Runkosarja päättyi voittoon! Puolivälierissä vastaan asettuu Imatran Ketterä

07.03.2018

Jokipojat päätti runkosarjan ottelunsa kotivoittoon ykköspaikan vieneestä KeuPa HT:sta. Koska IPK hävisi päätöskierroksella yllättäen kotonaan RoKille ja TUTO puolestaan voitti Hermeksen, ei muita kamppailuja hitaammin edenneellä Mehtimäen ottelun tuloksella ollut enää lopulta vaikutusta sarjasijoituksiin. 

Oskari Lehtisen (2+0) jatkoaikamaalilla irronnut voitto antoi silti varmasti uskoa lauantaina Imatralla Ketterää vastaan alkavaan puolivälieräsarjaan. Lehtisen lisäksi ärjypaidoista maalinteossa onnistuivat Roni Viirlas ja Mika KoivistoJoonas Larinmaa keräsi vuorostaan peräti kolme syöttöpistettä. Jokipoikien maalilla aloittanut Sebastian Ylönen(20 kertaa) loukkaantui päätöserässä, ja viimeisen reilun vartin maalia vartioi Antti Makkonen (3 torjuntaa). Ottelu oli A-juniori-ikäiselle Makkoselle ensimmäinen Mestiksessä.

– Peli oli ehkä tuommoista pelailua puolin ja toisin. Runkosarja pitää päättää, ja se päätettiin nyt jatkoaikatappioon, KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen lausui ottelun jälkeen.

Päävalmentajien mietteet olivat ottelun jälkeen luonnollisesti jo lauantaina käynnistyvissä pudotuspeleissä.

– Pudotuspelipaikka varmistui jo viime viikolla. Tänään haluttiin saada ehjä peli. Tiedettiin, että panokset ovat vähäisiä. Jotain varmaan ratkesi vastustajan suhteen. Ymmärtääkseni mennään tuohon suhteellisen lähelle, että ei tarvitse kauas lähteä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoi.

Jokipoikien tavoitteena oli saavuttaa kotietu, mutta se jäi neljän pisteen päähän.

– Me jäimme tavoitteesta. Tavoite oli olla neljän sakissa ja saada kotietu. Se harmittaa, että ei pystytty sitä hommaamaan. Eteenpäin pitää mennä, Varis jatkoi.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, sillä kahden ensimmäisen minuutin aikana verkot olivat heiluneet jo kahdesti.

Ensin KeuPa hyödynsi Jokipoikien huolimattoman oman pään kiekollisen pelin, ja vierailija karkasi johtoon Kristian Tikanrannekudin myötä.

Jokipojat kuitenkin tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin ylivoimalla. Joonas Larinmaalla oli hyvää malttia purjehtia hyvään syöttöpaikkaan, ja hänen syöttönsä napsahti millilleen maalin edessä päivystävän Roni Viirlaksen lapaan.

Maali oli Viirlakselle jo kauden 13. osuma.

Erä eteni melko tasaisissa merkeissä. Jokipojat pääsi melko hyvin omalta alueeltaan kiekon kanssa pois, mutta hyökkäykset pysähtyivät useasti KeuPan siniviivalle.

Myös heti toisen erän alkuun nähtiin maali. Ärjypaitojen Larinmaa polki hyökkäysalueelle jättäen kiekon Mika Koivistolle, jonka kova lämäri upposi verkon perukoille.

Seuraavaksi oli KeuPan vuoro päästä ylivoimalle. Hyvin toimineesta ylivoimasta huolimatta kiekko ei tolppaa lähemmäksi osunut.

Ottelun neloskentän laidalla aloittanut Teemu Väisänen sai toisessa erässä väistyä, ja tilalle tuli ottelun 13. hyökkääjänä aloittanut Eetu Rissanen.

Erän aikana KeuPa teki Jokipoikien syöttöpelistä vaikeaa. Vierailija pystyi pelaamaan siten, että syöttöpaikkoja ei paljoa ollut tarjolla. Ärjypaitojen syötöt napsahtelivatkin useasti vastustajan lapoihin.

Erä eteni vierasjoukkueen hallinnassa. Joukkue viimeistelikin erän loppupuoliskolla kaksi maalia, ja pääsi aloittamaan kolmannen erän yhden maalin johtoasemasta.

Myös heti kolmannen erän alussa kiekko saatiin verkkoon asti. Vieralijoiden ylivoiman aikana kiekko lipui maaliviivan yli, mutta lopulta se hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirinnän vuoksi.

Jokipojat joutui kolmannessa erässä vaihtamaan maalivahtia. Sebastian Ylönen siirtyi pukukopin puolelle, ja maalille luisteli Antti Makkonen.

Erä eteni vierailijoiden hallinnassa, eikä Jokipojat tuntunut saavan kiriään käyntiin.

Kuitenkin mitä lähemmäksi ottelu eteni loppuaan kohti, sitä paremmaksi kotijoukkueen peli muuttui.

Kaivatun tasoituksen viimeisteli Oskari Lehtinen tarkan rannelaukauksen myötä.

Jatkoaika oli täysin kotijoukkueen näytöstä. Jokipoikien Oula Uski hankki hyvän kiekon suojauksensa ansiosta ylivoiman.

Ylivoiman aikana Lehtinen laukoi tutulta paikaltaan vasemman b-pisteen lähettyviltä kiekon suoraan syötöstä sisään.

– Pitkään oltiin voitossa kiinni, mutta niin vain kaveri kampesi tasoihin ja meni jatkoajalla ohi, Heiskanen kertasi.

– Nyt on yksi etappi takana, ja ei se paremmin voi päättyä kuin runkosarjan voittoon. Se on vain etappi. Eihän tässä ole mitään vielä saavutettu. Nyt ollaan matkalla, ja juna puksuttaa kohti pudotuspelejä. Se on sitten ihan eri maailmansa.

– Siellä sitten mittaillaan äijää ja joukkueita ihan toden teolla. Hienoa kun kevätaurinko paistaa ja hienoja juttujahan nämä on pelaajille, ja näille yhteisöille missä toimitaan. Huomenna pyyhitään välimuistit pois ja keskitytään tulevaan, hän päätti.

– Mielenkiintoisia aikoja eletään. Runkosarja on päättynyt ja huomenna aloitetaan valmistautuminen pitkään kevääseen, Varis sanoi.

– Se on ihan selkeä asia, että jokaisen meidän joukkueesta pitää ottaa steppi eteenpäin. Pelaajien kuin myös meidän valmennustiiminkin pitää pikkuisen paremmin töitä tehdä huomisesta eteenpäin, että päästään sitten todella pitkälle kevääseen. Joukkue voitti tänään, ja hyvä niin. Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantaita, hän jatkoi.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen

Jokipoikien ensimmäinen Play Off- kotiottelu pelataan maanantaina 12.3. Imatran Ketterää vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30. Tervetuloa!