Kiekko-Vantaa saapuu kylään

15.12.2017

Jokipoikien viimeinen ottelu ennen joulutaukoa on lauantain kotimatsi Kiekko-Vantaata vastaan. Hyvän alkukauden pelannut Kiekko-Vantaa on tällä hetkellä Mestiksessä sarjakakkosena, ja Jokipojat puolestaan viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat sivussa hyökkääjä Jimi Aavikko sekä puolustajat Joel Olkkonen ja Joni Muranen. Puolustaja Fabien Bourgeois puolestaan vapautuu kahden ottelun pelikiellostaan, joten hän on pelikelpoinen lauantaina. Myös hyökkääjä Mika Koivisto ja puolustaja Eppu Rissanen tekevät näillä näkymin paluun kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen.

Ärjypaidat pelasivat edellisen pelinsä keskiviikkona Rovaniemellä RoKia vastaan. Tiukan matsin vei lopulta Jokipojat jatkoajalla numeroin 5-4.

– Se oli haasteellinen peli. Pitkä oli matka, ja roikuttiin pelissä mukana. Hyvä onnistuminen loppuun. Toki meillä oli paikat tehdä maalit aiemminkin. Hyvä nousu lopussa, ja jatkoajalla (Timo) Hiltunen otti homman haltuun ja teki hienon maalin, Jokipoikien Jouni Varis kertaa joukkueen kauden ensimmäistä jatkoaikavoittoa.

Jokipoikien pakisto koki ottelussa kovia, kun ykköspakkiparissa esiintyneet Lassi Raitanen sekä Joel Olkkonen joutuivat molemmat jättämään ottelun kesken.
 
– Koettiin pelissä kovia menetyksiä kun Lassi ja Joel tippuivat pelin edetessä. Siellä oli kaksikin sentteriä valmiina hyppäämään puolustajaksi, mutta pakit sanoivat, että he jaksavat. Toki puolustuspeliä muutettiin. Hyökkääjiltä vaadittiin enemmän puolustusvastuuta.
 
– Harmittaa alivoimalla lasketut maalit. Kaksi todella tärkeää vieraspistettä saatiin, Rovaniemelle ei ole ikinä helppo mennä.
 
Ottelu oli Jokipojille kauden ensimmäinen peli, joka eteni jatkoajalle asti. Onko kolmella kolmea vastaan pelaamista kuinka paljon harjoiteltu?
 
– Meillä on selkeä systeemi kolmella kolmea vastaan pelaamisessa. Hyvinhän me pelattiin, ja hallittiin kiekkoa. Uskallettiin tuoda kiekko pois hyökkäysalueelta. Viidellä viittä vastaankin voitaisiin enemmän kiekon kanssa pelata, Varis summaa.
 
Jokipojat on edellisestä seitsemästä ottelustaan ja tarjolla olleista 21 pisteestä saalistanyt yhteensä viisi voittoa ja pisteitä on 14. 
 
Lauantain ottelu on Jokipojille kauden 25. matsi, joten runkosarjasta on Jokipoikien osalta pelattu puolet lauantain ottelun jälkeen. Kuinka Varis summaa runkosarjan ensimmäistä puoliskoa?
 
– Vaihtelevaa on ollut. Maanantaina lyödään kaikki yhteen joukkueen kanssa. Meillä on ottelut selkeästi jaksoitettu. Huomenna voitolla ollaan pistetavoitteesta parin voiton päässä. 40 pisteen päälle meidän piti päästä tähän mennessä, siihen ei nyt ihan päästä.
 
– Taaksepäin kun katsoo, niin muutama peli tavallaan hävittiin omaa huonouttamme. Paljon on tapahtunut kaikenlaista. Raitanen, joka on ykköskorin pakkeja, on ollut kauan sivussa. Maalivahtia on lähtenyt liigaan ja niin edelleen.
 
– Meidän pitää parantaa kevättä kohti, ja pistemäärän pitää nousta. Huomenna on erittäin tärkeä peli saada pisteet. Kiekon kanssa aina voidaan pelata paremmin. Puolustuspeli on välillä olllut todella vahvaa.
 
– Alivoimakin oli erittäin vahvaa muutama peli sitten, mutta nyt on tullut pieniä lapsuksia. Tärkeä on toki pysyä boksista poissa. Töitä on paljon. Viimeiseen peliin asti peliä pitää kehittää. Paljon pelaamisessamme on hyviä juttuja, mutta paljon pitää pystyä parantamaankin, Varis analysoi.
 
Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat mitelleet toisiaan vastaan tällä kaudella kolmesti. Vantaalaiset ovat vieneet täyden pistepotin kahdesta ottelusta.
 
Lokakuun puolivälissä Vantaalla Jokipojat oli parempi 1-4, kun puolestaan Mehtimäeltä lohipaidat veivät pisteet marraskuun alussa lukemin 2-1.
 
Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen oli kolmisen viikkoa sitten Vantaalla, jolloin pisteet jäivät kotijoukkueelle loppulukemien ollessa 4-3. Lauantain kohtaaminen onkin joukkueiden viimeinen keskinäinen ottelu runkosarjassa.
 
Kaikki ottelut Kiekko-Vantaata vastaan ovat olleet tiukkoja. Onko samanlainen peli huomennakin luvassa?
 
– Toivotaan, että peli menee meille tällä kertaa reilusti, Varis naurahtaa.
– Meidän pitää olla huomenna rohkeita ja uskaltaa pelata Vantaata vastaan. Pitää kamppailla, ja pitää mennä iholle. Pitää olla myös kova ja tyly tilanteissa. Kiekko-Vantaa on taitava ja hyvin rakennettu joukkue. Toki heitä auttaa Jokereiden tuki. Se on heidän etunsa. Iso haaste meille, mutta niin se pitää ollakin.
 
Kiekko-Vantaa on ollut erityisen kovassa vireessä nimenomaan vieraskaukaloissa. Ennen perjantain kierrosta lohipaidat ovat voittaneet 11 vierasmatsistaan peräti yhdeksän!
 
Lohipaidat ovat parhaillaan vieraskiertueella, ja perjantaina joukkue kohtaa Iisalmessa Peli-Karhut. Kiekko-Vantaa pelasi myös keskiviikkona vieraspelin, joten joukkueella on kolmen ottelun vieraspelin viikko.
 
Vaikka Jokipojat ei pelaa perjantaina ja pääsee otteluun levänneempänä, tasoittaa puntteja hiukan se, että Jokipojat matkusti keskiviikkona ja torstaina yhteensä 1 100 kilometriä Rovaniemen reissun vuoksi.
 
Lauantain ottelun jälkeen on edessä joulutauko. Jokipoikien seuraava ottelu on perjantaina 29.12 pelattava matsi Imatralla Ketterää vastaan.
 
– Maanantaina ollaan porukalla vielä yhdessä. Keskiviikkona ja torstaina on vielä Joensuussa oleville pelaajille toimintaa. Fabien (Bourgeois) lähtee jo sunnuntaina käymään kotona. Joulun pyhien jälkeen sitten jälleen kokoonnutaan.
– Pitää uskaltaa puhaltaa ulos ja rentoutua. Saa olla perheen ja ystävien kanssa, ja viettää rauhallinen joulu. Uutta intoa uhkuen sitten tapaninpäivän jälkeen kokoonnutaan, Varis kertoo.
 
Ottelu Kiekko-Vantaata vastaan alkaa kello 17.00. Tervetuloa!
 
Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen