Lauantaina RoKi kylään - seisomalipulla kaksi sisään yhden hinnalla!

11.01.2018

Jokipojat jatkaa niin sanottuja kuuden pisteen pelejä lauantaina. Mehtimäelle luistelee tuolloin vastustajaksi isäntien tapaan sarjan viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppaileva Rovaniemen Kiekko.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa puolustajat Fabien Bourgeois ja Eppu Rissanen. Sen sijaan keskiviikkona huilannut hyökkääjä Miro Väänänen on tervehtynyt pelikuntoon.

Jokipojat aloitti viikon peliurakkansa keskiviikkona Kokkolassa. Joukkue nousi päätöserän viimeisen kympin aikana kahden maalin takaa tasoihin Hermestä vastaan ja hävisi sitten jatkoajalla lukemin 4-3.

Pinnakin oli silti tärkeä, sillä ero putoamiskarsintaviivan takana kärkkyvään Hermekseen säilyi näin edes seitsemässä pisteessä.

– Hyvä nousu meiltä. Kun tultiin tasoihin, niin siinä olisi pitänyt laittaa nauloja arkkuun. Pikkaisen kuitenkin jäätiin puhaltelemaan, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis näki.

Alkukauden Saksan kakkostasolla kiekkoillut Esa Lehikoinen esiintyi keskiviikkona Jokipoikien paidassa ensimmäistä kertaa siirtonsa jälkeen. Kokenut puolustaja sai heti suuren roolin joukkueessa ja kellotti lähes 24 minuutin peliajan.

– Esa on hankkinut elantonsa jääkiekolla jo toistakymmentä vuotta. Varmuus näkyi hänen tekemisessään, Varis kiittelee.

– Uskon, että Esa tuo pidemmässä juoksussa rauhallisuutta ja johtajuutta koko joukkueeseen.

Lauantaina Mehtimäelle saapuva Rovaniemen Kiekko luisui vahvan alkukauden jälkeen synkkään tappioputkeen. Joukkue ehti hävitä yhdeksän ottelua perätysten, kunnes putki katkesi perjantai-iltana.

Rovaniemellä vieraillut Peliitat kaatui maalein 5–1. Samalla RoKi nousi sarjataulukossa kahdella pisteellä Jokipoikien ohitse ja sijalle kahdeksan.

– RoKilta on ollut aika paljon ukkoja poissa, mutta tällä viikolla heidän kokoonpanotilanteensa on parantunut selkeästi. Sitä kautta pelikin tulee varmasti uomiinsa, Jouni Varis miettii.

Jokipojat ja RoKi ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Joensuulaiset olivat molemmissa kamppailuissa selkeästi vaikeuksissa, vaikka pisteitä niistä kertyikin yhtä vaille täydet. Aivan alkukaudesta Jokipojat voitti RoKin kotonaan maalein 2-1, ja kuukausi sitten Rovaniemeltä irtosi jatkoaikavoitto lukemin 4-5.

– RoKi on kiekollinen joukkue ja kääntää peliä nopeasti. Tappioputken katkaisu antaa varmasti itseluottamusta, joten voittaaksemme meidän pitää olla tosi vahvoja.

– Ennen kaikkea meillä pitää olla jalkaa myös puolustussuuntaan. Kyllä meillä jalka liikkuu hyvin hyökkäyssuuntaan, mutta jokaisen pitää muistaa myös vastuunsa puolustuspelaamisesta, Varis painottaa.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa puolustajat Fabien Bourgeois ja Eppu Rissanen. Aivotärähdyksistä kärsinyt, vielä A-juniori-ikäinen hyökkääjä Jimi Aavikko joutui puolestaan lopettamaan koko pelaajauransa. Myöskään puolustaja Wiljami Kupiaista tai hyökkääjä Teemu Lahtista ei nähdä lauantaina Jokipoikien kokoonpanossa.

– He ovat A-nuorten mukana viikonlopun, Varis kertoo.

Ottelu Mehtimäellä alkaa lauantaina kello 17 ja halliin pääsee seisomalipulla sisään kaksi katsojaa yhden hinnalla! Kannattaa käyttää tilaisuus hyödyksi. Facebookissa on lisäksi käynnissä arvonta, johon vastanneiden kesken arvotaan kaksi aitiolippua lauantain matsiin.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen