Keskiviikkona jatketaan - kotiottelussa mukana Pohjois-Karjalan syöpälapset Sykkyrä Ry!

04.02.2018

Jokipoikien seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona Kokkolan Hermestä vastaan. Ottelussa ovat vahvasti mukana Pohjois-Karjalan syöpälapset Sykkyrä ry.

Keskiviikon otteluisäntänä toimii Rösch Oy, mutta matsi on "luovutettu" Sykkyrä ry:n käyttöön.

- Kansainvälistä lastensyövän päivää vietetään 15. helmikuuta. Valtakunnallisella syöpäliitolla Sylva ry:llä on sen tiimoilta yhteistyötä kaikkien liigajoukkueiden kanssa, ja tänä vuonna me halusimme Joensuussa olla sitten kumppanina oman Mestis-joukkueemme kanssa, kertoo Sykkyrä ry:n puheenjohtaja Anneli Sorsa.

- Meiltä tulee paikan päälle otteluun syövän kanssa taistelleita nuoria, ja joku heistä pudottaa pelissä avauskiekon. Lisäksi he jakavat ottelun parhaille pelaajille palkinnot. Hallissa toteutetaan keskiviikkona myös lipaskeräys syöpälasten hyväksi, Sorsa jatkaa.

Tule keskiviikkona halliin tekemään hyvää yhdessä Jokipoikien ja Sykkyrä ry:n kanssa! Ottelu alkaa PKS Areenalla klo 18.30

 

OTTELUENNAKKO:

 

Ärjypaitojen kauden 2017–2018 runkosarjaa on jäljellä 11 ottelua, ja tällä viikolla on otteluohjelmassa luvassa kolme ottelua. Keskiviikkona ja perjantaina ovat kotimatsit, joissa asettuu vastaan ensiksi Hermes ja jälkimmäisessä Espoo United. Lauantaiksi Jokipojat matkustavat puolestaan Heinolaan kohtaamaan Peliitat. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi.

Jokipoikien edellinen peli oli viime lauantaina Lempäälässä. Vieraspelikiertue käynnistyi mollivoittoisesti perjantaina Turussa rökäletappiolla, mutta lauantaina ärjypaidat pelasivat ehjän kamppailun tuoden pisteet kotiin numeroin 4–1.

– Parannettiin paljon perjantaista ja pelattiin hyvä vierasottelu. Viisikot pelasivat hyvin, ja molempiin suuntiin oli jämäkkää peliä. Vastustajalle ei paljoa annettu paikkoja. Hyvin pysyttiin poissa boksista, kuten pitääkin, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

Joukkue pystyi siis nollaamaan perjantaisen 0–5-tappion hyvin?

– Hyvinhän se TuTo-ottelukin lähti käyntiin, mutta toisen erän alkuun jäi sitten se meidän peli. Käytiin keskustelut perjantaina, joita jatkettiin vielä lauantainakin. Kukaan ei varmasti siihen otteluun ollut tyytyväinen, mutta lauantaina saatiin hyvä tasonnosto.

Jokipoikien hermokontrolli pysyi viikonlopun peleissä hyvin hallinnassa, eikä joukkue ottanut turhia jäähyjä. Verrattuna toissaviikon jäähysumaan, Jokipojat otti viime viikonloppuna kahteen peliin jäähyjä yhteensä 14 minuuttia.

– On hermokontrollista toki keskustelu pitkin kautta. Jos meillä on jäähyjä 46 minuuttia ja vastustajalla kaksi ja katsoo sen pelin, niin ei se putkeen mennyt tuomareillakaan, Varis muistuttaa toissaviikon IPK-matsista.

– Linja, kunhan se olisi oikeudenmukainen ja yhtenäinen molemmin puolin, on ollut häilyvä. Nyt viikonloppuna molemmissa peleissä linja oli ok.

– Kyllä siellä aiemmin tunteet kuumenivat pelaajilla kuten muillakin, vaikka eihän se tietenkään niin saisi olla. Peli on tunnepeliä, toivottovasti me siitä opittiin. Toivottavasti oppii se toinenkin osapuoli, Varis toivoo.

Ärjypaidat nousivat lauantaisen voittonsa myötä takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Marginaalit ovat kuitenkin pudutospeliviivan tuntumassa todella tiukat, sillä tällä hetkellä sijalla kuusi olevalla Espoo Unitedilla on 58 pistettä, ja sijalla yhdeksän olevalla IPK:lla on pisteitä 56. Jokipojat on sijalla kahdeksan 57 pisteellään.

Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva Hermes on ollut ärjypaidoille kuluvalla kaudella vaikea vastus.

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, ja kahdesti Hermes on vienyt täyden pistepotin (3-1, 4-6) ja kertaalleen voiton jatkoajan kautta (4-3).

– Hermes on aktiivinen joukkue, joka paineistaa kovasti kahdella tai jopa kolmella pelaajalla. Joukkueella on aktiivinen träppi, ja se pelaa suoraviivaisesti kohti maalia, Jouni Varis arvioi.

– Hyökkäysalueella joukkue pistää aktiivisesti kiekkoa maalille. Viime vuoden puolella ei saatu heiltä mitään, tämän vuoden puolella ollaan jo sentään piste saatu.

– Edellinen peli oli meiltä paras peli heitä vastaan. Kun nimilistaa katsoo siellä, niin he olivat kauteen lähdettäessä yksi ennakkosuosikeista.

Joulukuun 19. päivä Hermeksen peräsimeen hyppäsi Ari-Pekka Pajuluoma. Joko Pajuluoma on tuonut omat mausteensa joukkueen peliin?

– Toki heillä oli syksyllä omat vaikeutensa, mutta he ovat nyt saaneet pelinsä kuntoon. On siellä jotain varmasti muuttunut, mutta en isoja eroja näe. Nyt he ovat kääntäneet niitä pelejä voitoiksi.

Hermeksessä SM-liigaseura Oulun Kärpistä lainalla oleva hyökkääjä Radek Koblížek on pelikiellossa lauantaisen taklauksen takia, joten hän ei ole pelikelpoinen ottelussa Jokipoikia vastaan.

Hermes on edellisen viiden vieraspelin perusteella Mestiksen toiseksi paras joukkue, sillä joukkue on saalistanut niistä 11 pistettä.

Jokipojat on puolestaan kymmenen edellisessä ottelussaan hankkinut eniten pisteitä koko Mestiksessä. Kymmeneen edelliseen peliin ärjypaidat ovat haalineet 21 pistettä.

– Huomista ajatellen laatu pitää olla ensimmäinenä asiana, se miten me kiekon kanssa pelataan. Puolustuksessa aktiivisuus ja ensimmäiset iskut pitää olla hyviä. Meidän pitää pystyä toimimaan viisikkona oikein paineen alla. Hyökätä pitää suoraviivaisesti ja on oltava jämäkkkä yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Jokipoikien puolustaja Fabien Bourgeois on kuntoutumassa vähitellen täyteen pelikuntoon.

– Fabienin tilannetta katsotaan päivittäin, mutta hän harjoittelee jo täysillä joukkueen mukana, Varis kertoo.

Nyt Jokipojilla on poikkeuksellinen tilanne. Alkukaudesta pahasta pakkipulasta kärsinyt joukkue on saanut kaksi kovaa vahvistusta Joel Olkkosen ja Esa Lehikoisen paluiden myötä.

– Eilen oli sellainen päivä, että kaikki pakit olivat yhtä aikaa jäällä. 5.2. oli tosiaan sellainen päivä, Varis hehkuttaa.

Pakkien ollessa terveitä, tämä tietää sitä, että kokoonpanon ulkopuolelle jää hyviä Mestis-tason pakkeja. Minkälainen tilanne tämä on valmennuksen kannalta?

– Se on joukkueen, valmennuksen ja kaikkien kannalta hyvä tilanne. Ei tässä tilanteessa ole kuin hyvää. Kilpailu kasvaa, ja kaikkien pitää pelata hyvin laadukkaasti. Tämä antaa meille lisäarvoa. Toivotaan, että pysytään ehjänä, mutta yleensä pieniä juttuja sattuu.

– Nyt on reserviä, mitä ei ole aikaisemmin ollut. Eilen oli kiva mennä hallille ja kysyä Pasilta (fysiikkavalmentaja Pasi Kinnunen) ja Kelbeltä (apuvalmentaja Ville Väänänen), että mitä on erikoista kun katsoo tuonne taululle?

– Vähän aikaa miettivät ja sanoivat, että hei meillä on kaikki pakit käytössä. Se on upea juttu.

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen