Jokipojat voitti pronssia!!!

13.04.2016

Jokipoikien hyvin sujunut kausi sai päätöksensä pronssipelissä KeuPaa vastaan. Ärjyt voittivatkin kamppailun lukemin 4-3 ja pelaajat saivat ansaitusti  pronssiset mitalit kaulaansa!

Ensimmäinen erä käynnistyi KeuPan salamamaalilla. Jokipojat ei maalista lannistunut vaan otti pelin haltuunsa. Hyvän painostuksen päätteeksi maalin eteen purjehtinut Santeri Arousva tasoitti ottelun. Ja lisää seurasi hetkeä myöhemmin kun Roope Hämäläisen kova rannekuti yllätti KeuPan maalivahti Antti Karjalaisen. KeuPa sai erän loppupuoliskolla rangaistuslaukauksen, mutta Mikael Edelmannin räpylä oli kiekon tiellä.

Toiseen erään puolestaan Jokipojat teki salamamaalin, kun Janne Väyrynen survoi kiekon maaliin hirveästä ruuhkasta. KeuPa kuitenkin kavensi viivakudilla, joka upposi sisään kovan ruuhkan takaa. KeuPa sai maalin jälkeen voimaa otteisiinsa eikä tasoitusmaalikaan ollut kaukana. Vierailijoiden hyvä vaihe katkesi joukkueen ottamiin kolmeen peräkkäiseen jäähyyn.

Kaksi ensimmäistä Jokipoikien ylivoimaa oli hakemista, mutta erän kolmannella ylivoimalla maali vihdoin syntyi. Väyrysen loistava syöttö maalin takaa tavoitti Jesse Paukun, joka paukautti ärjyt kahden maalin johtoon. Mutta KeuPa ei luovuttanut, sillä hetkeä myöhemmin se jälleen kavensi.

Kolmas erä käynnistyi KeuPan hallinnassa. Se saikin hyvän painostuksen myötä ylivoiman, mutta tolppaa lähemmäksi ei joukkue kiekkoa saanut. Jokipojat sai erän puolivälissä 2-0 hyökkäystilanteen, mutta Väyrysen kuti meni hitusen ohi maalin. KeuPa sai toisen hyvän sauman tasoitukseen kun se pääsi toistamiseen ylivoimalle, mutta Edelmannin loistotorjunnat estivät tasoituksen. KeuPa otti ottelun lopussa aikalisän ja maalivahdin pois ja haki raivoisasti tasoitusta, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.

-  Tyhjäksi vetää. Ei tämä meidän kauden paras peli ollut, mutta lopun taistelu ja se miten noi äijät uhrautu tuossa lopussa, niin melkein tuli vaihtoaitiossa tippa linssiin. Ja taisi vähän tullakin. Nyt on hieno hetki lähteä saunomaan ja jatkaa kesälomaa,  summasi ottelua kakkosvalmentaja Eemeli Parikka, joka tuurasi toimintakiellossa ollutta Ari "Turbo" Aaltosta.

Samalla Parikka summasi Jokipoikien kautta kokonaisuudessaan:

- Elokuussa kun aloitettiin oli varmaan aika paljon epäilyksiä minkälainen Jokipoikajoukkue tänä vuonna on, miten se on valmennettu, miten se pelaa. Muistan kun Turbon kanssa puhuttiin, että aika kovaa saa mennä se joukkue joka menee kovempaa kuin me. Se kantoi meitä loppuun asti. Täällä pelaa uskomattomia jääkiekkoilijoita, joilla on loistava tulevaisuus.

Ottelua oli seuraamassa ja kannustamassa LVI-Myller Areenalla 1904 katsojaa. Kiitokset kaikille katsojille hyvin koko kauden sujuneesta kannustuksesta! Syksyllä nähdään!


Pronssia voittanut Jokipoikien Mestis-joukkue