Akkanen, Silvast ja Hämäläinen jatkavat Jokipojissa!

10.06.2016

Jokipojat on solminut ensi kauden mittaiset sopimukset kolmen seuraa jo viime kaudella edustaneen pelaajan kanssa.  Joukkueessa pelaavat myös tulevalla kaudella puolustaja Juuso Akkanen, 32, sekä hyökkääjät Roope Hämäläinen, 23, ja Ville Silvast, 30.

Juuso Akkanen on Joensuussa läpikotaisin tuttu mies. Hän pelasi Jokipojissa neljä kautta putkeen vuosina 2005-2009, piipahti välillä kiekkoilemassa yhden kauden Liigaa Ilveksen riveissä ja palasi seuraavalla kaudella Jokipoikiin kapteeniksi. Neljän Jukureissa vietetyn vuoden jälkeen mies palasi Mestiksen mestarina takaisin ärjypaitoihin, missä hän viime kaudella luuti takalinjoilta tehopisteet 2+10 ja valittiin kauden päätteeksi Mestiksen toiseen All-Stars kentälliseen. Nyt Raumalta lähtöisin oleva Akkanen aloittaa siis jo seitsemännen kautensa Jokipoikien puolustuksessa.

SaiPan kasvatti Roope Hämäläinen saapui myös Joensuuhun Jukureista, joissa hän nappasi toissa kaudella Mestiksen mestaruuden. Viime kaudella nuori hyökkääjä saalisti runkosarjassa tehopisteet 4+9 ja osui pudotuspeleissäkin kahteen kertaan.

Ville Silvast on puolestaan kiekkoillut Joensuussa jo useamman vuoden putkeen. Jokipojissa hän aloittaa nyt neljännen kautensa ja toisen vuoden peräkkäin, pelattuaan välissä kahta sarjaporrasta alempana Kiekkokoplan väreissä. Viime kausi Silvastilla meni osittain sivuun pahan loukkaantumisen johdosta, mutta yhdeksässä runkosarjan pelissä hän onnistui kuitenkin laukomaan tehopisteet 2+1. Pudotuspeleissä Silvast teki myöskin kaksi maalia.

Kaksi puolustajaa Try-Outille

Edellä mainitun kolmikon lisäksi Jokipojat saa kesän harjoittelurinkiin mukaansa kaksi Try-Out pelaajaa. He ovat Jokereiden A-junioreista saapuva Jani Elgbacka, 20, sekä FPS:ssa Suomi-sarjaa viime kaudella pelannut Kasper Elo, 22.

Elgbackan tehopisteet A-nuorten SM-liigassa olivat viime kaudella 8+11, Elo puolestaan naputti kymmenessä Suomi-sarjan matsissa tehopisteet 7+5. Häneltä löytyy kokemusta myös Pohjois-Amerikasta, sillä toissa kaudella nuorukainen pelasi Casper Coyotesin riveissä WSHL-liigaa.

Molemmat pelaajat ovat aloittaneet uransa hyökkääjinä, mutta siirtyneet viime kaudella pakin paikalle. Joensuuhun he saapuvat näyttämään kykyjään nimenomaan puolustajina