Pronssiottelu perjantaina Savonlinnassa!

04.04.2018

Jokipojat pelaa perjantaina Mestiksen pronssiottelussa Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Ottelu alkaa Talvisalon jäähallissa klo 18.30, ja mitaleiden kohtalo ratkeaa tässä yhdessä ainoassa pelissä.

Jokipoikien kauden 2017–2018 viimeinen ottelu on pronssiottelu Savonlinnan Talvisalon jäähallissa SaPKoa vastaan. Jokipoikien taipuessa välierissä KeuPa HT:ta vastaan suoraan neljässä ottelussa ovat ärjypaidat huilanneet yli viikon. SaPKon ja TUTO:n väliset välierät etenivät puolestaan seitsemänteen otteluun asti. Onkin mielenkiintoista nähdä, viekö pronssimitalit levänneempi Jokipojat vai paremman pelituntuman omaava Savonlinnan Pallokerho. Jokipojat pääsee otteluun parhaimmalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä ketään ei ole varmuudella sivussa.

Jokipojat joutui taipumaan runkosarjan voittaneelle KeuPalle välierissä suoraan neljässä ottelussa. 

– Ei siinä paljoa selittelyjä ole kun se sarja 4–0 hävittiin. Maalinteossa meillä oli ongelmia. Tietysti pitää muistaa, että KeuPan maalivahti Lassi Lehtinen oli liekeissä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kertaa.

– Ehkä sarjassa näkyi vastustajan leveys, ja siellä oli aika kokeneita jätkiäkin. Toki heidän yhteistyönsä Lukon ja JYPin kanssa näkyy. KeuPa oli meitä parempi, ja meillä jäi vähän vajaaksi.

– Ei saatu samaa draivia päälle, mitä oli puolivälieräsarjassa Imatran Ketterää vastaan. Mielenkiinnolla katson, minkälaisen haasteen TuTo pystyy KeuPalle lyömään finaaleissa.

Jokipojat on Mestiksen lopullisissa sijoituksissa vähintään neljäs, mikä tuo joukkueelle 5 000 euron palkintorahan. Mikäli joukkue voittaa SaPKon ja saa pronssimitalit, nousee palkintoraha 10 000 euroon.

Jokipojat on napannut nykyisen Mestiksen aikana neljä mitalia: kultaa vuonna 2010 ja hopeaa sekä 2009 että 2012 ja pronssia 2016.

Ärjypaidat ovat olleet Mestiksessä pronssiottelussa kahdesti. Kaudella 2012–2013 joukkue hävisi TuTolle Turussa pelatun pronssiottelun, mutta toissa kaudella Jokipojat voitti pronssia kotipelissä KeuPaa vastaan.

Jokipoikien välieräsarjan katkettua jo neljään matsiin on joukkue saanut pitkän huilin ennen kauden päättävää pronssipeliä.

Pronssipeli mielletään yleensä kahden pettyneen joukkueen taistoksi, mutta jos pronssimitalin voittaa, niin ajan myötä se useasti kirkastuu?

– Totta kai niin Savonlinnassa kuin Joensuussakin on pettymys, kun molemmat pelasivat sarjassa, missä oli mahdollisuus päästä finaaliin. Molemmille kävi niin kuin kävi, toinen pelasi lyhyemmän sarjan ja toinen pidemmän. Huomista jos ajatellaan, niin kaksi joukkuetta taistelee kynsin hampain voitosta, Jouni Varis uskoo.

– Kyllä siinä on hirveä ero, voitatko vaiko häviät ottelun. Marginaalit ovat pienet, ja kun pelataan yhdestä pelistä, niin meidän joukkueelle on tärkeää, että ollaan heti alusta valmiita kamppailemaan. Meidän pitää olla rohkeita ja uskoa omaan juttuun. Me ollaan oltu puolitoista viikkoa ilman peliä, ja SaPKo pelasi tiistaina, joten heidän on helpompi lähteä peliin.

 Hallitsevan mestarin SaPKon ottelusarja katkesi tiistai-iltana, joten joukkueen pelituntuma on varmasti parempi, mutta raskas ja pitkä välieräsarja TuToa vastaan on varmasti veroittanut joukkueen voimavaroja.

– Jos saisin päättää, niin ottaisin SaPKon aseman. Puolitoista viikkoa olemme odotelleet peliä ja harjoitelleet, kun pelaaminen olisi tässä vaiheessa kevättä kuitenkin tärkeätä. SaPKolla tämän viikon ainoa peli on ollut tiistaina. Nyt on asetelma tämä, ja siinä on meille haaste. 

– Kaasu pitää iskeä heti pohjaan, kun kiekko putoaa jäähän. Jos jäädään katselemaan, niin SaPKo vie meitä koko ajan.

– Pitää muistaa, että viimeisen kuukauden aikana ollaan kohdattu runkosarjan kolmonen, joka pystyttiin voittamaan. KeuPa oli runkosarjan ykkönen, ja nyt tulee vastaan kakkonen, niin aika timanttisesti meidän pitää pelata, että pystytään voittamaan.

SaPKo ja Jokipojat kohtasivat runkosarjassa yhteensä kuusi kertaa. Voitot jakautuivat tasan, tosin yksi Jokipoikien voitto irtosi vasta rankkareilla. Peräti viisi keskinäistä kohtaamista päättyivät kaikki maalin erolla, ja kuudennessakin viimeinen maali tehtiin Jokipoikien toimesta tyhjiin.

– Uskon, että molemmat rutistavat kaikkensa ulos. Odotan pelistä vauhdikasta iltaa. SaPKon kanssa ollaan pelattu tasaisia maalin pelejä, Jouni Varis kertaa.

– SaPKo on laadukas joukkue, ja he luottavat uskollisesti omaan pelisysteemiinsä. Sillä he ovat Räpsän (SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen) aikaan pärjänneet. Viime vuonna saivat napakympin ja tänä vuonnakin ovat mitalipeleissä.

Susirajan Punamustat järjestää otteluun fanimatkan. Lisätiedot ja ilmoittautumisen matkalle löydät täältä.

Faniryhmä tuo Variksen mukaan vieraspeliin oman mausteensa.

– Totta kai se tuo lisäarvoa, kun rummut pärisee, ja kun mennään halliin, sieltä kuuluu Jokipo-huudot. Se tuntuu itsestäkin hienolta, Varis kehuu.

Jokipoikien terveystilanne on poikkeuksellisen hyvä, sillä kokoonpanosta ei ole varmuudella sivussa ketään.

– Kaikki ovat kutakuinkin terveitä. Varmaan johtuu tästä pidemmästä tauosta.

Pronssimatsi Talvisalon perinteikkäässä jääpyhätössä alkaa kello 18.30.