SaPKo oli niukasti parempi

30.12.2017

Kamppailu hallitsevaa mestaria Savonlinnan Pallokerhoa oli kauden aiempien kohtaamisten tapaan tiukka, mutta tiiviisti puolustanut SaPKo vei tällä kertaa täyden pistepotin lukemin 2-3

Jokipoikien maalit iskivät Mika Koivisto ja Joel Olkkonen (1+1). Ärjypaitojen maalia vartioinut kakkosvahti Joonas Harald torjui 25 kertaa. Jokipojat putosi tappionsa myötä sarjassa sijalle kymmenen. Syyskauden 14 kotiottelustaan joukkue voitti kuusi. Ottelun yleisömäärä oli 836 katsojaa.

Savonlinnan Pallokerhon vierasvoiton avaimena oli tiukka puolustuspeli. Jokipoikien puolustuspeli ei aivan yltänyt yhtä korkealle tasolle kuin vierailijoilla.

– Lähdettiin eilistä peliä purkamaan sillä, että meidän pitää pystyä puolustamaan paremmin. Minun mielestä siinä tänään onnistuttiin, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kertasi ottelun jälkeen. SaPKo oli hävinnyt perjantaina kotipelissä IPK:lle 6–3. 

– Alkoi löytymään niitä elementtejä: syödä kiekkoa ja omaa maalia vartioida. Niitä elementtejä toteutettiin, Räsänen jatkoi.

– Tänään me oltiin maalin verran huonompia kuin SaPKo. Tämä on vain nieltävä, mutta ei tämä miltään hyvältä tunnu. Pojat laittaa itsensä likoon, ja siellä on kuitenkin äijää ja miestä tuossa joukkueessa, mutta palkintoa ei tullut näihin kahteen peliin, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis harmitteli joulutauon jälkeistä kahta tappiota.

Jokipojat hallitsi ottelun ensimmäistä erää, ja joukkueen kiekollinen peli oli laadukasta ja raikasta.

Syötöt napsuivat hyvällä prosentilla omille ja hyökkäyksiinlähdöt omalta kenttäpuoliskolta päätyivät kovalla prosentilla vierailijoiden puolustusalueelle.

SaPKo ei saanut erän aikana omaa karvauspelaamistaan sille tasolle, mitä hallitsevalta mestarilta on totuttu näkemään.

SaPKo kuitenkin puolusti omaa maalinedustaansa tiivisti, eikä ärjypaidoilla ollut erän aikana hyville maalipaikoille asiaa.

Erän ainoan maalin viimeisteli Jokipoikien Mika Koivisto ylivoimalla. Joel Olkkosen viivasta lähettämän rannelaukauksen Koivisto ohjasi maalin edestä ohi SaPKon veskari Roope Urpolahden.

– Hyvä startti joukkueelta otteluun. Ensimmäisessä erässä oltiin kuskin paikalla, Varis summasi.

Vierailija pääsi aloittamaan kakkoserän ylivoimalla, joka toimi hyvin. Jokipoikien alivoimanelikko ei saanut peliä missään välissä poikki, ja väsyneen nelikon pitkä taistelu päättyikin vierailijoiden tekemään ylivoimamaaliin kun jäähyä olisi ollut jäljellä 21 sekuntia.

SaPKo hiukan paransi peliään ensimmäisestä erästä, ja vähitellen joukkue pääsi peliin mukaan. Jokipojillakin oli toisessa erässä omat hetkensä, mutta joukkue ei silti päässyt parhaille paikoille SaPKon edelleen pitäessä Jokipojat irti maalinedustan irtokiekoista.

SaPKo karkasi ottelun puolivälissä johtoon Kasperi Piitulaisen lyödessä irtokiekon maaliin.

Toisen erän edetessä loppua kohti pelin taso tippui, ja ajoittain molempien joukkueiden pelaaminen oli päätöntä roiskimista.

– Toinen erä oli meiltä vaikea. SaPKo tuli rinnalle ja ohi, Varis kertasi.

Tasaisesti alkaneen kolmannen erän ensimmäisen viimeisteli vierailija karaten jo kahden maalin johtoon.

Jokipojille tarjoutui kolmannessa erässä parikin mahdollisuutta kaventaa ylivoimalla, mutta aivan se viimeisin terävyys viimeistelyssä jäi ärjypaidoilta saavuttamatta.

Jälkimmäisen ylivoiman loputtua Joel Olkkosen komea rannelaukaus toi kotijoukkueen kuitenkin maalin päähän.

Ottelun loppua kohden tuomarilinja muuttui sallivammaksi. Suuren osaa pelistä tuomarilinja oli tiukka, mutta viimeiseen neljään minuuttiin tuomareiden pilliin viheltely ei ollut yhtä herkässä kuin aiemmin.

Jokipojat haki kavennusta vielä ilman maalivahtiakin, mutta vierailijoiden tiivis pelaaminen tylsytti Jokipoikien pyristelyt.

– Minun mielestä pelattiin kaksi viimeistä erää erittäin hyvää hyökkäyspeliä myös. Luotiin paljon tilanteita, ja sitä kautta kyllä varmasti ansaittiin kolme pistettä, Räsänen sanoi.

– Tyytyväinen olen. Eilen luotiin älyttömästi maalipaikkoja, mutta kaveri kävi meidän alueella ja rokotti niistä maaleja. Pitää olla tyytyväinen viikonloppuun, että edes kolme pistettä tuli, hän jatkoi.

– Kolmannessa erässä maali toi meille vähän lisävirtaa, mutta kuitenkin vastustaja puolusti meitä paremmin, ja oli maalin verran parempi, Jouni Varis summasi.

– Kopissa on aika pettynyt joukkue tällä hetkellä, Varis sanoi.

Jokipoikien pelit jatkuvat ensi vuoden puolella. Vuoden 2018 ensimmäinen viikko tarjoaa ärjypaidoille kolmen ottelun viikon, joka käynnistyy keskiviikkona vierasottelulla Espoo Unitedia vastaan.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen