Kiekko-Vantaa oli niukasti parempi

16.12.2017

Jokipoikien viimeinen peli ennen joulutaukoa Kiekko-Vantaata vastaan Mehtimäellä venyi rankkareille asti. Lopputulos oli vierailija Kiekko-Vantaalle 1-2.

Ottelu oli ärjypaitojen ensimmäinen, joka eteni voittolaukauskilpailuun. Kaksi pinnaa matkasi lohipaitojen mukaan Vantaalle vierailijoiden Roope Niskasen ollessa ainoa onnistuja voittolaukauskilpailussa. Kokonaisuutena Jokipojilla oli paikat viedä peli nimiinsä jo varsinaisella peliajalla, mutta joukkueen viimeistely ei ollut toivotulla tasolla. Jokipoikien ottelun ainokaisen viimeisteli Roni Viirlas toisessa erässä ylivoimalla. Ärjypaitojen maalilla torjunut Timo Niemi merkkautti 18 torjuntaa.

Jokipoikien pelaamisessa oli havaittavissa sama ongelma kuin edellisessäkin pelissä Kiekko-Vantaata vastaan Mehtimäellä. Ärjypaitojen viimeistelystä puuttui viimeinen terä, eikä kotijoukkue pystynyt pelissä ohittamaan vierailijoiden maalivahti Jani Kauton kuin yhden kerran.

– Laadukas peli molemmilta joukkueilta. Olisi voinut päättyä kummin päin vaan, oikeastaan kuten meidän kaikki aiemmat keskinäiset pelitkin, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varista ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuurannut apuvalmentaja Ville Väänänen summasi.

Vierailija aloitti ottelun terävästi ja se pääsikin pyörittämään peliä hyökkäyspäässä. Kiekko-Vantaan hyvästä alusta huolimatta ottelun alun paras maalipaikka tuli Jokipoikien Tuukka Rajamäelle.
 
Rajamäki katkaisi keskialueella syötön ja hän pääsi nokikkain Kiekko-Vantaan Jani Kauton kanssa, mutta Kautto torjui Rajamäen kudin.
 
Jokipoikien saadessa ylivoiman ottelun hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Ottelun avausmaalin viimeisteli kuitenkin vierailija irtokiekon lipuessa Sakari Turtiaiselle. Turtiaisen rannelaukaus upposi maaliin kovan ruuhkan takaa.
 
Kiekko-Vantaa sai erän aikana useasti toimitettua kiekon viivalta Timo Niemen vartioiman maalin edustalle, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta verkot eivät ensimmäisen erässä enää heiluneet.
 
Erän lopussa Jokipojillakin oli hyvää pyöritystä hyökkäyspäässä, mutta parhaalle maalintekosektorille ärjypaidoilla ei ollut asiaa.
 
– Saatiin hyvä startti tähän otteluun. Edellisestä kerrasta opittiin: aloitettiin hyvin, ja pystyttiin luomaan hyvin maalipaikkoja, Kiekko-Vantaa päävalmentaja Pasi Arvonen kertasi.
 
Toisessa erässä Jokipojat oli suorastaan suvereeni. Joukkue hallitsi selkeästi toista erää, ja se sai aikaiseksi kaikilla kentällisillään painetta ja maalipaikkoja hyökkäyspäädyssä.
 
Ottelun tasoitus nähtiin ylivoimalla Roni Viirlaksen toimesta. Viirlas viimeisteli jo kauden seitsemännen maalinsa hienolla ohjauksella maalin edestä.
 
Loppueränkin Jokipojat hallitsi peliä, mutta kiekot eivät millään löytäneet tietään Kauton selän taakse useasta hyvästä maalipaikasta huolimatta. Monet ohjaukset ja laukaukset lipuivat ohi Kauton vartioiman maalin.
 
– Toinen erä oli selkeästi kotijoukkueen, siinä vähän oltiin huolimattomia kiekon kanssa. Selvittiin siinä hengissä toisen erän pyörityksen jälkeen. Siitä iso kiitos maalivahdille, Arvonen kiitteli Kauttoa.
 
– Kakkoserässä oli mahdollisuus muutama maali tehdä. Kaveri oli köysissä, mutta sitkeästi he puolustivat ja maalivahti otti tarvittavat, Väänänen puolestaan summasi toista erää.
 
Kolmas erä oli kokonaisuudessaan erittäin tasainen. Vaikka vierailijoiden pelaamisessa oli toisessa erässä näkyvissä väsymisen merkkejä, kaivoivat kolmen vieraspelin viikkoa pelanneet lohipaidat jostain voimia vielä kolmanteen erään.
 
Erän selkeästi paras maalipaikka tuli Kiekko-Vantaan Toni Leinoselle, joka pääsi yksin läpi Jokipoikien hukatessa kiekon keskialueella. Leinosen veto suuntautui kuitenkin yli maalin.
 
– Kolmannessa erässä kanssa vähän tuhlailtiin maalipaikkoja, oli läpiajoa ja kaikennäköistä, Arvonen harmitteli.
 
Jatkoajalla paras maalipaikka oli puolestaan pirteästi pelanneella Jokipoikien Mika Koivistolla, joka teki paluun kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen. Koivisto pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta verkko ei Kauton takana heilunut.
 
Voittolaukauskilpailussa ainoana onnistuneen Kiekko-Vantaan Roope Niskasen kova laukaus upposi Timo Niemen längistä sisään. Jokipoikien laukojina toimineiden Tuukka Rajamäen, Timo Hiltusen ja Oskari Lehtisen yritykset olivat puolestaan helppo pala Kautolle torjua.
 
– Ylpeä olen joukkueesta ehdottomasti. Pitkä reissu takana, ja pystytään kuitenkin klaaraamaan peli rankkareilla. Hyvä taistelu. Iso parannus meiltä kolmanteen erään, Arvonen päätti.
 
– Tavoite oli lähteä pelaamaan kauden parasta kotipeliä. Tyytyväinen voi olla meidänkin joukkueeseen. Ihan varmasti jos tuolla ilmeellä pystytään jatkamaan, niin niitä kolmen pinnan voittojakin alkaa tulemaan myös täällä kotona, Väänänen analysoi.
 
Jokipoikien ensimmäinen ottelu joulutauon jälkeen on 29.12 pelattava vieraspeli Imatralla Ketterää vastaan.
 
Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen