Perjantai-illan viettoon Imatralle

29.12.2017

Jokipoikien liki kahden viikon mittainen joulutauko loppuu kahden ottelun viikonloppuun. Kinkunsulattelun käynnistää perjantainen ottelu Imatralla sarjanousija Ketterää vastaan, ja lauantaina Jokipojilla on edessään puolestaan kotiottelu viime kauden mestaria Savonlinnan Pallokerhoa vastaan.

Ketterä on pelannut toistaiseksi hyvin, sillä joukkue on tällä hetkellä runkosarjassa sijalla viisi. Ketterä ei ole saanut Jokipojilta pistettäkään kauden kolmesta aiemmasta keskinäisestä kohtaamisesta. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa ainoastaan hyökkääjä Jimi Aavikko.

Ennen joulutauolle lähtöä Jokipoikien joukkue pisti kuluneen alkukauden niin sanotusti pakettiin. Mikä oli päävalmentaja Jouni Variksen pääviesti joukkueelle kuluneesta syksystä?

– Päivittäinen työnteko on meillä ollut hyvää. Pelillisesti oli yksi vaikea neliviikkoinen, joka oli meiltä huono pätkä. Oltiin silloin kapealla materiaalilla, sinniteltiin peleissä ja koitettiin taistella, mutta voittoja ei saatu. Se oli vaikea hetki. En tiedä, oliko tuo vaikeampi hetki tarpeellinen, mutta joukkue kasvoi silloin, Varis summaa.

– Sen jakson päätteeksi pitää muistaa, kun kahdeksasta viime pelistä saatiin viisi voittoa, että mitä joukkueessa tapahtui: saatiin Joel (Olkkonen) joukkueeseen, ja Lassi (Raitanen) parani. Ne toki vaikuttivat, kun saatiin joukkue kasaan.

– Tehokkuutta halutaan lisää. Meidän pitää pystyä parantamaan kaikessa, mutta erityisesti maalintekoa pitää parantaa. Se toisi meille enemmän pisteitä, Varis toivoo.

– Rentous ja kärsivällisyys myös on tauon aikana ollut esillä. Pelin kanssa pitää olla kärsivällisiä, että ei yhdessä vaiheessa ryhdytä ratkomaan, vaan jaksetaan jauhaa omaa tekemistä. Luotetaan siihen, että jossakin vaiheessa se tuottaa ne paikat ja ollaan sitten niissä tehokkaita. Sitä lähdetään Imatrallekin tekemään.

Jokipojat kulutti joulutaukonsa leväten ja treenaten. Keskiviikkona takaisin harjoituksiin palannut joukkue on päävalmentajan mukaan täynnä virtaa.

– Joukkue on valmis peleihin. Jouluviikolla harjoiteltiin alkuviikko ja keskityttiin sen jälkeen lepäämiseen. Henkisellä puolella tyhjennettiin pää, ja jokainen teki mitä teki. Joku kävi pelaamassa pipolätkää ja niin edelleen. Joulu vietettiin rauhallisin mielin, ja joukkue näyttää olevan tällä hetkellä virtaa täynnä.

– Tauko teki joukkueelle hyvää. Iso asia on se, että joukkue on tällä hetkellä jotakuinkin terve. Pienempiä vammoja toki on. Aavikon Jimi on poissa, mutta muuten meillä on tälle vuodelle ainutlaatuinen tilanne. Toivottavasti pysytäänkin terveenä.

Ketterä ja Jokipojat ovat kohdanneet kuluneena kautena kolme kertaa, ja kaikki kohtaamiset ovat päättyneet Jokipoikien kolmen pisteen voittoihin (kotona numeroin 5-3 ja 4-1 ja vieraissa 1-4).

– Oltiin edellisessä pelissä Imatralla todella aktiivisia. Syötiin Ketterän kiekollinen hyvä pelaaminen ihan kokonaan. Siellä on varmasti Maso (Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen) katsonut videoita, ja miettinyt sitä, että miten he pystyvät parantamaan.

– Huomenna meidän pitää olla aktiivisia ja lähteä omaa peliä pelaamaan. Pitää keskittyä omaan pelaamiseen. Turha meidän on lähteä muiden peliä pelaamaan vaan pelata sitä peliä, mitä olemme tähänkin asti pelanneet.

– Ketterää vastaan ollaan pelattu laadukkaita pelejä, ja vauhtia on ollut molempiin suuntiin.

Joukkueet kuuluvat samaan Mestiksen välisarjalohkoon, joten keskinäisiä kohtaamisia tulee runkosarjassa olemaan yhteensä kuusi.

Tuleeko esimerkiksi Ketterän pelaamiseen keskityttyä enemmän, kun kohtaamisia on normaalia enemmän?

– Kyllä jokaiseen peliin keskitytään yksittäisenä pelinä, joitakin joukkueita vastaan vaan pelataan enemmän. Esimerkiksi TuToa vastaan ei olla vielä pelattu kertaakaan. Sinällään vähän on oudosti tämä sarjaohjelma. Lähestytään jokaiseen peliin niin, että se on oma tapahtumansa.

– Tietysti joitain pelillisiä asioita, mitä joillain joukkueilla on erilailla, niin niitä tuodaan pelaajien tietoon. On asioita, missä meidän pitää olla entistä tarkempia kuin joissain toisessa pelissä, Varis analysoi.

Sarjanousija Ketterä on tällä hetkellä todella kovassa vedossa, sillä joukkue on saalistanut edellisestä viidestä ottelustaan peräti 13 pistettä.

Ketterä on sarjanousijaksi viimeistellyt todella tehokkaasti, sillä joukkue on viimeistellyt keskimäärin 3,54 maalia per ottelu. Ketterä on tuossa tilastossa heti kakkosena TuTon jälkeen.

Jokipojat on puolestaan viidestä edellisestä ottelustaan saalistanut 9 pistettä.

– Kun katsoo Ketterän kärkiukkoja, niin paljon he ovat pisteitä tehneet. Siellä on keihäänkärki ollut hyvä. Joukkue on tasapainoinen. Kuten alkukaudestakin mainitsin, niin joukkueeseen on kovasti satsattu ja se näkyy. Nousijajoukkueella on oma potentiaalinsa.

– SaPKon päävalmentaja (Pasi) Räsänen sanoi montakin kertaa, että uskokaa nyt pikkuhiljaa, että se Ketterä on oikeasti hyvä joukkue. Kyllä mekin on koville jouduttu. Ketterä on sarjassa omalla paikallaan ja pelaa laadukasta lätkää. Siellä on tehokkuutta löytynyt.

Jokipoikien vire vieraskaukaloissa on puolestaan viime aikoina ollut hyvä. Viidestä edellisestä vierasottelusta Jokipojat on voittanut peräti neljä saaden pisteitä 11.

Susirajan Punamustat järjestää otteluun fanimatkan. Lisätiedot ja ilmoittautumisen löydät täältä.

Ottelu Ketterän ja Jokipoikien välillä alkaa Imatralla kello 18.30.