Sarja katkolla perjantaina kotihallissa!

15.03.2018

Jokipojat on enää voiton päässä välieräpaikasta, jota joukkue lähtee tiukasti tavoittelemaan perjantai-illan kotiottelussaan Imatran Ketterää vastaan. Nyt jos koskaan kannattaa PKS Areenalle saapua katsomaan jännittävää kiekko-ottelua ja kannustamaan kotikaupungin joukkue Mestiksen neljän parhaan joukkoon!

Kolmesta edellisestä ottelusta kolme voittoa Imatran Ketterää vastaan saalistaneilla ärjypaidoilla on hieno tilaisuus päästä jatkoon suoraan neljässä pelissä perjantaisessa kotimatsissaan. Kuitenkin se katkon paikka on sarjaa johtavalle joukkueelle perinteisesti se vaikein peli. Jokipoikien kokoonpanosta on edelleen varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi. Muutamalla pelaajalla on vammoja, joten tarkempi kokoonpano selviää vasta pelipäivänä.

Jokipojat sai keskiviikkona kolmannessa puolivälieräottelussa Imatran Ketterää vastaan kolmannen peräkkäisen voittonsa. Voitto irtosi vierasmatsista tiiviin puolustuspelin myötä loppulukemien ollessa 0-3.

– Semmoinen tunnepeli se oli, aika paljon oli jäähyjä. Alivoima oli jämäkkää. Jatkettiin omaa pelaamista ja saatiin hyvä kiinnitys, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

Ennen kolmatta peliä Varis toivoi joukkueen viisikkopuolustamisen parantuvan. Oliko puolustamisessa nähtävissä parannusta?

– Kyllä siinä oli. Toki siinä on vieläkin parantamista. Parannettiin edelliseen peliin verrattuna, mutta pikkaisen tarvitaan vielä lisää.

Keskiviikkoisessa kamppailussa tuomarilinja oli todella tiukka. Varsinkin kahteen ensimmäiseen peliin verrattuna keskiviikon linja ei ollut sitä, mitä tuomarilinja pudotuspeleissä yleensä on.

Miten tuomarit ovat suoriutuneet?

– En ota tuomareihin kantaa. Tuomarit voivat arvostella itse itseään. He viheltävät parhaansa mukaan, Varis sanoo.

Vaikka tilanne on Ketterän kannalta tukala, löytyy toissa kaudelta hyvä esimerkki, jonka perusteella Ketterän ei kannata antaa periksi.

Toissa keväänä Mestiksen puolivälierissä Mikkelin Jukurit johti ottelusarjaa Kiekko-Vantaata vastaan voitoin 3–0. Monet veikkasivat, että Jukurit marssii välieriin suoraan neljän voiton myötä.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Kiekko-Vantaa taisteli ottelusarjan seitsemänteen peliin asti. Viimeisessä mahdollisessa ottelussa peli meni vielä jatkoerään asti.

Jukurit kuitenkin vei seitsemännen kohtaamisen, ja joukkue marssi lopulta aina mestaruuteen asti.

Hyvin usein ottelusarjaa johtavan joukkueen vaikeimmaksi peliksi sanotaan sitä ottelua, jonka voittamalla joukkue pääsisi pudotuspelien seuraavalle kierrokselle. Nyt varmasti mitataan joukkueen henkistä kanttia?

– Olemme jo aika kovassa mittarissa olleet pitkin kautta. Se on yksi peli tätä sarjaa. Siihen pitää valmistautua hyvin. Sarja on auki vielä, Jouni Varis summaa.

Ärjypaitojen parhaana pistemiehenä kolmessa pudotuspelimatsissa on häärinyt kapteeni Samu Pitkänen, joka on merkkauttanut tehot 2+2. Pitkänen pitääkin joukkueen kultapottaa perjantain kotiottelussa.

Kolmen tehopisteen miehiä löytyy peräti kuusi: Oskari Lehtinen (2+1), Lassi Raitanen (1+2), Miro Väänänen (1+2), Roni Viirlas (1+2) ja Joonas Larinmaa (1+2). Esa Lehikoinen on saanut puolestaan kolme syöttöpistettä kahdessa ottelussa.

Ketterän runkosarjassa paljon pisteitä tehneet tehomiehet ovat pysyneet toistaiseksi hyvin kurissa. Runkosarjan pistepörssin voittanut Joona Jääskeläinen on tehnyt kolmeen otteluun kaksi maalia.

Runkosarjassa toiseksi eniten pisteitä saalistanut Jesse Juntheikki on saanut kaksi syöttöpistettä.

– Ei me hirveästi kuitenkaan keskitytä vastustajan pelaajiin. Omaa peliämme me yritämme kuroa koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Sitä kautta siellä pysyy vastustaja kurissa, Jouni Varis sanoo.

– Ketterällä on kuitenkin leveyttä tuossa joukkueessa. Eivät he ole yhden, kahden tai kolmen pelaajan varassa.

Ketterä saa perjantaiseen otteluun takalinjoilleen kahden ottelun pelikiellosta vapautuvan Sameli Ventelän. Ventelä taklasi ensimmäisessä pudotuspelikohtaamisessa pelitilanteen ulkopuolella Oskari Lehtistä, joka loukkaantui tilanteessa.

Jokipoikien ensimmäinen kotona pelattu pudotuspeliottelu maanantaina keräsi Mehtimäelle yleisöä runkosarjaan verrattuna hyvin. Kaikki 1 424 katsojaa saivat varmasti tuolloin vastinetta rahoilleen, sillä tunnelma ottelussa oli ehdottomasti kauden paras.

Nyt on perjantai-ilta ja katkon paikka kotiottelussa, joten yleisöä lienee luvassa maanantaita enemmän. 

– Totta kai se tuo aina lisäarvoa. Toivon, että huomenna on äänekäs yleisö kotona. Ennen kaikkea se meidän pohjoispääty pitää kovaa ääntä ja mekkalaa. Se on varsinkin pelaajille tärkeää, ja se sytyttää kaikki hallissa. Se on iso asia meille.

Muutamilla Jokipoikien pelaajilla on edelleen vammoja. Siihen estävätkö vammat pelaamisen saadaan selvyys perjantaina.

– Edelleen pientä epävarmuutta muutaman pelaajan pelaamisen osalta on. Esa Lehikoinen ei keskiviikkona Imatralla pelannut, ja tilanteessa mennään päivä kerrallaan.

Ottelu PKS Areenalla alkaa perjantaina kello 18.30. Lämpimästi tervetuloa!

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen