Pelit jatkuvat keskiviikkona - Ketterä kylään

13.11.2017

Maajoukkuetauko on nyt pidetty, ja keskiviikkona Mehtimäelle saapuu kylään sarjanousija Imatran Ketterä. Matsi sarjanousijaa vastaan alkaa klo 18.30.

Jokipoikien maalivahtiosasto koki tauon aikana muutoksia Jonathan Iilahden siirtyessä Vaasan Sportiin. Paikkaajaksi Jokipojat hankki Lahden Pelicansin sopimusmaalivahti Joonas Haraldin. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa puolustaja Lassi Raitanen. Hyökkääjä Teemu Lahtisen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. Sportista alkukauden ajan Jokipojissa lainalla ollut Jesse Paukku on vuorostaan palannut Vaasaan.

Jokipoikien maajoukkuetauko sujui palauttavan harjoittelun ja levon merkeissä. Joukkue treenasi viime viikolla keskiviikkoon asti.

– Harjoiteltiin viime viikolla keskiviikkoon asti, ja loppuviikko oli pelaajilla vapaata, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Harjoitteluissa laskettiin kuormaa rasituksen jälkeen ja palauteltiin, ettei sairastumisia tule. Hyvin onnistuttiin. Tällä viikolla maanantaiaamuna aloiteltiin joukkueen kanssa, hän jatkaa.

Jokipoikien maalintekotehokkuus on ollut viime peleissä kadoksissa. Onko pelaajilla henkinen lukko päällä ja onko treeneissä harjoiteltu maalintekotehokkuutta?

– En usko, että se henkistä on. Enkä tiedä jääkiekkojoukkuetta, jossa ei maalintekoa harjoiteltaisi, Varis naurahtaa.

– Tiistaina pidettiin jämäkkä palaveri pelaajien kanssa, jossa tätäkin asiaa käsiteltiin. Pelaajat ovat tietoisia, että pelissä on ne ykkös- ja kakkosalueet, jonne pitää päästä sekä kiekollisena että kiekottomana. Sieltä niitä maaleja tehdään.

– Sillä alueella meidän pitää parantaa, ja varmasti parannetaankin. Sen aika näyttää.

Loistavan syksyn Jokipoikien maalilla pelannut Jonathan Iilahti siirtyi tauon aikana kasvattajaseuraansa Vaasan Sportin riveihin. Tilalle Jokipojat palkkasi Joonas Haraldin.

– Iilahden sopimus oli sellainen, että hän pääsi pykälän eteenpäin. Pitää muistaa, että kyllä siellä (Mika) Koivistot ja (Lassi) Raitaset jonkun mustelman ottivat, kun Iilahti maalilla oli. Joukkue puolusti kovasti, kun "Inkku" oli maalissa. Iilahti onnistui peleissä ja sai stepin ylöspäin ja meni liigaan. Onnittelut hänelle.

– Pitää (pelaajakoordinaattori Mika) Martikaista ja seurajohtoa kiittää, että toimivat nopeasti. Saatiin nuori kehittyvä maalivahti meille, ettei olla ihan tyhjän päällä.

– Harald on nuori eteenpäin pyrkivä mokke. Kolme kertaa olen hänet jäällä nähnyt. Hänellä on pelivuosia valtava määrä edessä. Hän on urheilullinen kaveri, Varis luonnehtii joukkueen uutta hankintaa.

Iilahden siirtyminen tietää myös sitä, että Timo Niemelle on luvassa enemmän peliaikaa. Ailahtelevasta alkukaudesta huolimatta Varis luottaa täysin Niemeen. 

– Pitää muistaa lähtökohta, että hän oli liki kolme viikkoa sarjan alussa sivussa loukkaantumisen takia. Eivät hänen taitonsa ole hävinneet minnekään. Luotto minulla ja joukkueella on häneen, ja niin se on ollut koko ajan. Nyt on mies tuoreena ja terveenä, ja olen aivan varma, että hän pystyy auttamaan joukkuetta.

Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella Mehtimäellä jo kertaalleen. Noin kuukausi sitten lokakuussa Jokipojat oli vahvempi lukemin 5–3. Ketterä oli vahva varsinkin ensimmäisessä erässä, mutta Jokipojat paransi peliään loppua kohden.

– Olimme alussa ihan jaloissa. Varsinkin kun katsoo Ketterän aiempia pelejä, hehän kaatoivat SaPKonkin revanssiviikonlopun molemmissa peleissä, niin onhan siellä laadukas joukkue. Osa pelaajista käy pelaamassa myös Liigaa, Jouni Varis muistuttaa.

– Kuten sanoin edellisen Ketterä-pelin jälkeen, niin erittäin laadukkaasta joukkueesta on kyse. Varmaan joukkueeseen on jonkun verran käytetty myös rahaa.

Ketterä ja Jokipojat ovat tällä hetkellä runkosarjassa peräkkäisillä sijoilla. Jokipojat on sijalla yhdeksän ja kerännyt 13 pelaamassa pelissään 18 pistettä. Ketterä on puolestaan sijalla kahdeksan ja kerännyt 14 pelissään 19 pistettä.

Jokipoikien viimeistely on ajoittain tökkinyt, ja joukkue onkin tehnyt keskimäärin vain 2,38 maalia per ottelu. Ketterän vastaava lukema on peräti 3,57. Päästettyjen maalien lukemat ovat puolestaan Jokipojilla 2,77 ja Ketterällä 4,14 ottelua kohden.

– Ketterä on eteenpäin pyrkivä ja energinen joukkue. Heillä näkyy pelirohkeus. Nousijajoukkue uskaltaa tehdä kentällä temppuja kiekon kanssa. Se siellä näkyy.

– Pelitavallisesti ei hirveitä eroja Mestiksessä joukkueiden välillä ole. Joillakin on vähän erilainen träppi, mutta pieniä vivahde-eroja vain, Varis tuumaa.

Ketterä on keskiviikon jälkeen ensimmäinen joukkue, jota Jokipojat ei enää kohtaa runkosarjan kotiotteluissa.

Jokipoikien terveystilanne on hyvä. Ainoa varma poissaolija on puolustaja Lassi Raitanen. Hyökkääjä Teemu Lahtisella on vamma, joka pitänee hänet sivussa keskiviikon pelistä.

Ottelu Mehtimäellä alkaa keskiviikkona kello 18.30. Tervetuloa!

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen