Keskiviikkona opiskelijoiden kiekkokarnevaali!

18.02.2018

Jokipojat järjestää jo kolmatta vuotta peräkkäin suurta suosiota keränneen Opiskelijoiden Kiekkokarnevaalin. Tapahtuma toteutetaan keskiviikkona 21.2. kotiottelussa PKS Areenalla Imatran Ketterää vastaan.

Ottelussa on tarjolla opiskelijatarjouksia, ja pelin jälkeen käydään jatkot Bar Playssa sekä ravintola BePopissa. Matsi alkaa klo 18.30, mutta opiskelijoille on ohjelmaa tarjolla jo klo 18 eteenpäin. Voimassa olevalla opiskelijakortilla liput tapahtumaan maksavat vain 2 euroa!

BAR PLAYSSA on ennakkotarjouksia keskiviikkona klo 15 eteepäin - listalla olevat burgerit lähtevät opiskelijakortilla puoleen hintaan! Ravintolassa järjestetään myös tapahtuman viralliset jatkot!

 

OTTELUENNAKKO:

 

Jokipoikien runkosarjan viimeinen kolmen matsin viikko käynnistyy kotiottelulla tulikuumaa sarjanousija Imatran Ketterää vastaan. Kolmantena oleva vierailija Ketterä on voittanut edelliset kymmenen peliä putkeen. Viikonlopuksi ärjypaidat puolestaan suuntaavat vierasreissulle, jonka aikana perjantaina kohdataan Turussa TUTO ja lauantaina Espoossa United. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi sekä keskushyökkääjä Ville Halonen.

Ärjypaidat kokivat viime perjantaina kotiottelussa kolmannen peräkkäisen tappionsa. Jatkoajalle venyneen ottelun vei lopulta vierailija TuTo maalein 3-2.

– Siinä pelissä oli meiltä hyvä ensimmäinen ja kolmas erä. Kakkoserä taas kerran oli vajaa esitys meiltä. Ensimmäisessä erässä olisimme voineet tehdä pari maali enemmänkin, Jokipoikien apuvalmentaja Ville Väänänen kertaa.

– Toisessä erässä TUTO otti otetta, mutta viimeisessä erässä hyvä taistelu ja noustiin tasoihin. Jatkoajalla pelattiin koko ajan alivoimalla, eikä päästy edes yrittämään maalia. 

Jälleen kerran Jokipoikien pelaamisen taso tipahti hyvän ensimmäisen erän jälkeen. TUTO:a vastaan pari kohtalokasta vaihtovirhettä maksoi kaksi maalia.

– Itseasiassa molemmat TUTO:n maalithan tuli siitä, että tulimme huolimattomasti vaihtoon. Toisaalta myös pelattiin huolimattomasti kiekon kanssa keskialueella samaan aikaan. Nämä kaksi asiaa molemmissa vastustajan maaleissa näkyivät. Keskittyminen ehkä herpaantui siinä, eikä tehty sovittuja asioita.

– Käytiinkin joukkueen kanssa tilanteet läpi, ja katsottiin yhdessä TUTO-ottelun koko kakkoserä ja käsiteltiin se. Se on meiltä selkeä parannuskohde jatkoa ajatellen, Väänänen sanoo.

Jokipojilla on runkosarjaa jäljellä vielä kuusi peliä, joten pisteitä on tarjolla vielä 18 kappaletta.

Periaatteessa joukkueen havittelema kotietu on vielä saavutettavissa, sillä neljäntenä oleva Kiekko-Vantaa on kuuden pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena.

Toisaalta karsintaviivan alapuolelle ja sijalla 11. olevaan Hermekseen on matkaa 12 pistettä, mutta Hermes on pelannut yhden ottelun Jokipoikia vähemmän.

Jokipoikien ja Ketterän keskiviikkoinen kohtaaminen on joukkueiden kuudes keskinäinen ottelu runkosarjassa. Viidestä aiemmasta ottelusta Jokipojat on voittanut kolme ja Ketterä kaksi.

Edellinen kohtaaminen oli viikko sitten. Tuolloin Ketterä vei voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. Mitä pitää parantaa, jotta huomenna voitto irtoaisi?

– Imatralla pelasimme varmaan kauden parhaan ensimmäisen erämme. Siinä oli meillä ihan selkeä ote, ja lukematkin sen mukaiset. Sitten toiseen erään ei enää jatkettu aktiivista peliä, mitä ensimmäisessä erässä pelasimme.

– Ehkä passivoiduttiin ja Ketterä sai sitä myötä otetta. Viimeisessä erässä passiivisuus ajoittain leimasi. Toki meillä oli läpiajoa ja muuta, mistä olisi pelin voinut ratkaista.

– Sielläkin se toinen erä oli liian passiivista. Emme jatkaneet ensimmäisen erän aktiivista pelaamista. Henkistä ehkä sekin, kun oli kolmen maalin johto ensimmäisen erän jälkeen. Alitajuisesti ryhdyttiin liian varman päälle pelaamaan, vaikka ennen toista erää painotettiin, että samaa aktiivista peliä pitää jatkaa, Väänänen muistelee.

Jokipojat esitti Imatralla pienessä kaukalossa ensimmäisessä erässä aktiivista peliä, joka pisti Ketterän todella ahtaalle. Muuttuuko mikään joukkueiden siirtyessä Mehtimäen isompaan kaukaloon?

– Ainakin pyritään pelaamaan samalla tavalla kuin Imatralla. Toki se vaatii enemmän jalkatyötä kun on isompi kaukalo. Kaikki on tehty sen eteen, että huomenna ollaan mahdollisimman hyvällä jalalla liikkeellä, että pystyisimme isossa kaukalossa sitä aktiivista prässiä ja paineen antoa koko kentän alueella suorittamaan.

– Ei sinällään mitään lähtökohtaisesti muuteta. Toki jos näyttää siltä, että liike ei ole sillä tasolla, niin pitää reagoida kesken pelin. Lähdetään samalla sapluunalla. Pyritään antamaan Ketterälle kova paine kentän jokaisella osa-alueella.

Ketterä sai ennen siirtorajaa lisää tulivoimaa jo ennestään kovaan rosteriinsa.

Mikkelin Jukureissa 15 liigaottelua merkkauttanut hyökkääjä Janne Kumpulainen siirtyi pysyvästi Ketterään loppukauden kestävän sopimuksen myötä. Mestiksessä Kumpulainen on tehnyt tällä kaudella 24 ottelussa tehot 7+11.

Kaudella 2015-2016 Savonlinnan Pallokerhossa 50 runkosarjaottelussa tehot 15+31 paukutellut Kumpulainen on pelannut myös runsaasti otteluita Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Toisen kovan vahvistuksen Ketterä sai puolestaan Kokkolan Hermeksessä kuluvana kautena pelanneen puolustaja Risto Mattilan siirtyessä Imatralle. Tällä kaudella Mattilan on nakutellut Mestiksessä 39 ottelussa tehot 3+21.

– Siellä on huomattu, että nyt on paikka iskeä. Kymmenen voittoa heille putkeen tullut. Ovat tällä hetkellä kolmantena ja selkeästi mahdollisuus menestyä, niin ovat nyt käytetty tilaisuus hyväksi ja hankittu pari täsmähankintaa.

Ketterästä Hermekseen puolestaan siirtyivät puolustaja Joni Kallio ja hyökkääjä Ville Tenosalmi.

Vaatimattomat kymmenen ottelua putkeen voittanut Ketterä on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Vaikka sarjajohtaja KeuPa HT on kolmantena sarjassa olevaa Ketterää seitsemän pistettä edellä, on sarjanousijalla vielä mahdollisuus viedä runkosarja nimiinsä.

Jokipoikien uusi maalivahti Sebastian Ylönen esitti debyytissään aktiivista mailapeliä. Mitä helpotusta joukkueen pelaamisen tuo maalivahdin hyvä mailapelaaminen?

– Tietysti puolustajien työskentelyyn siten, että ei välttämättä tarvitse lähteä jokaista päätykiekkoa hakemaan. Maalin takaa voi tarjota syöttöpaikkoja molempiin kulmiin. Siinä mielessä ei mennä turhaan maalin taakse, jos ei ole pakko, vaan pyritään kääntämään peli nopeasti, Väänänen summaa.

Ylönen syötti myös monta kertaa kiekon vastustajan siniselle asti. Onko suunniteltu sitä, että hyökkääjä jäisi kyttäämään vastustajan siniselle maalivahdin pitkää syöttöä?

– Ei lähtökohtaisesti lähdetä kyttäämään syöttöjä kauas. Toki jos siellä näyttää olevan ihan selkeitä ylivoimahyökkäyksen paikkoja, niin silloin pyritään kääntämään maalivahdin pitkällä syötöllä.

– Kuitenkin iso juttu on se, että päästäisiin hyvillä etäisyyksillä viisikkona hyökkäämään. Se vaatii yleensä sitä, että välimatkat hyökkääjien ja puolustajien välillä eivät kasva liian isoiksi, Ville Väänänen summaa.

Jokipojat järjestää ottelussa opiskelijoiden kiekkokarnevaalin. Viime vuosina hyvin yleisöä kerännyt tapahtuma tuo varmasti lehtereillä normaalia enemmän katsojia. 

– Varmasti se tuo lisälatausta. Aina on pelaajien mukavampi pelata, kun yleisöä on enemmän paikalla ja tunnelmaa hallissa. Sieltä sitä energiaa varsinkin vaikeilla hetkillä on mahdollista ammentaa. Toki toivoisi, että olisi mahdollisimman paljon yleisöä paikan päällä, Väänänen toivoo.

Ottelu Ketterää vastaan alkaa PKS Areenalla kello 18.30. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Pohjois-Karjalan Osuuspankki, Kuntoutuskoti Päivännousu, PunaMusta, sanomalehti Karjalainen, Laakkonen sekä Bar Play.

Lämpimästi tervetuloa!!

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen