Jokipojille 15 uutta pelaajasopimusta - Jesse Paukku jatkaa!

04.05.2016

Jokipojat on solminut pelaajasopimukset ensi kaudeksi viidentoista uuden pelaajan kanssa. Osa pelaajista on vanhoja tuttuja, mutta mahtuupa mukaan muutama uusi tuttavuuskin. 

Jo voimassa olleista kuudesta sopimuksesta tilannetta on päivitetty puolustaja Joel Olkkosen kohdalla. Hienon kauden pelannut Olkkonen on tehnyt sopimuksen liigassa pelaavan HPK:n kanssa, mutta lähtökohtaisesti hän jatkaa vielä ensi kauden Jokipoikien riveissä. HPK:lla on kuitenkin tarvittaessa mahdollisuus nostaa mies omaan rinkiinsä kesken kauden.

Nyt Jokipoikiin liittyvät ensi kaudeksi seuraavat pelaajat, pelipaikoittain listattuna:

Maalivahdit:

Juho Ratilainen
Arttu Ruotsalainen

Molemmat maalivahdit ovat Jokipoikien omia kasvatteja, ja tulevaisuuden tarkoituksena onkin kasvattaa omia pelaajia ykkösmaalivahdeiksi edustustasolle. Juho Ratilainen kulki jo viime kaudella edustusjoukkueen mukana, ja pääsi näyttämään osaamistaan myös tositoimissa. Arttu Ruotsalainen on puolestaan erittäin lupaava juniori, joka tulee pääosin pelaamaan ensi kauden vielä A- ja B-junioreiden matkassa. Junioreissa on edellä mainitun kaksikon lisäksi kasvamassa muitakin lupaavia maalivahteja, joiden kehittymistä seurataan herkeämättä.

Puolustajat:

Santeri Arousva
Antti Helanto
Jere Niemelä

Jokipoikien puolustus vahvistuu tutuilla nimillä. Santeri Arousva nousi viime kaudella yhdeksi joukkueen johtavista puolustajista, ja hänen odotetaan ottavan urallaan vielä yhden askeleen eteenpän. Arousva pystyy vastaamaan vielä suuremmasta kiekollisesta roolista, ja hän tulee ensi kaudella olemaan joukkueen puolustuksen kulmakiviä.

Antti Helanto vakuutti seurajohdon nousujohteisella tekemisellään viime keväänä. Hän saapui joukkueeseen kesken kauden try-outin kautta, ja esitti yritteliästä pelityyliä sekä pirteää liikkumista. Helanto on suorittanut Iowan yliopistossa markkinoinnin tutkinnon, ja pelaamisen ohella hän tulee toimimaan myös toimiston puolella myyntityössä. Jere Niemelä on puolestaan fyysisesti vahva pelaaja ja Jokipoikien oma kasvatti. Hän kehittyi viime kaudella jo hyvälle Mestis-tasolle, missä hänen uskotaan jatkavan myös ensi vuonna.

Hyökkääjät:

Jesse Paukku
Ville Halonen
Joonas Larinmaa
Kasimir Puruskainen
Teemu Nissinen
Teemu Holttinen
Nico Friman
Lauri Huhdanpää

Oskari Lehtinen
Lauri Hukkanen (try-out)

Hyökkäyksessä nähdään ensi kaudella pitkälti samoja nimiä kuin viime kaudenkin joukkueessa. Erityisen iloisia ollaan tietysti viime kaudella pudotuspeleissä huimia otteita esittäneen Jesse Paukun jatkosopimuksesta. Oman kaupungin poikia on myös Ville Halonen, jolla on potentiaalia vielä viime kauttakin parempiin otteisiin. Jokipoikien kasvatteja on myös Kasimir Puruskainen – älykäs pelaaja, joka pystyy kiekollisesti oivallisiin ratkaisuihin.  

