Jälleen voitto! Espoo United kaatui maalein 2-1

09.02.2018

Jokipojat vankisti asemiaan Mestiksen pudotuspelijoukkueiden ryhmässä kukistamalla sarjassa kahdeksantena olevan Espoo Unitedin. Sijalla kuusi olevan Jokipoikien ero pudotuspeliviivaan on nyt seitsemän pisteen suuruinen. Mehtimäen perjantai-illassa kaksi ensimmäistä erää pelattiin tasaisesti, mutta päätöserään Jokipojat löysi täyden uuden vaihteen peliinsä.

Roni Viirlas toi ensin isännät viivavedollaan tasoihin, ja kolmannen erän puolivälissä Mika Koivisto punnersi maalin edestä voitto-osuman. Jokipoikien maalilla Joonas Harald torjui 18 kertaa. Puolustaja Jani Ollitervo loukkaantui avauserässä ja joutui jättämään ottelun kesken.

Jokipojat osoitti kolmannessa erässä venymiskykynsä. Nousujohteisessa ottelussa ärjypaidat pelasivat kolmannessa erässä hyvää peliä, ja joukkue raapi väkisin tärkeät pisteet itselleen.

– Hyvät pisteet, joukkue näytti taas kerran sitä sitkeyttään. Hyvä jääkiekko-ottelu ja hyvä voitto joukkueelta, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kiitteli ottelun jälkeen suojattejaan.

– Pieniä asioita meidän pitää parantaa, että päästään voittojen tielle. Huomenna jatketaan Iisalmessa. Raskas on tappio, mutta tästä on vain mentävä eteenpäin, Espoo Uniteditin päävalmentaja Niko Marttila puolestaan summasi.

Jokipojilla oli hyvää kiekonhallintaa ottelun alussa. Joukkueen hyökkäyksiinlähdöt olivat laadukkaita, ja joukkue pääsi hyvin hyökkäysalueelle.

Espoo kuitenkin puolusti koko erän tiiviisti pitäen ärjypaidat poissa maalipaikoilta. Jokipojat saikin erän aikana vain kolme laukausta kohti vierailijoiden maalia.

Erän edetessä vierailijoiden peli parani, ja joukkue sai aikaiseksi painetta Joonas Haraldin vartioimalle maalille. Vierailija viimeistelikin ottelun ensimmäisen maali erän puolivälissä.

Valitettavasti molempien joukkueiden kiekollisen pelaamisen laatu tippui erän aikana, eikä joukkueet tuntuneet enää saavan syöttöjä pelikavereille asti.

Jokipoikien puolustaja Jani Ollitervo loukkaantui erän lopussa, ja hänen paikkansa Roni Viirlaksen parina otti seitsemäntenä pakkina pelin aloittanut loukkaantumisestaan toipunut Fabien Bourgeois.

– Ensimmäiseen erään tultiin hyvin peliin, mutta niin tuli vastustajakin. Huomasi, että olivat tulleet tänne eilen. He olivat aamulla jäällä, ja olivat raikkaalla jalalla liikkeellä, Varis sanoi.

– Mutta ei sillä tavalla häkellytty siinä. Se mikä ensimmäisessä erässä vähän jäi, niin ryhdyttiin pelaamaan kiekon kanssa oikeasti. Tuli välillä neljä kertaa pakki-pakkia kun sitä risuaitaa ryhdyttiin selvittelemään, hän summasi vastustajan keskialueen trapin puhkomista.

– Aloitettiin peli ihan hyvin. Ensimmäiset vaihdot oli Jokipoikien hallintaa, mutta erän loppua kohti parannettiin. Saatiin painetta hyökkäyspäähän ja päästiin johtoonkin, Marttila kertasi.

Jokipojat aloitti kakkoseränkin hyvin, mutta silti kiekollisesta pelistä puuttui se viimeisin terävyys.

Toinen erä oli fyysinen. Varsinkin Jokipojat antoi monta kovaa niittiä vastustajan pelaajiin. Eniten taklauksia jakoivat puolustajat Eppu Rissanen, Joel Olkkonen ja Lassi Raitanen.

Ottelun mahdollinen käännekohta nähtiin ajassa 32.55, kun espoolaisten Jesse Väkelän maila osui Jokipoikien Eetu Rissasta suoraan naamaan. Väkelä sai tilanteesta pelirangaistuksen.

Jokipoikien ylivoima ei viiden minuutin aikana ollut kovinkaan laadukasta, mutta muutama hyvä maalipaikka sen aikana kuitenkin nähtiin. Kuitenkaan Joel Olkkosen tolppalaukausta lähemmäksi kiekkoa ei saatu.

Jokipojilla oli myös erän lopulla tasakentällisin paikka tasoittaa peli, mutta vierailijoiden Nico Vikstenin maali oli kuin noiduttu.

– Toisessa erässä kestettiin hyvin viiden minuutin jäähy, Marttila kiitteli.

– Toiseen erään muutettiin vähän peliä, ja haluttiin paljon aktiivisemmaksi se meidän pelaaminen. Haluttiin saada vastustajaa paineistettua paremmin. Mitä pidemmälle peli meni, niin se paranikin, Varis summasi.

– Ylivoiman kanssa meillä oli tänään vähän vaikeuksia. Päästiin tolppaan, ja viiden minuutin ylivoimalla varsinkin oli paikat tehdä. Muutama hyvä paikka rakennettiin, mutta ei tehty. Näkyi, että Espoolla oli hyvä alivoima. Maalivahtipeli oli molemmissa päissä laadukasta, hän jatkoi.

Jokipojat sai kaivatun tasoitusmaalin kolmannen erän alussa. Hyvin hyökkäysalueella kiekon kanssa pelannut Fabien Bourgeois syötti maalin takaan Viirlakselle, jonka tarkka ja kova lyöntilaukaus upposi Vikstenin vartioiman maalin ylänurkkaan.

Ärjypaidat pelasivat kolmannessa erässä hyvää peliä painostaen espoolaisia kovaa.

Jokipojille tarjoutui hyvä mahdollisuus viedä peli nimiinsä ylivoimalla, mutta laadukkaita paikkoja ei sen aikana ollut.

Juuri jäähyn loputtua kiekko toimitettiin maalin edustalla olleelle Mika Koivistolle, jolla oli yllättävän paljon aikaa ja tilaa kääntää kiekko verkon perukoille.

Aivan erän lopussa puolestaa vierailijoille tarjottiin hyvä paikka tasoittaa ottelu ylivoimalla. Jostain syystä vierailijoiden valmennusjohdolla ei ollut rohkeutta ottaa maalivahtia pois maaliltaan, ja hakea voittoa kuudella neljää vastaan.

Ärjypaidat kuitenkin taistelivat erän lopun hienosti, eikä ottelussa enää maaleja nähty.

– Kaikki piti olla kunnossa viimeiseen erään, mutta jotenkin meidän kärsivällisyys katosi siinä. Tuli muutama huolimaton kiekollinen ratkaisu, mitkä johti kaverin maaleihin, Marttila harmitteli.

– Totta kai kun kolmanteen erään tullaan tuohon rinnalle ja pystyttiin painamaan ohi, niin lämmittää todella paljon, Varis sanoi.

Jokipoikien pelit jatkuvat heti huomenna lauantaina vierasmatsilla Heinolan Peliittoja vastaan.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen