Perjantaina TUTO:n kimppuun kotihallissa!

15.02.2018

Jokipoikien tärkeät ottelut jatkuvat perjantaina kotimatsilla TUTO:a vastaan. Peräkkäisillä sijoilla viisi ja kuusi runkosarjassa olevat TUTO ja Jokipojat ovat toisistaan kolmen pisteen päässä, joten niin sanonut kuuden pisteen pelit jatkuvat. Mehtimäki on syystä tai toisesta ollut viime vuosina TUTO:lle todella vaikea paikka pelata. Edellinen turkulaisten voitto on vuoden 2013 tammikuulta, joten TUTO:n edellisestä voitosta Mehtimäeltä on kulunut jo yli viisi vuotta!

Edellisessä pelissä keskiviikkona vierasottelussa Imatralla Jokipoikien kolmen maalin johtoasema ei riittänyt tuomaan voittoa ärjypaidoille.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen joukkue johti hurjassa vedossa olevaa Ketterää vastaan jo kolmella maalilla, mutta kotijoukkue punnersi ottelun varsinaisella peliajalla tasoihin.

– Jokipojat pelasi hyvän pelin. Sanotaan niin, että vastustaja teki kaksi maalia. Se kolmas maali, niin yksi sadasta sellaisesta menee maaliin, ja eilen meni, ja saivat tasoituksen. Molemmilla joukkueilla oli paikat viedä kolmen pisteen voitto, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

Ylimääräinen piste meni Ketterälle voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 4-3. Voitto oli sarjanousijalle jo kahdeksas putkeen.

– Jatkoajalla oli läpiajot ja muut, mutta ei tehty paikoista. Aiemmin voitettiin rankkarit Savonlinnassa, ja eilen meni sitten toisin päin.

Tappiosta huolimatta Jokipojat pelasi varsinkin ensimmäisessä erässä loistavaa peliä. Mitkä asiat ensimmäisessä erässä onnistuivat?

– Olimme aktiivisia. Olemme pelanneet joulun jälkeen hyviä ykköseriä, mutta eilen se korostui, että olimme todella aktiivisia.

– Tietysti Imatran kaukalo antaa siihen mahdollisuuden, kun välimatkat ovat pienemmät. Isossa kaukalossa pitää pelata vähän eri tavalla. Siitä liikkeestä se lähtee, joka on meillä ollut vahvaa, Varis summaa.

Jokipojat oli hiukan muutellut ylivoimakoostumuksiaan otteluun Ketterää vastaan.

– Ensimmäiseen erään saatiin yksi ylivoima, ja siitä saatiin maali tehtyä. Sehän oli oikein komea sommitelma pojilta. Jäähythän menivät pitkälti siten, että oli neljällä neljää vastaan peliä.

– Mutta oikeaan suuntaan mennään, yrityksiä oli jokaisella ylivoimallamme. Katsotaan, mitä sen suhteen tehdään, mutta sitä hierotaan koko ajan.

Ärjypaitojen mukana ottelussa oli uusi pelaaja maalivahti Sebastian Ylösen liityttyä joukkueen kokoonpanoon. 

– Keskiviikkona tapasin hänet ja kävimme jäällä. Sen kokemuksen perusteella hän on oikein hyvä ihminen. Oikein positiivinen ja nauravainen nuorimies, joka on kova hommia tekemään. Eilen taisi olla ensimmäisenä jäällä ja viimeisenä lähti sieltä pois.

Ranskalaismokke ei vielä päässyt kentälle Joonas Haraldin torjuessa Imatralla. 

Ylösen kotiutumista Joensuuhun ja Jokipoikiin varmasti avittaa veskarin maanmies puolustaja Fabien Bourgeois.

– Eilen he vierekkäin Fabienin kanssa bussissa istuivat, ja minä kuuntelin kaunista ranskan kieltä, Varis naurahtaa.

– He ovat tunteneet toisensa jo pidemmältä ajalta, ja varmasti molemmat pystyvät tukemaan toisiaan. Pitää muistaa, että meillä on joukkueessa pelaajat auttaneet Fabienia paljon ja ottaneet hänet hyvin mukaan, ja varmasti ottavat hyvin mukaan myös Sebastianinkin.

Kaksi aiempaa otteluaan hävinneiden ärjypaitojen olisi päästävä takaisin voittojen tielle, sillä pudotuspeliviivan alapuolelle on matkaa vain viisi pistettä.

Toisaalta kotietuun ja neljännellä sijalla olevaan Kiekko-Vantaaseen on matkaa neljä pistettä.

Jokipojat ja TUTO ovat kohdanneet kuluneen kauden aikana kahdesti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet suurinumeroisesti omat kotipelinsä.

19. tammikuuta pelatussa ottelussa Mehtimäellä Jokipojat vei pisteet lukemin 6-1, kun puolestaan helmikuun alussa Turussa TUTO nollasi ärjypaidat numeroin 5-0.

Mitä asioita näistä peleistä voi ottaa mukaan huomiseen kamppailuun?

– Kotipelistä voidaan ottaa mukaan se, että ollaan kiekon kanssa aktiivisia. Vieraspelistä taas se, että erän loput ja alut ovat tärkeitä. Kaikki tuommoiset pienet hetket ovat tärkeitä. Turussa meille tehtiin erän loppuun ja toisen erän alkuun maalit.

TuTo on saanut vähitellen tärkeitä pelaajia takaisin pelikuntoon sairastuvalta. Joukkueen selkeästi paras maalintekijä on ollut Aki Juusela, joka on viimeistellyt 36 ottelussa tehot 23+9.

Jokipoikien paras maalintekijä on puolestaan Oskari Lehtinen, joka on paukutellut 42 ottelussa tehot 18+22.

Rosteri TuTolla on varsinkin hyökkäyksen osalta kova. Miten ehkä Mestiksen nimekkäin hyökkäys pidetään kurissa?

– No ei siellä eilenkään Imatralla ollut hirveän huono hyökkäyskalusto vastassa, ja pystyttiin hyvin heidätkin pitämään kurissa. Oli TUTO:lla hyvä hyökkäyskalusto käytössä jo edellisessä pelissä Joensuussa. Se on vain pelattava tiiviisti, aktiivisesti ja rohkeasti.

– Kamppailupelaaminen on tärkeää, ja kiekollista pelaajaa vastaan pelaamiseen pitää reagoida vahvasti koko ajan. Turha TUTO:n pelaajille on tilaa antaa, silloinhan heidän on kiva pelata jos tilaa on, Jouni Varis analysoi.

Mestiksen siirtoraja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Onko vielä tarkoitus hankkia joukkueeseen vahvistuksia?

– Jos se minusta olisi kiinni, niin ainahan valmentaja voisi toivoa vahvistuksia. Mutta kyllä me näillä pelaajilla mennään. Tuossa kävi ilmi, kun maalivahtiakin etsittiin, että ei markkinoilla hirveästi tarjontaa pelaajista ole.

Jokipoikien kokoonpanosta on huomisesta ottelusta varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi. Muutamalla Jokipoikien pelaajalla on pienempiä kolhuja, joten tarkempi kokoonpano selviää vasta pelipäivän aamuna.

Ottelu TUTO:a vastaan alkaa Mehtimäellä kello 18.30

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen