Maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö täyttää tänään 50 vuotta!

30.01.2018

Jokipoikien maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö täyttää tänään tiistaina 50 vuotta. Seura onnittelee lämpimästi ”Aatsia”, jonka panosta joukkueen menestyksessä ei voi millään tapaa väheksyä.

Arto Pyykkö on siviilityönään yritysten kehitysasiantuntija, mutta jääkiekko vie ison osan miehen elämästä ja ajasta.

- Nyt olen Mestiksessä kolmatta kautta maalivahtivalmentajana, lisäksi toimin aikoinaan Haapakosken Mikon valmennustiimissä mukana yhden kauden ajan. Sen lisäksi olen työskennellyt jääkiekkoliiton Savo-Karjalan alueen maalivahtikouluttajana jo 17 vuoden ajan, Pyykkö kertoo taustoistaan.

- Tämähän on hienoa homma, toimintaympäristö on kohdallaan ja tekee työn erittäin mukavasti. Valmentajatiimi ja pelaajat ovat loistavia tyyppejä, ja kun nuorten miesten kanssa ollaan tekemisissä, niin pysyy itsekin nuorekkaana, Pyykkö nauraa.

Moni maalivahti on Joensuuhun saavuttuaan ottanut urallaan ja kehityksessään harppauksen eteenpäin. Iso rooli tässä on ollut valmentaja Arto Pyyköllä, vaikka mies itse ei tästä kunniaa haluakaan ottaa.

- Ovat kehittyneet valmennuksesta huolimatta, Pyykkö vitsailee.

- Maalivahdit itsehän sen työn tekevät ja tänne on sattunut paljon hyviä tyyppejä. Meidän tehtävämme on löydää heidän vahvuudet ja saada sieltä kaivettua kaikki mahdollinen potentiaali ulos. On ollut mukava olla tukemassa nuorukaisia heidän kehityksessään ja se on aina ilo nähdä, kun pelaaja ottaa askeleita eteenpäin.

Pyyköltä löytyy kaapistaan myös kaksi Mestiksen mitalia, jotka nousevat esille yksittäisiä uran huippuhetkiä kysyttäessä.

- Mikon aikaan saatiin hopeaa, ja senkin väri on tässä vuosien mittaan kirkastunut. Myös kaksi vuotta sitten tullut pronssimitali oli hieno saavutus, Pyykkö muistelee.

Maalivahtivalmentajan työssä paikallaan polkemiseen ei ole varaa. Peli kehittyy kaiken aikaa, ja maalivahtien on reagoitava muutokseen jatkuvalla tahdilla.

- Isoin juttu on omassa työsä löytää ne oikeat työkalut maalivahdeilla, jotta pysymme kehityksen mukana. Pelin vaatimukset maalivahtien suhteen muuttuvat jatkusti, Pyykkö pohtii.

- Tämän hetken tilanne on erittäin hyvä. Edustusjoukkueella on hyvät molarit ja hyvä joukkue, joka parhaimmillaan tukee maalivahtipeliä todella hyvin.

Myös junioreissa tilanne on Pyykön mukaan positiivinen.

- Juuri vastikään Vierumäellä valittiin Huippu-Pohjola leirille ikäluokkansa kahdentoista parhaan joukkueen joensuulainen Paavo Kohonen. Iiro Eronen on toinen lahjakas kaveri samassa -03 syntyneiden ikäluokassa. Täytyy nostaa hattua korkealle myös junioreiden maalivahtivalmennukselle, he ovat siellä organisoituneet ja tekevät laadukasta työtä, Pyykkö kehuu.

Tulevaisuuden suhteen Pyyköllä on yksi toive.

- Toivottavasti saan jatkossakin mahdollisuuden olla mukana kehittämässä joensuulaista jääkiekkoa sekä meidän maalivahtejamme!

Tähän on helppo yhtyä. Onneksi olkoon Arto Pyykkö, 50 vuotta!