TUTO nurin hienolla suorituksella - pelit jatkuvat jo lauantaina Heinolassa!

19.01.2018

Jokipoikien ja TUTO:n välinen kamppailu toi ärjypaidoille neljännen kotivoiton putkeen. Jokipoikien hyvän viimeistelyn myötä koko pistepotti jäi susirajalle maalein 6-1.

Ottelun loppulukemat eivät kerro aivan koko totuutta, sillä TUTO:lla oli ottelussa useita laadukkaita maalipaikkoja. Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Timo Hiltunen, Ville Halonen (1+1), Samu Pitkänen, Roni Viirlas sekä Oskari Lehtinen kahdesti (2+1). Eetu Rissanen saalisti kaksi syöttöpistettä. Jokipoikien maalilla torjunut Joonas Harald merkkautti yhteensä 24 torjuntaa. Jokipojat nousi voiton myötä runkosarjassa sijalle seitsemän.

Jokipojat on tuskaillut tällä kaudella useassa ottelussa tehottomuudesta omissa maalipaikoissaan. TuToa vastaan Jokipoikien ruuti oli kuivaa, kun puolestaan vierasjoukkue tuskaili oman viimeistelynsä kanssa läpi pelin.

– Tuloksena 6–1 vääristää pelin kuvaa. TUTO oli vahva varsinkin toisessa erässä. Onneksi siitä selvittiin, ja ennen kaikkea saatiin tärkeät kolme pistettä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoi ottelun jälkeen.

– Tulos ei ehkä koko totuus ole, vaikka selkeät numerot onkin. Täysi tuki omalle joukkueelle. Pitää selvitä nämä vaikeat ajat. Ei sinänsä moitteita joukkueelle. Virheet kostautuivat, eikä tehty omista paikoista, TUTO:n päävalmentaja Miika Elomo puolestaan summasi.

Jokipojat pelasi, kuten edellisessäkin kotipelissään, erittäin hyvän avauserän. Jokipojat sai omalla karvauksellaan aiheutettua TUTO:n puolustajille suuria ongelmia kiekollisen pelin suhteen.

Jokipojat viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Kakkoskentän laidalle nostettu Eetu Rissasen hyvä syöttö päädystä löysi maalin edestä Timo Hiltusen.

Hiltusen hienojen harhautusten myötä TUTO:n maalivahti Julius Pohjanoksa oli pötköllään jäässä ja kiekko maalissa.

Hiltusen lisäksi ensimmäisessä erässä edukseen esiintyi neloskentän sentterinä pelannut Miro Väänänen. Väänänen oli todella ärhäkkäästi riistämässä kiekkoa TuTon pelaajilta, ja hän veikin erän aikana todella monta kaksinkamppailua nimiinsä.

TUTO:n syöttötyöskentely oli erässä vaisua. Yhden harhasyötön nappasi itselleen Ville Halonen. Siniviivalla syötön katkaissut Halonen nappasi kiekon itselleen ja luisteli vetopaikkaan, ja napautti kovan ja tarkan rannelaukauksen ylänurkkaan.

TUTO:llakin oli erässä pari maalipaikkaa, mutta viimeistely oli - kuten iso osa turkulaisten ensimmäisen erän kiekollisesta pelistä - todella luokatonta.

– Pelin alkuun ensimmäisessä maalissa voitetaan aloitus ja hukataan kiekko. Toinen maali syötetään suoraan lapaan. Ei ollut valmius ensimmäiseen erään hyvä, Elomo harmitteli.

– Meiltä oli jälleen hyvä tulo ensimmäiseen erään. Pystyttiin kärsivällisesti puolustamaan ja rytmittämään sitä peliä. Päästiin kahdella maalilla karkuun, Varis kertasi.

Jokipojat aloitti myös kakkoserän räväkästi. Terävän hyökkäyksen päätteeksi jälleen kerran Jokipoikien Eetu Rissasen nappisyöttö löysi ketjukaverin. Tällä kertaa kiekon avopaikasta sai sutia sisään kapteeni Samu Pitkänen.

Erän edetessä TuTo pääsi peliin mukaan, mutta joukkueen ottamat peräkkäiset kaksiminuuttiset katkaisivat lennon.

Jokipoikien kahden miehen ylivoima puolestaan suli joukkueen ottaessa puolustuspään jäähyn.

Erä eteni vierailijoiden hallinnassa, mutta toistaiseksi hyvästä paineesta huolimatta tolppaa lähemmäksi TUTO ei päässyt.

Jokipoikien oma pelinrakentelu ei noussut samalla tasolle kuin ensimmäisessä erässä. Nyt oli puolestaan vierailijoiden vuoro karvata kovaa, ja riistää kiekko vastustajalta.

Erän lopulla vierailija tuli kuitenkin kahden maalin päähän. Puolustajien pistepörssiä selkeästi johtavan Kalle Valtolan viivasta laukoma kuti kimpoili usean pelaajan varusteiden kautta ohi voimattoman Jokipoikien veräjänvartija Joonas Haraldin.

TuTo vei selkeästi erän loppua, mutta parista huippupaikasta huolimatta verkot eivät enää toisessa erässä heiluneet.

– Toisessa erässä Elomo veti jotain sieltä hatusta, ja sai tuon jengin pelaamaan. Siinä olimme vaikeuksissa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun toisessa erässä kerjäsimme verta nenästä. Härskin (maalivahti Harald) kautta sitkeä sydämen puolustaminen piti tuloksen meille hyvänä, Varis sanoi.

– Kakkoserään tultiin peliin hyvin mukaan. Oli tolppaa ja mailan tuppea ja sun muuta, Elomo kertasi.

Vierailija jatkoi pelin hallintaa myös kolmannessa erässä. Jokipojat puolusti perinteisesti omaan maalinedustaansa pitäen vastustajan poissa parhaalta sektorilta. 

TUTO sai erässä aikaiseksi pitkiä pyörityksia, ja Jokipoikien hyökkäyspeli oli terävien vastahyökkäyksien varassa. Eräästä vastahyökkäyksestä ykköskentällinen Tuukka Rajamäki-Ville Halonen-Oskari Lehtinen namutteli ehdottomasti erään kauden komeimmista osumista.

TUTO pääsi ottelussa vielä ottelun lopussa ylivoimalle. Vierailija otti aikalisän ja Kaarlehdon pois maaliltaan, mutta verkkoja heilautti omalta alueelta lähteneen kudin laukonut Lehtinen.

Ottelun lopussa tunteet kuumenivat, ja jälleen Jokipojille tarjoutui mahdollisuus kahden miehen ylivoimalle. Tällä kertaa kuvio toimi kakkoserää paremmin. Roni Viirlas pääsi nostamaan Lehtisen kovasta laukauksesta kimmonneen irtokiekon sisään.

– Kolmannessa erässä saatiin rivit kuntoon. Pystyttiin puolustamaan vahvasti, ja saatiin muutama maali.  Huomenna pitää olla parempi kun mennään vieraisiin, Varis sanoi.

Jokipoikien pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina vierasmatsilla Heinolan Peliittoja vastaan. Ottelu käynnistyy klo 17.00

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen