Paluu kotihallissa voittokantaan!

09.12.2017

Jokipojat sai neljän ottelun mittaiseksi venähtäneen kotitappioputkensa lauantaina vihdoinkin poikki. Mestiksen jumbojoukkue Peliitat kaatui Mehtimäellä selkein lukemin 6–2. Jokipojat hallitsi jo ottelun kahta ensimmäistä erää ja lisäsi vielä kolmannessa höyryä. Paremmuudesta ei jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä. Timo Hiltunen (2+1) iski ärjypaidoille kaksi maalia. Kertaalleen onnistuivat Oskari Lehtinen (1+1), Oula Uski, Samu Pitkänen (1+2) ja uransa ensimmäisen osuman miesten sarjoissa tehnyt puolustaja Niko Ervasti. Jokipoikien maalilla Timo Niemi selvisi vain 15 torjunnalla. Ottelun yleisömäärä oli 707 katsojaa.

Vaikka Jokipojat saikin helpottavan kotivoiton, on joukkueen pelaamisessa edelleen välillä nähtävissä heikkoja hetkiä, jolloin mikään ei tunnu onnistuvan. Tämän tunnusti myös Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis ottelun jälkeen.

– Tänään kuusi tehtyä maalia, mutta edelleen meidän kiekollinen peli pitää olla laadukkaampaa. Sitä meidän pitää kehittää, toki me sitä kehitetään. Edelleenkin tulee sellaisia pieniä virheitä, joista syntyy isoja tilanteita omaan päähän, Varis summasi.

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Molemmat joukkueet saivat aikaiseksi muutaman pyörityksen omassa hyökkäyspäässään, mutta parhaimmille maalipaikoille ei kummallakaan joukkueella ollut asiaa.

Jokipojat pääsi ensimmäisessä erässä pariin otteeseen ylivoimalle. Joukkueen ylivoima toimikin ensimmäisessä erässä hyvin.

Jälkimmäisen ylivoiman aikana Jokipojat viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin Oskari Lehtisen kovalla ja tarkalla rannelaukauksella taka-alakulmaan.

Maalin jälkeen Jokipojat sai aikaiseksi pitkän hyökkäyspään pyörityksen. Hyvä pyöritys päättyi Timo Hiltusen viimeistelemään maaliin. Maalia edelsi Tuukka Rajamäen hyvät harhautukset ja loistopassi Hiltusen lapaan.

Maalien jälkeen Peliitat selkeästi sisuuntui, ja joukkue otti pelin hallinnan itselleen. Peliitat kavensikin ottelun joukkueen päästyä ylivoimalle. Joukkueen ylivoima ei ottanut aluksi ollenkaan toimiakseen, mutta ensimmäisestä paikasta verkko heilui Timo Niemen selän takana.

Jokipoikien A-junioreissakin kiekkoillut Peliittojen kapteeni Kalle Moisio kavensi ottelun maalin edustalta.

Toisessa erässä Jokipojat oli hallitsevampi osapuoli. Se sai aikaiseksi enemmän pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn kuin vierasjoukkue. Aivan parhaille paikoille ärjypaidoilla ei kuitenkaan ollut useammin asiaa.

Toisessa erässä Jokipoikien ylivoima ei toiminut lähellekään niin hyvin kuin ensimmäisessä erässä. Parin ylivoiman aikana joukkue ei saanut aikaiseksi edes kunnon maalipaikkaa.

Erän edetessä Peliitat pääsi vähitellen peliin mukaan. Osasyy oli myös Jokipoikien huonolla syöttötyöskentelyllä. Ärjypaitojen syötöt menivät järjestään enemmän vastustajan kuin omaan lapaan.

Peliitat sai erän aikana kiekon maaliinkin asti, mutta maali hylättiin Peliitat-pelaajan ajettua Timo Niemen päälle.

Aivan erän lopulla Jokipoikien Ässien A-junioreista lainalla oleva Niko Ervasti viimeisteli uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Pitkän kuljetuksen päätteeksi Ervasti kurvasi maalin kulmalle, ja nosti kiekon tyylikkäästi maalin kattoon.

– Kahden ensimmäisen erän pelaamiseen olen tyytyväinen. Se mikä tulos oli kahden erän jälkeen, niin se oli väärin päin. Jokipojat teki maalit, ja me ei tehty, Peliittojen vähäsanainen päävalmentaja Santeri Heiskanen lausui.

Kolmanteen erään Jokipoikien pelaaminen selkeästi vapautui. Erä eteni kotijoukkueen hallitessa, ja joukkue käytti maalipaikkansa tehokkaasti.

Kolmannessa erässä Jokipoikien ylivoima palasi jälleen paremmalle tasolle. Joonas Larinmaan laadukas veto kimposi maalin eteen, josta sen suti sisään Oula Uski.

Peliitat vielä ilmoittautui peliin mukaan Henri Ruotsalaisen ylivoimamaalilla. Komea kuvio oli kuin toisinto Neuvostoliiton dynastian aikaisista maalikoosteista, sen verran komeasti kiekko liikkui Peliittojen ylivoimassa.

Peliittojen pelaamisessa alkoi näkymään pelin loppua kohti väsymisen merkkejä. Jokipoikien hallitessa ottelua niin Samu Pitkänen kuin Timo Hiltunen heilauttivat maaliverkkoja.

– Kolmas erä oli mitä oli. Kahteen ekaan erään olen tyytyväinen, Heiskanen vielä kertasi.

– Kotivoitto, siitä pitää joukkuetta kiittää. Kyllähän tuossa näkyi pelin aikana kun joukkue vapautui. Onnistumisia tuli isolla rintamalla, se on hyvä asia, Varis kiitteli.

– Joukkue näytti tänään luonnettaan ja pystyi pelaamaan johtoasemassa. Ennen kaikkea kuusi maalia lämmittää. Tästä on hyvä jatkaa. Huomenna sunnuntaina levätään, ja maanantaina yhdeksältä ryhdytään miettimään ensi viikkoa, hän jatkoi.

Jokipoikien viimeinen viikko ennen joulutaukoa sisältää keskiviikkoisen vierasmatsin Rovaniemellä ja lauantaisen kotimatsin Kiekko-Vantaata vastaan.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen