SaPKo kylään keskiviikkona - Veikkaus-kortilla kaksi sisään yhden hinnalla

16.01.2018

Jokipoikien kausi jatkuu keskiviikkona, kun sarjan hallitseva mestari SaPKo saapuu kylään PKS Areenalle klo 18.30 alkavaan otteluun. Veikkaus-kortilla keskiviikon peliin pääsee seisomakatsomoon sisään kaksi katsojaa yhden hinnalla!

* * * * * * * *

Jokipoikien pelit jatkuvat kolmen pelin viikolla. Keskiviikkona Jokipojat kohtaa kotiottelussa viime kauden mestarin Savonlinnan Pallokerhon. Kohtaaminen on joukkueille viimeisen kahden ja puolen viikon sisään jo kolmas keskinäinen kamppailu. Perjantaina vastassa on puolestaan kauden ensimmäinen kohtaaminen TuToa vastaan kotipelissä. Kolmen pelin viikko päättyy lauantaina vieraspeliin Heinolassa. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa puolustajat Fabien Bourgeois ja Eppu Rissanen sekä hyökkääjä Lauri Hukkanen ja maalivahti Timo Niemi.

Jokipojat palasi takaisin voittojen tielle edellisessä pelissään. Kotiottelussa Jokipojat peittosi RoKin vakuuttavasti numeroin 6-2.

– Pelistä jäi mieleen ehdottomasti tehokkuus. Pelattiin suoraviivaisesti. Mentiin maalille ja tehtiin kuusi maalia. Tietysti alivoima oli laadukasta, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Toisen erän alussa olivat vastustajan hetket, mutta pystyttiin tappamaan ne alivoimat. Ne olivat isoja juttuja. Hyvät pisteet saatiin ja tyytyväisiä ollaan.

Vaikka Jokipojat pelasi hyvän pelin, oli joukkueen pelaamisessa selkeästi yksi osa-alue, joka kaipasi parannusta. Ärjypaitojen ylivoima ei ollut RoKia vastaan hyvällä mallilla.

– Ylivoimaharjoituksia vedettiin eilen ristiin ja rastiin, että tulee jo korvista ja muista paikoista ulos, Varis naurahtaa.

– Oli RoKi-ottelussa hyvät aihiot, mutta ei mennyt sisälle. Viidellä kolmea vastaan pitää pystyä viimeistelemään, se on ihan selkeä asia. Oli kyllä onnea molempien joukkueiden maalivahdeillakin. Hyvä oli harjoitella ylivoimaa, ja saatiin hyvät harjoitukset eilen.

Jokipojat on pelannut kaksi peräkkäistä suurimaalista kotivoittoa, kun RoKin lisäksi puolitoista viikkoa sitten KeuPa kaatui 5–1. Joko kotipelaaminen on sillä tasolla mitä sen pitääkin olla?

– Kyllähän me kotona ollaan pelattu hyviä pelejä, mutta nyt ne ovat olleet niitä myös tuloksellisesti. Kotipelaamiseen on tullut rauhallisuutta, ja kiekon kanssa pystytään laadukkaasti pelaamaan.

– Viisikon pitää kyllä pystyä pelaamaan tiiviimmin molempiin suuntiin. Meidän pitää pystyä parantamaan pelaamistamme molempiin suuntiin, ja kyllä sen pelaajatkin tiedostavat. Mitä paremmin me puolustetaan ja hyökätään, niin ne menevät käsi kädessä, Varis kertaa.

– Kotona fyysinen pelaaminen on tärkeää, vaikka kaukalo onkin isompi. Meillä on hyvä jalkava ja fyysisesti vahva joukkue. Kun kevättä kohti mennään, niin fyysisyys pitää joukkueesta tulla luonnollisesti, että taklataan ja pelataan tilanteet loppuun asti. Ne asiat ovat tärkeitä, että ne iskostuvat pelaajiin.

Jokipojat pelaa SaPKoa vastaan keskiviikkona kolmannen ottelun kahden ja puolen viikon sisään. Onko se jopa hyvä asia, että pelejä tulee samaa joukkuetta vastaan useampi lyhyen ajan sisällä?

– Ja vielä pelataan SaPKoa vastaan uudelleen viikonkin päästä! Lähes joka viikko on ollut SaPKoa vastaan peli nyt viime aikoina. Ja perjantaina tulee TuTo vastaan ensimmäistä kertaa koko kauden aikana, että mielenkiintoiset on sarjaohjelmat, Varis summaa.

– SaPKoa vastaan on ollut hyviä pelejä. He ovat olleet pikkaisen edellä koko ajan. Huomenna lähdetään siitä, että puntit tasoittuvat. Edellisessä pelissä Savonlinnassa jäähyiltiin eka erä ja oltiin liian pahasti tappiolla SaPKoa vastaan. Ei SaPKoa pidä karkuun laskea. Sen pelaamisen he osaavat.

– Siellä on kokenut ja hyvä joukkue. Meidän pitää kiriä ja olla huomenna fyysisesti ja viisikkona hyviä, niin silloin meillä on hyvä mahdollisuus.

Joukkueet kuuluvat samaan Mestiksen välisarjalohkoon, joten keskinäisiä kohtaamisia on runkosarjassa kuusi. Keskiviikkoinen kohtaaminen on viides. Neljästä aiemmasta yksi on päättynyt Jokipoikien ja kolme SaPKon voittoihin.

Nyt kun pelataan monta peliä pienen ajan sisällä, onko peleissä ollut nähtävissä samantyylisiä taistelupareja kuten pudotuspeleissä?

– Ei siellä sen ihmeellisempiä ole ollut. Pientä nokkapokkaa on ollut, mutta se kuuluu peliin. Tunne tulee pintaan, ja kun pelataan fyysisesti, niin se kuuluu siihen.

Onko sarjakakkosena olevan SaPKon pelaamisessa heikkoa kohtaa?

– No ei siellä mitään heikkouksia ole. Se on hyvä joukkue. Taitopelaamisen ja kiekon kanssa pelaamisen osalta on meillä on kyllä selvät sävelet, että miten meidän pitää pelata. Olemme kyllä onnistuneet horjuttamaan SaPKoa, mutta yksi erä ei siihen riitä. Siihen tarvitaan koko peli, Jouni Varis vaatii.

Huomionarvoista on se, että kaikki joukkueiden väliset neljä matsia ovat tosiaan päättyneet maalin erolla varsinaisella peliajalla.

SaPKon parhaana pistemiehenä on toistaiseksi häärinyt Joona Monto. 33 ottelussa Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti on tehnyt tehot 7+18.

Pässipaitojen maalilla on viime aikoina torjunut Turun Palloseurasta lainalla ollut Karolus Kaarlolehto. Kaarlehto on torjunut SaPKon maalilla tammikuussa kolme ottelua torjuntaprosentilla 92,39%.

Jokipoikien maalilla RoKi-pelin aloittanut Timo Niemi loukkaantui ottelun kakkoserässä. Niemi menee lähiaikoina magneettikuviin, jossa vamman tarkempi laajuus selviää.

– Toivotaan ettei ole mitään pahempaa. Magneetin jälkeen voidaan miettiä, että mitä tehdään.

Jos Niemi joutuu olemaan kauemmin sivussa, mitä silloin tehdään?

– Seurajohdon kanssa on käyty tilanteesta keskustelua. Ensin pitää saada tietää, että mikä Niemen tilanne tarkalleen ottaen on. Sen jälkeen tehdään ratkaisuja.

– Totta kai jos huili on pitkä, niin varmaan seura jonkun ratkaisun tekee. Mutta se on vielä ennenaikaista. Ensin halutaan tietää magneetin tulos, Varis sanoo.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen