Lauantaina erittäin tärkeä ottelu - LeKi saapuu kylään

02.03.2018

Jokipoikien runkosarjan toisiksi viimeinen ottelu pelataan lauantai-iltana klo 17.00 PKS Areenalla. Vastaan asettuu LeKi, joka on runkosarjassa ärjypaitoja ennen perjantai-illan kierrosta vain kolme pistettä perässä. Taistelu pudotuspelipaikoista käy erittäin kiivaana, ja lauantain matsista pisteet ovat erittäin tärkeitä.

Jokipoikien runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu on kotimatsi Lempäälän Kisaa vastaan. Vaikka kaikki pelit ovat tärkeitä, ei liene liioittelua väittää, että lauantain matsi on tähän mennessä Jokipoikien tärkein ottelu. Samoista sijoista eli viimeisistä pudotuspelipaikoista Jokipoikien kanssa kisaava LeKi on pelannut tällä kaudella varsinkin vierasotteluissa tehokkaasti. Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi ja puolustaja Joel Olkkonen.

Jokipoikien edellinen ottelu oli keskiviikkona Iisalmessa. Jokipojat oli tasaisessa ottelussa voittomaalikilpailussa parempi, ja kaksi pistettä lähti Jokipoikien matkaan lukemin 1-2.

– Ensimmäinen erä oli meiltä huono. Annettiin siinä IPK:lle ohjat. Toinen erä oli meiltä hyvä. Se oli meidän painostusta, ja meillä oli useita paikkoja tehdä maaleja. Olisimme voineet tehdä enemmänkin kuin yhden, Jokipoikien apuvalmentaja Ville Väänänen kertaa.

Väänänen seurasi ottelun kotoaan käsin sairastumisen vuoksi.

– Kolmas erä oli tasainen, ja siinä oli paikkoja molemmilla. Jatkoajalla pelasimme taas paljon alivoimaa. Voittomaaleilla pystyttiin peli kääntämään. Saatiin tärkeä lisäpiste.

Pelien ollessa tiukkoja ne joudutaan monesti ratkomaan voittomaalikilpailussa. Miten Jokipojat päättää rankkareiden vetäjät?

– Jonkun verran on ennen pelejä päätetty. Treeneissä olemme joskus ottaneet rankkarikisoja, ja sieltä on voittaja saanut ampumispaikkaa.

– On tietysti aina merkitystä sillä, että miten päivän peli on pelaajalta mennyt. Vaihtelee tietysti aina, joskus olemme päättäneet etukäteen osan ampujista ja joskus päätetään siinä tilanteessa. Mennään tilanteen mukaan, Väänänen valottaa.

Jäljellä olevilla viimeisillä kierroksilla on luvassa paljon panosta. Kärkikolmikko KeuPa HT, SaPKo ja Ketterä ovat varmistaneet kotietunsa, mutta sijalta neljä sijaan kymmenen ovat monet mahdollisuudet vielä auki.

Ärjypaitojen havittelema pudotuspelien kotietu on jo karannut, mutta sijalle viisi kipuaminen on vielä teoriassa mahdollista.

Tämä tosin vaatii sen, että TuTo häviää molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja Jokipojat voittaa molemmat pelinsä. Joukkueiden jäädessä tasapisteisiin TuTo todennäköisesti olisi viidennellä sijalla paremman maalieronsa turvin.

Myös LeKillä ja Espoo Uniteditilla on vielä mahdollisuus nousta sijalle viisi.

– LeKi on työteliäs ja tiiviisti puolustava joukkue. He ovat tottuneet pelaamaan kotonaan pienessä kaukalossa, joten he pelaavat samanlaista peliä myös vieraspeleissä. Suoraviivaista peliä, ja he toimittavat kiekkoa ja miestä maalia kohti.

– Suoraviivainen ja vauhdikas peli on huomenna tiedossa. Kamppailua tulee olemaan molempien maalinedustoille pääsemisestä. Molemmille on huominen iso peli, Ville Väänänen sanoo.

Tällä viikolla Lempääläisille tulevat tutuksi Itä-Suomen Mestis-joukkueet. Keskiviikkona joukkue kohtasi Savonlinnassa SaPKon voittaen pässipaidat jatkoajalla.

Ennen perjantain kierrosta LeKi on Jokipojista kolmen pisteen päässä.

Perjantaina LeKi kohtaa Iisalmessa IPK:n, joten saukkopaidoilla on mahdollisuus nousta Jokipoikien kanssa tasapisteisiin.

Tuoko Jokipojille etua se, että LeKi on raskaalla vieraskiertueella ja ärjypaidat pääsee otteluun levänneempänä?

– Isoin juttu on se, että mitään ei pidä luulla. Meidän pitää lähteä raa'asti työnteon kautta. Tänään painotettiin pelaajille, että meidän pitää olla alusta asti se, joka määrittää pelin tempoa. Mitään ei ilmaiseksi anneta.

– Siihen miinaan ei astuta, että luultaisiin sieltä vastaan tulevan väsyneen joukkueen. Ihan varmasti tulee sellainen joukkue, joka ei halvalla nahkaansa myy. Hekin pyrkivät taistelemaan siitä pudotuspelipaikasta, Väänänen analysoi.

Vierailija LeKi on saalistanut pisteitä kotiotteluistaan toiseksi vähinten koko Mestiksessä, mutta vieraissa joukkue on pelannut hyvin. LeKi on ennen perjantain kierrosta saanut vierasotteluistaan toiseksi eniten pisteitä.

LeKin matsit Jokipoikiakin vastaan tukevat tätä asetelmaa. Jokipojat on voittanut molemmat Lempäälässä pelatut matsit, ja Mehtimäellä pelatusta ottelusta LeKi vei pisteet.

– Sielläkin materiaali vaihtelee paljon pelien välissä, että ovatko saaneet samanlaista miehistöä koti- ja vieraspeleihin liikkeelle. Varmasti kertoo siitä, että he pystyvät pelaamaan myös isommassa kaukalossa.

– Vierasjoukkueet kun ovat menneet heidän pieneen kotikaukaloon, niin vierailijat ovat varmasti tehneet kotiläksynsä sitä ajatellen hyvin, että kaukalo on pieni. Muut joukkueet ovat joutuneet omaa peliään muuttamaan siellä.

Ei ole varmasti liioittelua jos sanoo, että huomenna on toistaiseksi kauden tärkein ottelu?

– Kyllä näin varmasti voi sanoa, että huomenna on tähän asti kauden tärkein peli. Siitä kolmen pisteen voitto, niin playoff-paikka varmistuu, eikä tarvitse miettiä muiden pelien tuloksia.

– Saataisiin sitten ensi keskiviikkona pelata ensimmäinen paineeton peli oikeastaan sitten syyskauden. On iso peli taas kerran edessä.

Jokipojat on kärsinyt sairasteluista niin pelaajiston kuin valmennuksenkin osalta viimeisen vajaan parin viikon ajan.

– Pientä sairastelua ollut pitkin viikkoa liikkeellä, mutta tämän hetken tiedolla ei ole pelaajia poissa. Toivotaan, että nyt helpottaisi. Viimeisen puolitoista viikkoa on ollut joku kipeänä. Toivotaan, että nyt kun kauden tärkeimmät pelit lähestyvät niin saataisiin pelata terveellä miehistöllä.

 Ottelu LeKiä vastaan alkaa Mehtimäellä lauantaina kello 17.00. Lämpimästi tervetuloa!