Jokipoikien kausi alkaa keskiviikkona - Hukkanen sai sopimuksen

13.09.2016

Jokipoikien Mestis-kausi alkaa keskiviikkona 14.9. klo 18.30. Kauden avausmatsissa joukkue kohtaa kotihallissaan Mehtimäellä vanhan tutun Savonlinnan Pallokerhon.

Joukkue lähtee uuteen kauteen luottavaisin mielin, vaikka loukkaantumisiakin on ilmassa.

- Hyökkääjistä Joona Manninen ja Kasimir Puruskainen ovat sivussa ainakin kuusi viikkoa, Roope Hämäläisen tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Oskari Lehtinen joutui jättämään viimeisessä harjoitusottelussa leikin kesken, ja hänen tilanteensa on vielä hiukan auki, valmentaja Ari Aaltonen toteaa.

- Mutta meillä on laadukas nippu, ja heille löytyvät kyllä paikkaajat. Lähden erittäin hyvissä tunnelmissa kohti tulevaa kautta, ja joukkueen kesken olemme tavoitteeksi asettanut runkosarjassa neljän parhaan joukkoon sijoittumisen, viime kaudella Jokipojat pronssille valmentanut ”Turbo” Aaltonen paaluttaa.

Kapteeni hyvillä fiiliksillä

Jokipoikien kapteeni on seitsemättä kautta joukkuetta edustava Juuso Akkanen, joka on juurtunut Joensuuhun.

- Kyllä näin voi sanoa. Joensuu on nykyisin ehdottomasti kotini, raumalaislähtöinen Akkanen hymyilee.

Puolustajanpaikalla pelavaa Akkanen, 32, on joukkueen vanhin pelaaja. Hänkin odottaa kauden alkua hyvillä mielin.

- Fiilis on odottava ja luottavainen, jännitystä on sopivasti ilmassa. Olemme treenanneet kovempaa kuin viime kauden alla, ja joukkueena olemmme mielestäni menneet urheilullisesti eteenpäin, Akkanen tuumii.

- Matka alkaa keskiviikkona, ja se matka on pitkä. Täytyy kuitenkin luottaa omaa tekemiseen, ja uskon siihen, että keväällä pudotuspeleissä saamme kotiedun. Ja toivottavasti tietysti mahdollisimman moni joensuulainen löytää tiensä hallille meitä kannustamaan, Akkanen toivoo.

Lauri Hukkanen sai sopimuksen

Jokipoikien viimeisin pelaajasopimus on try-outilla harjoituskauden joukkueen mukana pelanneen Lauri Hukkasen, 25, kiinnittäminen. Ärjypaitojen oman kasvatin viime kaudet ovat sujuneet Kiekkokoplassa II divarissa sekä Suomi-sarjassa, mutta nyt mies oli valmis ottamaan urallaan vielä yhden askeleen ylöspäin ja raivasi tiensä takaisin Mestis-joukkueeseen. Edellisen kerran Hukkanen edusti Jokipoikia Mestiksessä kaudella 2011-2012, jolloin mies latasi 25 ottelussa tehopisteet 1+3.

- Lauri on hyvä ja yrittävä pelaaja. Vielä kun saadaan hänen otteisiin lisää terävyyttä, niin hyvä tulee, valmentaja Aaltonen kommentoi.

Mestis-kauden avausottelu Jokipojat - SaPKo LVI-Myller Areenalla keskiviikkona 14.9. klo 18.30. Tervetuloa!