Kolmatta kertaa Ketterän kimppuun

13.03.2018

Imatran Ketterän ja Jokipoikien kolmas puolivälieräottelu mitellään keskiviikkona Imatralla.

Kahdesta aiemmasta matsista voiton napanneella Jokipojilla tulee varmasti olemaan vieraskaukalossa tiukat paikat, sillä Ketterällä alkaa vähitellen olemaan pakkovoiton paikka, mikäli se haluaa selvitä välieriin. Jokipoikien kokoonpanosta on edelleen sivussa maalivahti Timo Niemi. Puolustaja Eppu Rissanen vapautuu keskiviikoksi yhden ottelun pelikiellostaan. Muutamalla pelaajalla on pieniä vammoja, joten tarkempi kokoonpano selviää pelipäivänä.

Jokipojat pelasi edellisessä ottelussaan yhden kauden parhaimmista esityksistään. Toisessa pudotuspelikamppailussa Ketterää vastaan Jokipojat oli vahvempi lukemin 5-3.

Ketterä oli ottelussa peräti kolme kertaa johtoasemassa, mutta Jokipojat tuli joka kerta tasoihin ja lopulta kolmannessa erässä ohi.

– Hyvä voitto saatiin. Pystyttiin kiekollista peliämme parantamaan. Takaa-ajajana olimme kaksi erää, ja kolmannessa saatiin tarvittavat maalit, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoo.

– Kokonaisuutena hyvä peli meiltä. Pudotuspeliksi se oli hyvä peli molemmilta joukkueilta, ei Ketteräkään huono ollut. Tiukasta pelistä oli hyvä kun saatiin voitto.

Jokipoikien teemana oli parantaa otteita ensimmäisestä ottelusta. Kiekollinen peli parantui, ja kaikille pelin osa-alueille päävalmentaja Varis toivoo edelleen parannusta.

– Ei varmaan olekaan sellaista osa-aluetta, missä ei voisi parantaa. Hyvällä tiellä ollaan, mutta pieniä asioita pitää vielä pystyä parantamaan joka päivä. Niin se tekee vastustajakin.

– Meidän pitää edelleen puolustaa jämäkämmin. Eilenkin ajoittain se oli hyvää, mutta puolustamista viisikkona pystymme parantamaan. Miksei vielä vähän suoraviivaistamaan hyökkäyspeliäkin, Varis summaa.

Ärjypaidat ovat vaikuttaneet olevan kahdessa aiemmassa ottelussa Ketterää henkisesti vahvemmassa kunnossa. Joukkue huokuu itsevarmuutta, ja kaikki pelaajat ovat laittaneet itsensä täysillä likoon.

Onko Jokipojat tällä hetkellä henkisesti vahvempi joukkue?

– Varmaan sitäkin on. Onnistumiset ruokkii sitä. Joukkueessa on hyvä henki, mikä tietysti pitääkin olla. Matka on vielä pitkä.

– Se on tärkeä asia, että henkinen kantti on vahva. Tapahtui mitä hyvänsä, niin periaatteessa et pysty vaikuttamaan kuin siihen, että mitä seuraavana tulee, Jouni Varis miettii.

Vaikka alla on kaksi hienoa voittoa, liialliseen tyytyväisyyteen ei ole yhtään varaa.

– En minä ainakaan näe, että siellä joku on tyytyväinen. Tämä homma on vasta niin alussaan, että ei tässä vielä tyytyväisiä olla.

– Pelillisesti pystytään parantamaan, ja niin tekee vastustajakin. Ei tässä kellään maha täynnä ole. Jos huomista ajatellaan, niin kaiken pitää olla viimeisen päälle, jos voitosta meinataan taistella, Varis painottaa.

Pudotuspeleissä ratkaisijoita löytyy usein myös pienemmällä vastuulla pelaavista pelaajista. Koko kauden peliään jatkuvasti parantanut 19-vuotias Miro Väänänen on ollut ärjypaitojen parhaimmistoa kahdessa aiemmassa pleijarimatsissa.

Sähäkkä hyökkääjä onkin nakutellut kahteen pudotuspeliin tehot 1+2. Hienoin suoritus oli edellisessä ottelussa tehty kiekon karvaus, jonka jälkeen Väänäsen nappisyöttö Samu Pitkäselle johti ottelun voittomaaliin.  

Onnistumisia varmasti tarvitaan tiukoissa peleissä laajalta rintamalta?

– Se tuo ehdottomasti joukkueelle lisäarvoa, kun jokaisessa kentässä on ratkaisuvoimaa. Sitä totta kai halutaankin. Se on hyvä, että niitä pelaajia on löytynyt. Niitä tarvitaan jatkossakin.

– Sama se on puolustussuuntaankin, että sieltäkin löytyy pelaajia, jotka uhraavat itsensä ja syövät kiekkoja. Niitäkin pelaajia saa olla lisää, Jouni Varis toivoo.

Ketterällä alkaa olemaan pakkovoiton paikka, sillä mikäli Jokipojat vie keskiviikkoisen kamppailun, joutuu Ketterä voittamaan neljä ottelua putkeen päästäkseen välieriin.

Keskiviikkona Imatralla lienee luvassa toistaiseksi kauden kovin matsi. 

– Jokaiseen peliin lähdemme siten, että se on kovin. Laadukas Ketterä siellä on joka päivä ollut vastassa, että ei tässä mikään ole muuttunut sen suhteen.

– Olemme edelleen haastajia, ja siellä se ennakkosuosikki meitä vesi kielellä odottaa. Meidän pitää otteluun valmistautua hyvin.

Jokipoikien pelaajistosta ainoa varma poissaolija on maalivahti Timo Niemi. Pudotuspelien tiimellyksessä pieniä vammoja pelaajilla kuitenkin on.

– Varmuudella sivussa ei ole muita kuin Niemi. Jotain pieniä juttuja pelaajilla on. Huominen aamu kertoo sen, että kuka pystyy pelaamaan ja kuka ei.

Ottelu Imatralla alkaa keskiviikkona kello 18.30.