KeuPa HT oli niukasti parempi myös Joensuussa

24.03.2018

KeuPa HT oli Jokipoikia etevämpi myös lauantaina Mehtimäellä pelatussa toisessa välieräottelussa. Erittäin tiiviisti puolustaneet keuruulaiset hakivat Joensuusta täpärän mutta sinällään ansaitun 2–1-voiton, ja tilanne on nyt 2–0 KeuPan eduksi.

Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Jokipoikien ainoan osuman iski Oskari Lehtinen toisen erän lopulla tasoittaen tilanteeksi 1–1. KeuPa siirtyi uudestaan johtoon päätöserän alussa, eikä Jokipojat saanut kaivattua osumaa enää edes ilman maalivahtia pelatessaan. Sebastian Ylönen torjui ärjypaitojen maalilla 18 kertaa. Ottelusarja jatkuu maanantaina Keuruulla.

KeuPan puolustuspelaaminen ja uhrautuminen olivat vierailijoiden voiton avaimina joukkueen kairatessa voiton myös toisessa välieräkamppailussa Jokipoikia vastaan.

– Ei oltu ihan parhaimmillamme tänään, mutta sydän ja taistelu oli tänään kyllä paikallaan, ja se toi meille tänään voiton, KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen lausui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Eilen oli meiltä pikkuisen vajaa esitys ja siitä pystytiin pikkuisen parantamaan. Ei kuitenkaan tarpeeksi voittoa ajatellen, Jokipoikien apuvalmentaja Ville Väänänen summasi.

Ketterää vastaan pelatuissa puolivälierissä hyvin toiminut Jokipoikien ylivoima ei ollut lauantain kotiottelussa sillä tasolla, millä voidaan haaveilla ottelun voitosta.

– Oli meilläkin hetket tänään, mutta ei pystytty niistä sitten peliä tappamaan. Varsinkin ylivoimaa saatiin pelata ihan riittävä määrä. Niistä olisi pitänyt pystyä tekemään jokunen, Väänänen harmitteli.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Jokipojat oli selkeästi fyysisempi osapuoli, ja keuruulaiset ottivat erän aikana vastaan usean kovan ja puhtaan pommin.

Erän alkupuoliskolla nähtiin usea kaksiminuuttinen, mutta niiden aikana ei maaleja nähty. Parhaat paikat ylivoimien aikana oli vierailijoilla joukkueen päästessä neljällä kolmea vastaan ylivoimalle, mutta vedot menivät ohi tai Sebastian Ylösen varusteisiin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin KeuPan pyörityksen päätteeksi. Viivalta lähetetty kiekko vaikutti aluksi menevän ohi maalin, mutta se kimpoili lopulta maaliin pelaajien varusteiden kautta.

Jokipojat sai erän aikana tuotua kohtuullisen hyvin kiekkoa hyökkäysalueelle, mutta suurin osa hyökkäyksistä tyssäsi vierailijoiden tiiviiseen viisikkopuolustukseen.

KeuPa hallitsi toisen erän alkua. Joukkueen kova karvauspeli oli myrkkyä Jokipoikien puolustukselle, eikä ärjypaitojen syötöt tavoittaneet millään joukkuetovereiden lapoja.

Kakkoserässä oli puolestaan Jokipoikien vuoro päästä neljällä kolmea vastaan ylivoimalle. Yksi hyvä maalipaikka ylivoiman aikana nähtiin, mutta sen torjui hyvän pelin pelannut KeuPan maalivahti Lassi Lehtinen.

Kuitenkin mitä pidemmälle erä eteni, niin sitä paremmin Jokipojat sai omaa peliään kuntoon.

Joukkue pääsi paremmin paineen alta pois, ja hyökkäykset pyörivät jo pidempiä pätkiä vierailijoiden päädyssä, mutta edelleen maalipaikat olivat kortilla.

Jokipojat sai kaivatun tasoituksen erän loppuminuuteilla. Nopeasti omasta päästä lähtenyt hyökkäys päättyi Oskari Lehtisen laukomaan kiekkoon, joka upposi verkon perukoille.

Vierailija viimeisteli ottelun voittomaalin kolmannen erän alkuhetkillä vastahyökkäyksen päätteeksi.

Erä eteni tasaisesti, ja KeuPa pelasi erässä erittäin viisaasti jäädyttäen peliä ja pitäen ärjypaidat maalipaikoilta poissa.

Jokipojilla oli erän aikana muutamia puolittaisia maalipaikkoja, mutta vedot suuntautuivat pääasiassa plekseihin tai uhrautuvien keuruulaispelaajien varusteisiin.

– Äärimmäisen tiukka peli ja äärimmäisen kova taistelu oli. Paljon jouduttiin taas alivoimaa tappamaan. Sydän oli paikallaan tänään, Mikko Heiskanen kiitteli.

– Pystyttiin pelaamaan vieraissa tyly peli. Ei oltu parhaimmillaan, mutta voitot lasketaan. Erittäin tyytyväinen olen sydämeen, mikä tuolla joukkueessa on, hän päätti.

Ottelusarjan seuraava matsi on maanantaina Keuruulla.

– Maanantaiksi pitää miettiä, että mistä pystytään pikkuisen parantamaan, että saataisiin kammettua ensimmäinen kiinnitys. Sarja ei ole missään nimessä ohi, me jatketaan maanantaina, Väänänen lausui.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen