LeKi vei juhlapelistä voiton

05.12.2017

Ei onnistu tällä hetkellä kotona, ei sitten millään. Suomen 100-vuotisjuhlapelin lopputulos oli harmillisesti LeKille 2-6.

Jokipojat ei pystynyt katkaisemaan tappioputkeaan kauden ennätysyleisön (2206 katsojaa) edessä. LeKin tiivis puolustaminen oli myrkkyä Jokipojille, ja neljän ylivoimamaalinsa myötä LeKi vei täydet pisteen.

– Tänään vastustaja oli todella tehokas ylivoimalla, neljä tehtyä maalia. Harmittaa hävitä tuon yleisön edessä. Hieno tapahtuma. Suomi 100 vuotta ja halli sai uuden nimen. Tulos ei missään nimessä tyydytä, mutta tänään oli vastustaja myös hyvä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi ottelun jälkeen.

– Todella tyytyväinen tästä voitosta. Tehokkaita oltiin, ja laajalla rintamalla pystyttiin iskemään, LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela puolestaan lausui. 

Jokipojat pelasi erittäin hyvää kiekkoa ottelun alussa. Joukkue sai jokaisella kentällään aikaiseksi painetta hyökkäyspäätyyn.

LeKi kuitenkin puolusti tiiviisti omaa maalinedustaansa, eikä Jokipojilla ollut huippupaikoille juurikaan asiaa.

LeKin maalilla torjuneelle Nuorten MM-joukkueen leiritykseen valitulla HPK:n sopimusmaalivahdilla Ukko-Pekka Luukkosella oli helppo työ torjua suuri osa Jokipoikien vedoista.

Vierailija pääsi erän edetessä vähitellen peliin mukaan. Joukkue pääsikin hyvän hyökkäyspelinsä ansiosta ylivoimalle, mutta sen aikana ei verkko heilunut.

Jokipoikien hyökkääjä Mika Koivisto joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisessä erässä. Ketjukaveri Ville Halosen luistin viilsi vaarallisen näköisesti Koivistoa naamaan. Koivisto luisteli hyökkäyspäässä tapahtuneen tilanteen jälkeen pikaisesti pukusuojan puolelle.

Peliin tuli ylimääräinen tauko, sillä verta oli jäällä niin paljon, että sitä siivoamaan jouduttiin ottamaan jäänhoitokone.

Koiviston loukkaantumisen jälkeen ottelun hallinta siirtyi LeKille. Joukkueen ensimmäisen maalin viimeisteli takakulmalta yli 300 liigapelin konkari LeKin kultakypärä Antti Kangasniemi.

Vierailija jatkoi hyviä otteitaan halliten erän loppupuoliskoa. Joukkue viimeisteli paria minuuttia myöhemmin ottelun toisen maalinsa.

– Joukkue oli valmistautunut hyvin. Hyvä startti ison yleisön eteen. Koiviston loukkaantuminen tuntui penkillä. Muutama pelaaja putosi siinä pitkäksikin aikaa pois. Ei meinattu päästä siitä yli. Erätauolla käsiteltiin se kopissa. Tiedettiin, että Koivisto on hyvässä hoidossa ja toivotaan, että kaikki on siellä hyvin, Varis kertasi traagisen loukkaantumisen tapahtumia.

– Osattiin odottaa alkuun rynnistystä. Siinä väistettiin luoti. Tuli tietysti se harmillinen loukkaantuminen, että kaverilla jäi kuti piippuun. Saatiin omaa peliä käyntiin, ja parannettiin kiekolla pelaamista, Kuusela puolestaan analysoi ensimmäisen erän käännekohtaa.

Toiseen erään LeKi jatkoi hyviä otteitaan. Jokipojat sai ajoittain aikaiseksi painetta hyökkäyspäässä, ja Teemu Holttinen sai kiekon maaliinkin asti, mutta se hylättiin Holttisen ajettua Luukkosen päälle.

Erän edetessä Jokipojat pääsi ylivoimalle, ja sen aikana joukkue kavensi lukemat 1–2:een. Maalin edessä ollut Roni Viirlas löi kiekon verkon perukoille Luukkosen varusteiden kautta.

Seuraavaksi Jokipojille tarjottiin loistava tilaisuus päästä ottelussa tasoihin LeKin saadessa peräjälkeen pari heppoista jäähyä.

Hieromiseksi mennyt kahden miehen ylivoima päättyi Fabien Bourgeoisin ottamaan ottelurangaistukseen, jonka syynä oli potkaiseminen.

Jäähän kaadettu Bourgeois potkaisi hänet kaatanutta Antti Kangasniemeä. Vieressä seisoneella tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin passittaa ranskalaispakki suihkun puolelle.

LeKi oli loppuerän aikana tehokas ylivoimillaan, sillä se karkasi niiden aikana jo neljän maalin karkumatkalle.

Vaikka Jokipojat joutui lähtemään kolmanteen erään neljän maalin takaa-ajoasemasta, ei joukkue lannistunut vaan taisteli kavennuksen Jani Ollitervon maalin myötä. 

LeKi kuitenkin jäädytti pelin viisaalla puolustuspelillään. Ottelun lopussa puolestaan vierailijoilla oli mahdollisuus kahden miehen ylivoimaan, ja LeKi käyttikin paikkansa viimeistellen ottelun neljännen ylivoimamaalinsa.

– Vaikea paikka, ja kun vertaa meidän kotiaskiin, niin valtava ero on noissa neliöissä missä me harjoitellaan ja pelataan valtaosa peleistä. Niin siihen nähden olen todella tyytyväinen, että saatiin omaa kiekollista peliä käyntiin, Kuusela summasi.

– Vähän hankaluuksia oli eilen ja tänään kokoonpanon suhteen. Kiekollisessa pelissä mentiin pieniä askeleita eteenpäin, mikä on hyvä asia, Varis sanoi.

– Mutta tuo jäähymäärä, niin tekisi mieli sanoa rumasti, mutta en sano rumasti. Noista meidän pitää oppia. Ajatellaan meidän erikoistilanteita, niin siihen jäi hampaankoloon, hän jatkoi.

Jokipoikien pelit jatkuvat lauantaina kotiottelulla Heinolan Peliittoja vastaan. Ottelu alkaa klo 17, tervetuloa!

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen