Perjantaina Kiekko-Vantaan kimppuun!

01.11.2017

Jokipoikien ottelut jatkuvat perjantai-iltana Kiekko-Vantaa vastaan. Matsi Mehtimäellä alkaa klo 18.30, ja sinne on jokainen tervetullut!

Viikon otteluohjelma sisältää niin koti- kuin vierasottelun. Perjantaina kotikaukalossa vastaan asettuu sarjakakkonen Kiekko-Vantaa, eikä lauantain vastus ole yhtään sen helpompi, sillä vierasottelussa Keuruulla vastaan asettuu tämän hetkinen sarjaykkönen KeuPa HT. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa hyökkääjät Jimi Aavikko ja Teemu Lahtinen. Myös hyökkääjä Oula Uskin ja maalivahti Jonathan Iilahden pelaaminen viikonlopun peleissä on erittäin epävarmaa.

Jokipoikien edelliset pelit olivat revanssiviikonlopun matsit Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Perjantaina voiton vei IPK puhtaasti lukemin 4-0, mutta lauantain kotipelissä Jokipojat sai revanssin maalein 5-2.

Lauantain koitos oli kahden ottelun ajaksi ärjypaitaan paluun tehneelle Juuso Akkaselle 500. Mestiksen runkosarjaottelu.

– Onnistuttiin maalipaikoissamme ja puolustettiin omaa keskustaamme hyvin eikä annettu vastustajalle maalipaikkoja. Pelissä on edelleen paljon kehittämistä. Hyvä voitto, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

Jokipojat sai lauantain pelissä kauan kaivattua maalintekovoimaa useammalta kentälliseltä. Aiemmissa peleissä joukkueen maalinteko kasautui Oula Uskin johtamalle vitjalle.

– Onnistumisia tuli useammalle pelaajalle, mitä ollaan vähän kaipailtukin. Se oli pelaajille hyvä juttu. Hyvä niin, että löytyy lisää pelaajia, jotka pystyvät ratkomaan maalineduspelejä.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kertaalleen Vantaalla. Lokakuun puolessavälissä mitellyssä ottelussa Jokipojat viimeisteli lohipaitoja laadukkaammin vieden voiton lukemin 4-1.

– Silloin pelasimme viidellä viittä vastaan yhden kauden parhaista otteluistamme. Kun Vantaa sai paikkoja, niin olimme vähän kiekon kanssa huolimattomia, Jouni Varis sanoo.

Kiekko-Vantaa kärsii tällä hetkellä loukkaantumissumasta. Joukkue on palkannut viime kaudella Jokipojissakin hyökänneen Tuomas Huhtasen täksi viikoksi paikkaamaan loukkaantumisia.

Viime kaudella Jokipojissa 19 otteluun tehot 7+2 tehnyt 30-vuotias Huhtanen on pelaajaprofiililtaan voimahyökkääjä, jonka taklaukset ja kova työnteko illasta toiseen ovat miehen tavaramerkkejä.

Pasi Arvosen (Kiekko-Vantaan päävalmentaja) kanssa kun juttelin hänen joukkueensa harjoitusryhmästä, niin heillä oli kahdeksan Jokereiden KHL-miestä, oman joukkueen pelaajat ja sen lisäksi he pystyvät vielä hankkimaan lisääkin, joten laadukas joukkue siellä on pelaajarintamaltaan, Varis toteaa.

Jokipojat on keskittynyt alkuviikon harjoituksissaan peruspelaamisen laadun parantamiseen.

– Viidellä viittä vastaan -peliä ja erikoistilanteitakin harjoittelemme lähes päivittäin jollain muotoa. Peliä pyrimme saamaan paremmaksi ja paremmaksi. 

– Olen katsonut videolta paljon muiden joukkueiden pelejä, niin on siellä muillakin joukkueilla pelaamisessa parantamista, joten emme ole onneksi ainoita, Varis naurahtaa.

– Aina se vaihtelee, että miten yksittäinen peli lähtee etenemään. Niin peleissä, harjoittelussa kuin päivittäisessä tekemisessä on valmistautumisen merkitys valtavan suuri.

– Parhaina päivinä mikä hyvänsä Mestiksen joukkue voi olla tämän sarjan paras. Mutta miten pystyt pitämään yllä korkeaa tasoa illasta toiseen, niin ainakin me olemme siinä vielä matkalla. Keuruu ja Vantaa ovat nyt parhaiten onnistuneet, Varis viittaa sarjan tämän hetken kärkikaksikkoon.

Viikonlopun pelien jälkeen on edessä puolentoista viikon maajoukkuetauko. Alkuviikon Jokipojat treenaa yhdessä, ja pienen huilin paikka on loppuviikosta.

– Loppuviikosta annetaan pelaajille hiukan taukoa. Alkuviikosta koneet ajetaan alas. Sen verran olen oppinut, että jos harjoittelu lopetetaan heti pelin jälkeen, niin ei mene kuin kaksi päivää, ja puhelin alkaa soimaan, että pelaajat ovat kipeänä.

– Maanantaina ja tiistaina harjoitellaan kahdesti. Keskiviikko ja torstai pojilla on omatoimipäivä. Perjantaina on kevyttä jumppaa. Pyritään että tulisi loiva lasku eikä töksäytettäisi taukoa heti päälle, Jouni Varis kertoo.

– Osa pelaajista on ollut kovalla rasituksella. Jos kerralla heittäytyy lepäämään, niin kroppa reagoi ihmeissään, että mitäs nyt tapahtui, kun rasitusta ei tulekaan. Varsinkin kun kelit ovat mitä nyt ovat, niin pyritään siihen, ettei nyt sairastuttaisi, Varis toivoo.

– Pääkoppaa on tauon aikana hyvä rauhoittaa. Loppuviikosta on hyvä miettiä muutakin kuin kiekkoa. Maanantaina hypätään taas sorvin ääreen, kun tulee kahden pelin viikko.

Alkukauden erittäin hyvin pelanneen Jokipoikien maalivahti Jonathan Iilahden pelaaminen viikonlopun peleissä on epävarmaa.

– Iilahden pelaaminen on iso kysymysmerkki. Onneksi meillä on Tinke (Timo Niemi). Iilahden tilannetta seurataan päivittäin. Ei lähdetä tässä tilanteessa missään nimessä riskillä kokeilemaan. Nyt on pari peliä ennen taukoa. Sarja on meidän kohdalla vasta alkanut, ja pelejä on vielä valtava määrä edessä, Varis sanoo.

– Vammoja on monellakin pelaajalla, mutta ne eivät haittaa pelaamista. Hyvä niitäkin on tauon aikana laittaa kuntoon. 

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen