Jokipojat pääsi kiekon kanssa omalta alueelta pois suhteellisen hyvin.

Kuitenkin Jokipoikien kiekollinen peli oli välillä todella huolimatonta. Peliitat pääsi muutamaan kerran hyville maalipaikoille Jokipoikien huolimattomuuden ansiosta.

Molemmille joukkueille tarjottiin erän aikana ylivoimaa, mutta kummankin joukkueen ylivoima oli vaikean näköistä.

Kuvaavaa oli, että joukkueiden ylivoimien aikana paras maalipaikka tuli alivoimalla pelanneelle Samu Pitkäselle, joka pääsi nokikkain Peliittojen maalivahti Sami Sunin kanssa. Suni veti kuitenkin pidemmän korren, eikä ottelun avausmaalia vielä nähty.

Erän ainoan maalin viimeisteli Jokipoikien Oula Uski hienon soolon päätteksi. Keskialueelta Uski polki hyökkäysalueelle ja harhautti Peliitta-pakin ja laukoi tarkan kudin myötä joukkueensa johtoon.

– Ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvä erä, Varis kertasi.

Ensimmäisen erän vaihtopenkiltä poissa ollut Timo Niemi tuli toiseen erään aukomaan vaihtoaition luukkua.

Toisessä erässä Peliitat hyppäsi kuskin paikalle. Joukkue sai oman hyökkäyspään paineistamisensa toimimaan, ja Jokipojilla oli suuria ongelmia päästä paineen alta pois. Jokipoikien ratkaisut paineen alla olivat usein heikkoja.

Peliitat sai erässä useita hyviä maalipaikkoja aikaiseksi, mutta Jokipoikien maalilla Joonas Harald oli vakuuttava.

Jokipoikien ongelmat omassa kiekollisessa pelissä olivat ensimmäistä erää suuremmat. Ajoittain joukkue sai kuitenkin pelinsä kulkemaan, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kiekko ei toisessa erässä Sunin taakse uponnut.

Peliitat tasoitti ottelun terävän vastahyökkäyksen päätteeksi kun Valtteri Lipiäisen tarkka ja kova rannekuti upposi ohi Haraldin.

– Toisen erän vei Peliitat, Varis myönsi.

Kolmannen erän alussa Jokipoikien kiekollisen pelin ongelmat jatkuivat edelleen, kun edes helpot muutaman metrin syötöt menivät harakoille.

Erän alussa molemmille joukkueille tarjoutui tuhannen taalan paikkoja, mutta maalit molemmissa päädyissä olivat noiduttuja.

Erän edetessä Jokipojat sai peliään paremmaksi ja paremmaksi. Peliitat kuitenkin puolusti tiiviistä keskustaansa.

Ottelun voittomaalin viimeisteli Peliittojen Roope Mäkitalo. Tilannetta edelsi Jokipoikien Jani Ollitervon nappisyöttö suoraan Peliitta-pelaajan lapaan.

Jokipojat haki tasoitusta vieden pelin väkisin hyökkäyspäätyyn. Peliittojen tiukka viisikkopuolustaminen kuitenkin oli tiivistä.

Jokipoikien kiri näytti tyrehtyvän Eppu Rissanen saatua pelirangaistuksen estämisestä. Rissanen taklasi kovaa laidan lähellä vastustajaa, joka loukkaantui tilanteessa.

Ärjypaidat ei kuitenkaan tilanteesta lannistunut, vaan kovan työnteon myötä hankki vastustajalle jäähyn. Jokipojat haki tasoitusta ilman maalivahtiakin, mutta Peliittojen uhrautuva peli varmisti täyden pistepotin vierailijoille.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Pitää kumminkin muistaa se, että noin 75 prosenttia pelaajistamme on noviiseja tälle sarjatasolle. Siellä on pelaajia junnuista ja Suomi-sarjasta. Kasvu on kovaa. Minä rakastan niitä poikia, he ovat ihan mahtavia jätkiä, Santeri Heiskanen hehkutti.

– Vastustaja rankaisi kahdella maalilla, ja peli oli siinä. Kyllä meillä töitä tässä nyt, Varis tuumasi.

Pikakomennuksen Jokipoikien maalille saanut Harald sai Varikselta tunnustuksen.

– Joonakselta ensimmäinen peli tänään. Hän tuli aika nopealla aikataululla sisään. Hän hoiti oman hommansa hienosti, Varis kiitteli.

Alunperin otteluun aloittavaksi maalivahdiksi merkatulla Timo Niemellä oli vatsaongelmia.

– Niemellä oli pakki niin sekaisin, että kaikki tuli pihalle. Hän oli ensimmäisen erän pois kokonaan, Varis kertasi tapahtumia.

Jokipoikien pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna vierasreissulla. Perjantaina vastaan asettuu Kiekko-Vantaa ja lauantaina Lempäälän Kisa.