Taistelu jatkuu kotiottelulla! Kellistyykö Ketterä myös maanantaina?

11.03.2018

Jokipoikien ja Ketterän välinen puolivälieräsarja jatkuu maanantaina kotiottelulla PKS Areenalla. Kamppailu alkaa klo 18.30.

Ensimmäisestä tulikuumaksi äityneestä kamppailusta voiton vienyt Jokipojat ryösti niin sanotusti kotiedun itselleen, ja joukkueella on mahdollisuus kotikaukalossa kairata toinen voitto ottelusarjassa. Jokipojat saa otteluun tärkeän palasen takaisin takalinjoilleen, kun kolmen ottelun pelikiellosta vapautuva Joel Olkkonen palaa kokoonpanoon. Kokoonpanosta on varmuudella sivussa maalivahti Timo Niemi. Lauantaina kovan taklauksen kohteeksi joutuneen Oskari Lehtisen pelikunto on vielä arvoitus.

Lauantaina käynnistynyt pudotuspelien ensimmäinen kierros Imatran Ketterän ja Jokipoikien välillä käynnistyi Jokipoikien voitolla lukemin 5-3.

– Saatiin sieltä ensimmäinen kiinnitys, ja se on hyvä asia. Tunnettahan näissä peleissä tulee olemaan jatkossakin. Voittoa haettiin ja se saatiin, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Eilen oli hyvä taistelu. Puolustettiin vahvasti ja olimme fyysisiä. Toki parantaa voidaan, ja pitääkin parantaa. Hyvä ensimmäinen peli meiltä.

Ottelu oli varsin tunteikas, ja kotijoukkue saikin jäähyminuutteja peräti 110. Katsomon puolelle joutuivat Ketterästä pelaajistosta Sameli Ventelä ja Erno Ripatti sekä valmennuksesta päävalmentaja Matias Lehtonen.

Jokipojista kesken pelin suihkuun lähti puolestaan puolustaja Eppu Rissanen, jonka tuomio tuli tappelusta Ripatin kanssa.

Puolestaan hyökkääjä Oskari Lehtinen joutui pelitilanteen ulkopuolella Ventelän kovan taklauksen kohteeksi, eikä Lehtinen enää tilanteen jälkeen palannut kaukaloon.

Lehtisen pelaaminen maanantaina on vielä epävarmaa.

– Lehtisen tilanne on auki. Hän ei tänään sunnuntaina pystynyt tulemaan jäälle. Toivotaan, että hän olisi huomenna pelikunnossa.

– Jos Olkkonen sai kolme peliä pelitilanteessa tapahtuneesta taklauksesta, niin mielenkiinnolla odotan, minkälainen tuomio tulee pelitilanteen ulkopuolella tulleesta kostamisyrityksestä. Tuollainen ei kuulu missään nimessä jääkiekkoon, Varis viittaa Ventelän taklaukseen.

Pudotuspeleissä pelitahti on kiivas, joten tasaisessa sarjassa se joukkue, kumpi on fyysisesti valmiimpi saa edun puolelleen. Vaikuttaako Jokipoikien kunto olevan nyt parhaimmillaan tosipelien käynnistyttyä?

– Kyllä me ollaan tehty töitä koko talvi sen eteen. En ole joukkueen kunnosta huolissani. Kyllä joukkue jaksaa, Varis uskoo.

Pudotuspeleissä viisikoiden pelaaminen on entistä tiiviimpää, joten tasakentällisin pelatessa maalimäärät usein pienenevät. Tämän myötä erikoistilannepelaaminen nousee entistä suurempaan arvoon.

Harjoitellaanko erikoistilanteita pudotuspelien aikaan entistä enemmän?

– No ei niitä normaalia enempää olla harjoiteltu. Siinä pitää vain olla muuntumiskykyinen. Kuten olen sanonut, niin pelin pitää kehittyä koko ajan. Pieniä viilauksia tehdään, ja välillä ne toimii ja välillä ei. Eilen toimi, ja hyvä niin, Jouni Varis toteaa.

Jokipojat toimitti ylivoimalla kiekkoa ahkerasti maalille. Tämä tuottikin hyvin tulosta ylivoimien aikana.

– Jospa se olisi nyt lopulta mennyt pelaajille päähän, on sitä syksystä asti painotettu, Varis naurahtaa.

– Sitähän se on. Ajatellaan, niin eilenkin yksi vastustajan maali meni pään kautta sisään. Kaikki maalit lasketaan, jotka oikealla tavalla tehdään. Tyylistä viis, kunhan maaleja pystyy tekemään.

Onko puolestaan Ketterän erikoistilannepelaamisessa näkynyt muutoksia?

– Kyllä sekin on siellä kehittynyt. Sinne on tullut pelaajia, kuten esimerkiksi (Risto) Mattila, jotka pelaavat ylivoimaa. Totta kai vastustajan erikoistilannepelaamista katsotaan, ja niin se katsoo vastustajakin meidän pelaamista.

– Siellä voi taas huomenna olla jotakin uutta, ja siihen pitää pystyä reagoimaan. Tietysti suurin juttu on se, että pysyy jäähyltä pois, niin silloin ei tarvitsisi pelata sitä alivoimaa. Eilen otettiin ihan liikaa jäähyjä, Varis summaa.

Maanantain koitos on lauantaisen ottelun tapaan varmasti fyysinen.

– Meidän pitää huomenna pystyä pelamaan fyysisesti paremmin kuin lauantaina. Sitäkin meidän pitää parantaa, mutta sen pitää olla puhdasta ja kovaa. Mutta mitään törkimyksiä ei sallita meidänkään puolelta.

Jokipoikien maalivahti Joonas Harald on ollut sivussa Jokipoikien kahdesta edellisestä pelistä.

– Joonas oli tänään jäällä, ja oli perjantainakin. Hänellä on ollut se tauti, mikä on kiertänyt koko joukkueen. Uskoisin, että hän on huomenna kokoonpanossa. Toivotaan, että hän paranee lopullisesti.

Puolivälieräsarjan toinen osaottelu alkaa maanantaina Mehtimäellä kello 18.30. Lämpimästi tervetuloa!

Otteluennakon laati Mehtimäkeläinen