PKS Areenan avajaisottelu tiistaina klo 18.30 - yleisölle ilmainen sisäänpääsy!

03.12.2017

Jokipoikien seuraava kotiottelu pelataan tiistaina LeKiä vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30, ja kyseessä on samalla PKS Areenan avajaisottelu. PKS tarjoaa jokaiselle katsojalle sisäänpääsyn lisäksi yhden makkaralipun.

Pub Ärjykulma avataan tiistaina jo klo 17.00, ja illan ohjelmistossa muistetaan myös 100-vuotiasta Suomea. Jos vain kaapista ketterästi löytyy, niin sinivalkoinen asu yleisöllä olisi komea näky!

Ovella jaettavat vapaaliput kelpaavat istumapaikoille niin kauan, kuin vapaita kuppipenkkejä vain riittää.

****

Keskiviikon itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien vuoksi Mestiksen runkosarjaa pelataan poikkeuksellisesti tällä viikolla tiistaina. Itsenäisyyspäivän aaton otteluun Jokipojat saa Mehtimäelle vieraaksi Lempäälän Kisan. Joukkueen sairastupa on saanut valitettavasti lisää pelaajia joukkoonsa. Ärjypaitojen kokoonpanosta on tiistain ottelusta näillä näkymin sivussa puolustajat Lassi Raitanen, Eppu Rissanen ja Joni Muranen sekä hyökkääjät Eetu Rissanen ja Jimi Aavikko.

Viime lauantaina Jokipojat sai päätökseen toistaiseksi tiukimmat viikkonsa, kun joukkue pelasi 11 päivän sisään peräti kuusi ottelua.

Jokipojat oli Heinolassa Peliittoja vastaan viimeistelyssään kotijoukkuetta parempi, ja ärjypaidat veivät täyden pistepotin numeroin 3-5.

– Se oli vähän henkisesti vaikeampi ottelu. Perjantainen tappio kotiottelusta Hermestä vastaan heijastui lauantaina. Tuomarit pistivät pelin jännäksi, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Selvittiin ottelusta kuivin jaloin ja saatiin kolme pistettä, se oli hyvä juttu. Kuitenkin edellisessä neljässä pelissä ollaan saatu yhdeksän pistettä, mikä on ihan ok.

Vaikka Jokipojat on hävinnyt kolme peräkkäistä kotipeliä, on vieraspelaaminen ollut parempaa joukkueen viedessä kolme edellistä vieraspeliä nimiinsä.

Vieraissa on tulosta tullut, mutta kotona ei. Onko jotain selkeää syytä löytynyt, miksi pelit ovat menneet näin, vai onko kaikki pelkkää sattumaa?

– Ei ainakaan tarkoituksella sitä haeta, Varis naurahtaa. 

– Vieraissa on mennyt kivasti. Olimme esimerkiksi edellisessä kotipelissä todella aktiviisia Hermestä vastaan hyökkäyspelissä, oli 60 laukausta ja 44 torjuntaa vastustajan mokella ja saatiin neljä maalia. Vuodettiin ja annettiin laatupaikkoja, eikä oltu ihan kaikelta osin ytimessä omassa päässä, Varis analysoi.

– Me on pelattu kotona esimerkiksi Kiekko-Vantaata ja SaPKoa vastaan laadukkaita tiukkoja pelejä, jotka ollaan hävitty maalilla. Siinä on petrattavaa tietysti. Ollaan käyty asiasta toki keskustelua, mutta ei olla tehty sen isompaa juttua. Aina mukavampi olisi kotonakin voittaa.

– Yleensäkin voittamisessa, niin joukkueessa näkyy aika iso ero, että milloin tulee tappioita ja milloin voittoja. Halutaan kovasti kotivoittoa, huomenna on taas uusi mahdolllisuus.

Tiistainen LeKi-ottelu on Jokipojille neljäs ottelu seitsemän päivän sisään. Onko joukkueessa vielä virtaa?

– Nyt tulee tosiaan neljäs peli viikon sisään. Fyysisesti kyllä jaksetaan, ja voitot totta kai auttavat henkistä puolta, kun myös onnistumisia tulee. Toki se näkyy puolin ja toisin, että parhaimmillaanko joukkueet olisivat, kun tuota tahtia vedetään.

– Tämä ei ole kuitenkaan ammattilaissarja. Joku käy töissä ja joku käy koulussa. Paljon riippuu siitä, miten palatumiset onnistuvat. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Eivät pelaajat koneita ole, mutta ollaan jaksettu hyvin, Varis muistuttaa.

Jokipoikien kolmen vierasvoiton putken aloitti voitto juuri tiistaista vastustajaa eli LeKiä vastaan. 25. marraskuuta Lempäälässä pelatun vei Jokipojat nimiinsä 0-3.

LeKin toiminta nojaa vahvasti kolmen liigaseuran, eli Tampereen Tapparan ja Ilveksen sekä Hämeenlinnan Pallokerhon pelaajiin, jotka hakevat pelituntumaa sarjatasoa alempaa.

– Laadukas joukkue LeKi on. Siellä taitaa olla toistakymmentä liigataustaista pelaajaa. Nimivahva ja aktiivinen joukkuehan siellä on. Näkeehän sen tästä syksystäkin. Liigalainat on siellä olemassa, ei siinä mitään, se on heidän tapansa toimia.

LeKi on tällä hetkellä Mestiksessä kolmantena 40 pisteellään.

– Ei tiedä taas, minkälaisella joukkueella he tulevat, että onko siellä Tappara, Ilves ja HPK ensimmäset kolme kenttää. Tuli mitä tuli, niin me pyritään olemaan paras joukkue.

Tässä vaiheessa kautta jo 42 eri pelaajaa on pukenut LeKin paidan päälleen Mestiksen runkosarjassa.

– Olemme jo tiedostaneet aikapäiviä sitten, että sellainen ryhmä se on. Lainoja on nyt eri tavalla kuin edellisinä vuosina, yhteistyötä kun on kolmen liigaseuran kanssa. Siellä on 11-12 liigaukkoa koko ajan, kun aiempina kausina oli pääosin neljää tai viittä, Varis summaa.

– Totta kai se jossain näkyy, niin kuin sen pitääkin näkyä. Ei me siitä sen isompaa numeroa tehdä. Se on yksi jääkiekkopeli. Keskitymme omaan juttuumme ja pyrimme siitä tekemään mahdollisimman hyvän.

Otteluun pääsee ilmaiseksi sisään PKS:n tarjoamana. Lisäksi yhtiö tarjoaa myös jokaiselle katsojalle ilmaisen grillimakkaran.

Nyt kun yleisöä on odotettavissa normaalia enemmän, olisi kotivoitto varmasti paikallaan?

– Ainahan se kotivoitto on paikallaan. Upea juttu seuran ja myös PKS:n kannalta, että saatiin noin hieno areenan nimi. Se on iso juttu. Tuo panostus on iso ja näkyvä. Siitä pitää kiittää PKS:ää. Huomenna on yleisöä, niin se on ihan selvä, että ei muu kelpaa kuin voitto. Niin kuin joka ikinen ilta.

– Sitä me lähdetään metsästämään kotihallissa ja pyritään pelaamaan hyvää jääkiekkoa. Tavoitteena on päästä kotona takaisin voittojen tielle, Varis päättää.

Ottelu LeKiä vastaan alkaa tiistaina Mehtimäellä kello 18.30. Lämpimästi tervetuloa!