Kuuden pisteen kamppailu Iisalmessa

27.02.2018

Ärjypaitojen runkosarjan viimeinen vieraspeli on keskiviikkona Iisalmessa, jossa vastaan asettuu paikallinen Peli-Karhut. Lisäksi Jokipojilla on tällä runkosarjan toiseksi viimeisellä viikolla luvassa lauantaina kotikamppailu Lempäälän Kisaa vastaan. Runkosarjaa on Jokipoikien osalta jäljellä enää kolme kamppailua. Jokipoikien kokoonpanosta on varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi. Lisäksi puolustaja Roni Viirlas on sivussa ottelusta pelikiellon vuoksi.

Jokipoikien viime viikolla pelaamien kolmen ottelun viimeinen matsi oli vieraspeli Espoossa Uniteditia vastaan, jossa tuloksena oli tappio lukemin 1-5. Jokipoikien joukkueessa jylläsi viime viikolla niin flunssa kuin myös vatsatauti.

Iisalmen Peli-Karhut ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Mestiksen revanssiviikonloppuna lokakuun lopulla molemmat joukkueet voittivat kotimatsinsa (4-0, 5-2), tammikuun lopulla Mehtimäellä Jokipojat joutui puolestaan nöyrtymään vierailijoille lukemin 3-5.

Jokipoikia ja IPK:ta erottaa neljä pistettä. Jokipojat on runkosarjassa sijalla kuusi 69 pisteellään, kun keskiviikkoinen kotijoukkue IPK hengittää niskaan sijalta kahdeksan 65 pisteellään.

IPK:n parhaana pistemiehenä on tähän mennessä häärinyt Liigaseura Kalevan Pallosta lainalla oleva Tatu Kokkola. 20-vuotias sentteri on nakutellut 44 ottelussa tehot 18+19. Jokipoikien kultakypärää pitää puolestaan Joonas Larinmaa, joka on tehnyt 47 otteluun tehot 10+35.

Iisalmessa kaukalo on Mestiksen pienimpiä. Tämä fakta yhdistettynä siihen, että pisteet ovat molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeitä, on Iisalmessa varmasti luvassa kovaa kamppailupelaamista. Jokipoikien aktiivinen pelityyli on tällä kaudella toiminut pienissäkin kaukalossa ajoittain erittäin hyvin, joten keskiviikkoinen ottelu voi sopia ärjypaitojen pelityylille hyvin.

Jokipoikien puolustaja Roni Viirlas on ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi. Viirlas törmäsi linjatuomariin lauantaisessa Espoo United-ottelussa. Päätös Viirlaksen pelikiellosta on luettavissa Mestiksen sivuilta.

Matsi on ilmaisottelu, joten Iisalmen jäähallissa on luvassa tiivis tunnelma. Ottelu Kankaan montussa alkaa kello 18.30. 

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen