Jokipojat voitti jälleen - sarja on nyt tilanteessa 2-0!

13.03.2018

Jokipoikien ja Imatran Ketterän toinen keskinäinen puolivälierämatsi Mehtimäellä oli hyvää pudotuspelikiekkoa. Ottelu oli ehdottomasti viihdyttävin kamppailu mitä Mehtimäellä on tällä kaudella nähty, ja se päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 5-3.

Ottelua seuraamaan tulleet 1 424 katsojaa saivat hyvän vastineen rahoilleen, sillä tunnelma ottelussa oli hyvä. Jokipojat oli ottelussa kokonaisuutena parempi, ja vei ansaitusti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ärjypaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat kertaalleen Lassi Raitanen sekä kaksi maalia mieheen iskeneet Oskari Lehtinen (2+1) ja Samu Pitkänen. Tuukka Rajamäki saalisti kaksi syöttöpistettä. Maalilla torjunut Sebastian Ylönen merkkautti yhteensä 15 torjuntaa.

Jokipoikien ja Ketterän välinen pudotuspelimatsi oli jälleen kerran fyysinen, mutta tällä kertaa suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin. Ketterä sai vain ajoittain pelinsä rullaamaan, ja Jokipojat oli monella pelin osa-alueella vierailijoita parempi.

Tämän myönsi myös Ketterän toimitsijakiellossa olevaa päävalmentajaa Matias Lehtosta tuurannut apuvalmentaja Pauli Levokari

– Jäi aika paljon piippuun tänään meiltä. Jokipojat oli kova tänään. Jäätiin vähän jokaisella osa-alueella jalkoihin, Levokari summasi.

– Teemana oli se, että edellisestä pelistä meidän pitää parantaa. Kiekon kanssa parannettiin peliä. Ei sen tarvitse kaunista olla, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis puolestaan lausui ottelun jälkeen.

Vierailija aloitti ottelun räväkästi sen viimeistellessä ottelun avausmaalin kun ottelua oli ehditty pelaamaan vain 33 sekuntia.

Jokipojat ei maalista lannistunut, vaan otti pelin haltuun. Ärjypaidat olivat ensimmäisessä erässä hyvin fyysisiä, ja Ketterän pelaajat joutuivat ottamaan erän aikana vastaan monta kovaa taklausta.

Kotijoukkue sai erän aikana aikaiseksi muutaman hyvän pitkän pyörityksen hyökkäyspäässä, mutta Ketterä puolusti omaa maalinedustaansa tiiviisti.

Jokipojat pääsi hyvän pelinsä myötä ylivoimalle, joka toimikin erän aikana mallikkaasti.

Ottelun tasoitti ylivoiman aikana Lassi Raitanen tarkalla rannelaukauksella, joka upposi tolpan kautta sisään.

Jokipojat jatkoi hyvää peliään, mutta erän edetessä oli puolestaan Ketterän vuoro ottaa peli haltuun.

Vierailija karkasikin jälleen kerran ottelussa maalin karkumatkalle Janne Kumpulaisen maalin myötä.

– Pelin alku, ja ensimmäinen vaihto ja vastustaja meni johtoon. Ketterä on todella vaarallinen joukkue, Varis kertasi.

Jokipojat sai erän toisen ylivoimansa aikana aikaiseksi useita hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa verkot eivät heiluneet.

Jokipojat tasoitti ottelun erän viimeisellä minuutilla Oskari Lehtisen kudin myötä. Tasoitusmaali upposi helpohkon näköisesti Ketterän Juhana Ahon räpylän kautta maaliin.

Jokipojat hallitsi toista erää lukuunottamatta erän lopulla tulleita alivoimia.

Ärjypaitojen yksi erän lukuisista maalipaikoista tuli hyvän kiekonriiston tehneelle Miro Väänäselle. Väänänen pääsi nokikkain Ahon kanssa, mutta Väänäsen veto upposi Ahon varusteisiin.

Erä eteni kotijoukkueen hallinnassa. Jos ensimmäisessä erässä ärjypaitojen pidemmät pyöritykset eivät tuottaneet maalipaikkoja, niin toisessa erässä joukkue korjasi tilanteen.

Useista hyvistä pyörityksistä ja laadukkaista maalipaikoista huolimatta Jokipojat ei saanut toisessa erässä kiekkoa Ahon taakse.

Kakkoserän lopussa oli puolestaan Ketterän vuoro päästä ylivoimalle. Vierailija menikin ottelussa johtoon Santeri Vuodin ylivoimamaalilla.

Kolmannen erän alkupuoliskolla molemmille joukkueille tarjottiin ylivoimaa. Jokipojat käytti ylivoimansa paremmin hyväkseen, ja tasoitti ottelun Samu Pitkäsen suoraan syötöstä lähteneellä laukauksella. Hyvän syötön maaliin antoi Tuukka Rajamäki.

Jokipojat jatkoi erän edetessä hyvää peliään. Ketterälläkin oli erän aikana pari hyvää yksittäistä paikkaa viedä peli nimiinsä. 

Kolmannessa erässä Jokipojat tiivisti kentällisiään. Miro Väänänen otti Lauri Hukkasen paikan Samu Pitkäsen ja Timo Hiltusen rinnalla.

Ottelun voittomaalista kuuluu suuri kiitos Jokipoikien Miro Väänäselle, joka ensin kiekon karvattuaan antoi loistavan lättysyötön maalin eteen purjehtineelle Pitkäselle, jonka one-timer upposi jälleen kerran Ahon taakse.

Ketterä otti vielä ottelun loppuhetkillä aikalisän ja Ahon pois maaliltaan. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi, ja lopullisen niitin tyhjään maaliin löi Oskari Lehtinen.

– Syytä en tiedä, että mikä mätti niin pahasti, että esitys oli aika aneeminen meiltä, Levokari harmitteli.

– Tässä vain kiinnityksistä taistellaan. Tänään oli todella kova taistelu. Olimme vähän onnekkaampia. Matka jatkuu, Varis sanoi.

Kolmas pudotuspelikamppailu Ketterän ja Jokipoikien välillä mitellään keskiviikkona Imatralla.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen