Niukka tappio Ketterälle - jälleen jatkoajalla

22.02.2018

Hurjassa voittoputkessa viilettävä sarjanousija Imatran Ketterä oli Jokipojille liian kova pala keskiviikkona Mehtimäellä. Jokipojat pelasi nousujohteisen ottelun, mutta Ketterä kairasi lopulta voiton jatkoajalla. Voitto oli Ketterälle 11 voitto putkeen. Jokipojille tappio oli puolestaan neljäs peräkkäinen. Jokipoikien ainoan maalin viimeisteli neloskentän laidalla pelannut Teemu Väisänen. Ärjypaitojen maalilla pelannut Sebastian Ylönen oli kotijoukkueen parhaimmistoa torjuen yhteensä 26 laukausta. Opiskelijoiden kiekkokarnevaali keräsi yleisöä Mehtimäen lehtereille 1 389 silmäparia.

Jokipoikien pelaaminen lähti ottelussa Ketterää vastaan kunnolla käyntiin vasta kolmannessa erässä. Tämän myönsi myös Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

– Peli oli tasainen, mutta kaksi erää meidän sylinterit kävi vähän epätahtia. Kiekon kanssa pelaaminen oli vaikeata ja puolustamisenkin kanssa oli vaikeata. Toki laadukas joukkue oli vastassa. Kolmanteen erään saatiin parannusta, Varis summasi.

– Hyvää sellaista kevään kiekkoa. Aika tiukkaa vääntöä, ja kumpikin joukkue pelasi hyvää jääkiekkoa tänään. Nämä kevään pelit ovat sellaisia, että kummalle se pomppu menee ja kumpi sen yhden enemmän tekee, niin se joukkue sen voittaa ja tänään me tehtiin se yksi enemmän, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen puolestaan summasi.

Ketterä hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää, sillä joukkueen viisikkopeli oli kotijoukkuetta laadukkaampaa.

Jokipoikien syöttöpeli oli erässä ajoittain sekavaa Ketterän painostaessa hyvin.

Erän ensimäinen hyvä maalipaikka tuli kuitenkin kotijoukkueen puolustaja Joel Olkkoselle, jonka kova laukaus hienon kuljetuksen päätteeksi kimposi tolpasta ulos.

Erän edetessä Ketterä otti ottelun entistä paremmin haltuunsa. Joukkue karkasikin johtoon Hermeksessä alkukauden pelanneen Risto Mattilan kovan kudin myötä.

Erän loppuun Jokipojat sai hiukan painetta aikaiseksi Ketterän maalille, ja joukkue pääsikin ylivoimalle. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut millään toimiakseen.

Myös heti toisen erän alkuun ärjypaidat pääsivät ylivoimalle, mutta jälleen kerran ei ylivoimasta jäänyt jälkisukupolville mitään kerrottavaa.

Jokipoikien tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Oskari Lehtinen loukkasi itseään toisessa erässä kaksinkamppailutilanteessa. Lehtinen siirtyikin pukusuojan puolelle, mutta palasi hetkeä myöhemmin takaisin peliin.

Jokipojat pääsi erässä toistamiseen ylivoimalle, ja tällä kertaa toimivuus oli hyvällä tasolla. Aiemmista ylivoimista poiketen nyt nähtiin laadukkaita maalipaikkoja. 

– Vähän meidän pelaamista rikkoi jäähyt. Ansaittuja jäähyjä, mutta ne rikkoivat meidän rytmiä pelissä. Se oli meillä haasteena tänään. Alivoima pelasi kuitenkin hyvin. Siellä oli kotiläksyt tehty, Lehtonen summasi.

– Ylivoimalta odotin tulitusta kun harjoituksissa näytti niin hyvältä, mutta tänään jäätiin siinä vajaaksi. Vastustajan alivoima oli hyvää, ja niin se oli meilläkin, Varis sanoi.

Jokipojat sai kakkoserässä ensimmäistä erää paremmin painetta Ketterän päätyyn. Vierailijoiden Mikkelin Jukureista lainalla oleva Juhana Aho oli kuitenkin maalillaan vakuuttava. Myös Jokipoikien ratkaisut maalipaikoissa olisivat voineet olla laadukkaampia.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla puolestaan Ketterällä oli omat mahdollisuutensa ylivoimilla, mutta Jokipoikien alivoima oli laadukasta.

Kakkoserässä Ketterän keskialueen puolustuspeli aiheutti Jokipojille ongelmia. Monesti Jokipoikien saadessa kiekon avaussyötön jälkeen lapaansa, oli Ketterän pelaaja välittömästi riistämässä pelivälinettä pois.

Useasti syöttöpaikat olivat kiven alla Ketterän tiiviin puolustuksen myötä, eikä Jokipoikien puolustajilla ollut rohkeutta lähteä tuomaan kiekkoa jalalla ylös.

Jokipojat pelasi hyvän kolmannen erän. Se sai vihdoin syöttöpelinsä kulkemaan, ja kaksinkamppailut alkoivat vähitellen kääntyä ärjypaitojen voitoiksi.

Jokipojat muutti hiukan kentällisiään kolmanteen erään. Hyvin pelannut neloskenttä Teemu Holttinen-Eetu Rissanen-Teemu Väisänen juonikin ottelun tasoitusmaalin.

Maalin eteen unohdettu Väisänen sai maalin takaa namupassin, eikä Väisänen loistavasta maalipaikasta erehtynyt.

Sekä Jokipojat että Mehtimäen yleisö heräsi tasoitusmaalin myötä. Jokipojat painoi pelin väkisin hyökkäysalueelle. Pirteästi pelannut neloskenttä sai aikaiseksi vielä pari hyvää maalipaikkaa, mutta maaliverkot eivät enää varsinaisella peliajalla heiluneet.

Myös Ketterällä oli kolmannessa erässä pari hyvää paikkaa viedä peli nimiinsä jo varsinaisella peliajalla, mutta Jokipoikien maalilla torjunut Sebastian Ylönen oli maalillaan hyvä.

– Kolmas erä oli ok. Raikas Rissasen kenttä tuli ja tasoitti pelin hienosti, Varis kiitteli.

Jatkoajalla Ketterän päästyä ylivoimalle siirtorajalla pysyvästi Imatralle Mikkelin Jukureista pelaamaan siirtyneen Janne Kumpulaisen kova one-timer upposi ohi Ylösen.

– Oma tiiveys oli hyvää tänään. Sinne suuntaan pointsit, Lehtonen kiitteli. 

– Harmittaa pirusti, ettei saatu kolmea pistettä. Ei tästä auta kuin purra alahuulta ja jatkaa matkaa eteenpäin. Tiukka viikko edessä, Varis päätti.

Jokipoikien pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna joukkueen suunnatessa vierasreissulle. Perjantaina on vastassa Turussa TUTO ja lauantaina Espoossa United.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen