IPK saapuu perjantaiksi kylään - yhteistyökumppaneiden näytöspeli jo klo 15!

25.01.2018

Jokipoikien ottelut jatkuvat perjantai-iltana kotihallissa PKS Areenalla, kun vastustajaksi saapuu IPK. Ottelu alkaa klo 18.30.

Ennen illan Mestis-kamppailua käydään hallissa Jokipoikien sekä IPK:n välinen näytösottelu, joka pelataan klo 15.00. Ottelusta on luvassa hurja vääntö, ainakin mikäli IPK:n GM:ää Jarmo Ylisipolaa on uskominen.

- Suurella mielenkiinnolla saavumme Joensuuhun. Olemme käyneet yhteistyökumppaneidemme kanssa jäävuorolla viimeiset puolitoista vuotta keskiviikkoisin, ja porukka on kovassa kunnossa, Ylisipola ilmoittaa.

OTTELUENNAKKO:

Kovaan vireeseen äityneen Jokipoikien otteluohjelmassa on tällä viikolla kaksi ottelua. Perjantaina vastaan asettuu kotimatsissa Iisalmen Peli-Karhut, ja lauantaiksi ärjypaidat matkustavat Itä-Savoon kohtaamaan Savonlinnan Pallokerhon. Perjantaina Jokipojilla on mahdollisuus jatkaa kovaa virettään ja voittaa viides peli putkeen. Ärjypaidat ovat saaneet vähitellen pelaajia pois sairastuvalta, mutta valitettavasti joukkueessa on liikkeellä flunssaa. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa puolustajat Fabien Bourgeois ja Eppu Rissanen.

Jokipoikien neljäs peräkkäinen voitto tuli vakuuttavasti viime lauantaina vierasmatsissa sarjajumbo Heinolan Peliittoja vastaan. Jokipoikien viimeistely oli murhaavaa loppunumeroiden ollessa 2-7.

– Siinä pelissä olimme tehokkaita ja käytimme maalipaikat hyödyksi. Haastavat lähtökohdat oli otteluun, kun alla oli kaksi isoa kotivoittoa ja lähtökohtaisesti altavastaaja vastassa, jolla ei ollut mitään hävittävää. Hyvin joukkue pystyi käsittelemään tilanteen ja saimme Heinolassa ehjän esityksen, Jokipoikien apuvalmentaja Ville Väänänen kertaa.

Tuukka Rajamäki sekä Joonas Larinmaa viimeistelivät Heinolassa molemmat hattutempun mieheen. Onko pelaajistossa näkynyt kohonnut itseluottamus ja oikeanlainen rentous maalipaikoissa?

– Totta kai kun onnistumisia tulee, niin itseluottamus kasvaa, ja sitä kautta rentous myös niissä maalipaikoissa lisääntyy. Hienoa, että onnistumisia on tullut laajemmalta rintamalta, ettei olla enää niin paljoa muutamien pelaajien varassa.

Jos joukkueen viimeistely on ollut tehokasta, niin myös omiin on mennyt vähän maaleja. Edellisessä neljässä pelissä kiekko on päätynyt omiin yhteensä kuusi kertaa.

– Olemme keskittyneet puolustuspelin aktiivisuuteen ja viisikon tiiviyteen. Isoja määriä alivoimaakin ollaan pystytty tappamaan. Alivoima on onnistunut, ja viisikon tiiveys on saatu pidettyä hyvänä omassa päässä, Väänänen summaa.

Jokipojat onkin koko Mestiksen viiden edellisen pelin kuntopuntarin perusteella paras joukkue kerättyään viidestä pelistä kahta pistettä vaille täydet pojot.

Vaikka Jokipojat on viime peleistä saalistanutkin voittoja, ovat varsinkin kakkoserät olleet ajoittain vaikeita. Mistä tämä johtuu?

– Toki se on sinällään inhimillistäkin, että pelissä tulee niitä hetkiä jolloin on vaikeita paikkoja, ja meillä ne ovat nyt sattuneet muutaman kerran kakkoserään.

– Siinä on hyvän ensimmäisen erän jälkeen lähdetty pelaamaan liian kiekollisesti omassa päässä, ei ole purettu silloin, kun on paikka ollut. Sen takia vaihdot ovat venyneet, ja kakkoserissä vastustaja on saanut otetta myös jäähyjen kautta, Ville Väänänen miettii.

– Ei ole mitään yhtä syytä, miksi kakkoserissä oltaisiin oltu vaikeuksissa. On siellä hyviäkin kakkoseriä ja hyviä jaksoja ollut. Pitkien vaihtomatkojen takia keskialueen pelaaminen pitää pitää yksinkertaisena, etteivät vaihdot venyisi ja päästäisiin kokonaisena viisikkona vaihtoon.

Jokipojat ja Iisalmen Peli-Karhut ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Mestiksen Revanssiviikonlopun matseissa molemmat joukkueet voittivat kotipelinsä (4-0, 5-2).

– IPK on työteliäs ja vahvasti kamppaileva vastustaja, että mitään ei varmasti ilmaiseksi saada. Vastus on sinällään tuttu, kun pari kertaa ollaan kohdattu niin harjoitus- kuin runkosarjapeleissä, että mitään suuria yllätyksiä ei heidän pelaamisessaan pitäisi olla.

– Työmäärän pitää meillä olla ihan tapissaan, jos meinataan kotivoitto ottaa. IPK ei varmasti helpolla nahkaansa myy, Väänänen uskoo.

Joukkueiden välillä on eroa neljä pistettä. Jokipojat on sijalla seitsemän 52 pisteellään, ja IPK hengittää ärjypaitojen niskaan sijalta yhdeksän 48 pisteellään.

Kun runkosarja alkaa olemaan jo pikkuhiljaa ehtoopuolellaan (Jokipojilla otteluita jäljellä 15, IPK:lla 14), on kamppailusta luvassa niin sanottu kuuden pisteen peli.

– Joukkueen kanssa ollaan viimeiset pari viikkoa jo keskusteltu, että tavallaan meille nämä pelit ovat jatkuvasti melkein kuin pudotuspelejä. Ei nyt yksittäisiä pelejä nosteta muita korkeammalle, mutta jokainen peli on tässä vaiheessa kautta tärkeä. Samoista sijoista taistellaan monien joukkueiden kanssa. Jokainen piste on tärkeä.

IPK pelaa kotipelinsä kapeassa kaukalossa, mutta Mehtimäen kaukalo on Mestiksen leveimpiä. Tuoko tämä edun Jokipojille?

– Katsoimme IPK:n viime viikon pelejä, missä he kävivät ottamassa voiton muun muassa Espoosta, jossa on iso kaukalo. IPK pystyy myös isoissa kaukaloissa pelaamaan hyvää jääkiekkoa. Meidän toki pitää pystyä ottamaan peli kotikaukalossa heti haltuun alusta asti ja määrätä pelin tempo.

Jokipojat on saanut pois ukkoja sairastuvalta, mutta nyt joukkueessa on liikkeellä flunssaa. Puolustaja Eppu Rissanen on näillä näkymin sivussa kuumeen takia.

– Pikkuisen flunssaa kopissa pyörii. Toivottavasti nyt ei enää sen enempää ukkoja tipu, Ville Väänänen toivoo.

Maalivahti Timo Niemi on Väänäsen mukaan vähitellen kuntoutumassa pelikuntoon.

– Timo on tämän viikon ollut jäillä mukana ja alkaa lähestyä pelikuntoa.

Tervetuloa kannustamaan Jokipojat voittoon illan kamppailussa, ja tervetuloa seuraamaan myös tätä yhteistyökumppaneiden taistoa!