Joonas Larinmaan viime kausi oli nousujohteinen, ja pudotuspeleissä hän oli jo joukkueen parhaimmistoa. Erittäin ennakkoluulottomalta ja rohkealta pelaajalta on lupa odottaa vieläkin parempaa. Jokipoikien junioreista viime kaudella Mestis-joukkueeseen nousseet Teemu Holttinen ja Teemu Nissinen ovat erittäin kehityskelpoisia pelaajia, joilla on rahkeet huomattavasti aiempaa nähtyä suurempaan rooliin.

Uusia nimiä Jokipoikien paidassa ovat puolestaan Nico Friman, Lauri Huhdanpää sekä Oskari Lehtinen. Kiekko-Vantaassa hienon viime kauden pelannut Friman oli pudotuspeleissä Mestiksen mestareita Jukureita vastaan yksi sarjan parhaista pelaajista ja naputti seitsemään otteluun tehopisteet 4+2. Hänen odotetaan nousevan yhdeksi Mestiksen johtavista hyökkääjistä. Huhdanpää tulee Joensuuhun Tapparan junioreista, missä hän naputti viime kaudella 50 peliin tehopisteet 11+31. Lehtisellä on puolestaan kokemusta jo liigapeleistäkin, sillä isokokoisella (185cm/90kg) maalintekijällä on vyöllään 14 peliä Ässien paidassa. Mestistä hän on pelannut aiemmin TUTO:ssa. Viime kausi Ruotsissa oli varsin rikkonainen, mutta nyt tavoitteena on ehjä ja tuloksekas kausi.

Try-outin kautta paikkaa kokoonpanossa hakee puolestaan Jokipoikien oma kasvatti Lauri Hukkanen, joka pelasi viime kaudella suomi-sarjaa Kiekkokoplassa. Hänen siirtymisensä ärjypaitoihin oli kaavailussa jo vuosi sitten, mutta kesän leikkausoperaatio esti kuitenkin tuolloin paluun. Älykkäällä ja taitavalla pelaajalla on jo kokemusta Mestiksestä.

Lehtinen ja Friman aikovat mättää maaleja

Uudet pelaajat ovat Joensuuhun tulosta innoissaan.

- Hyvillä mielin tullaan, joukkueen tulostaso oli viime kaudella erittäin vahva ensimmäiseksi Mestis-kaudeksi. Sen osalta näyttää hyvältä, Oskari Lehtinen kertoo tunnelmistaan.

- Pyrin tuomaan omalta osaltani joukkueeseen reipasta taklauspeliä sekä kovia laukauksia. Vahvuuteni ovat maalinteossa, ja niitä yritän ensi kaudellakin saada aikaan mahdollisimman paljon, Lehtinen jatkaa.

Kiekko-Vantaasta Joensuuhun saapuva Nico Friman on niin ikään mielissään Pohjois-Karjalaan saapumisesta.

- Viime kausi meni omalta osaltani jopa yllättävän hyvin, kun kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen vuosi miesten peleissä. On kiva tulla perinteikkääseen seuraan. Yritän tuoda joukkueeseen vahvaa hyökkäyspään peliä, hyvää luistelua ja paljon maaleja, Friman lupaa.

Jokipojilla on edellä mainittujen pelaajien kanssa jo valmiiksi sopimukset maalivahti Samuel Jukurin sekä puolustaja Joni Murasen kanssa. Hyökkäyspäässä sopimukset solmittiin jo talvella Oula Uskin sekä Teemu Lahtisen kanssa. Kapteeni Samu Pitkäsellä sopimus oli jo valmiiksi kahden kauden mittainen, ja näin ollen Jokipojilla on yhteensä ensi kaudeksi sopimus 21 pelaajan kanssa.  Jokaisessa sopimuksessa on liiga- ja ulkomaan pykälä. 

Seuraa viime kaudella edustanut Juuso Kaijomaa siirtyy puolestaan jääkiekon ulkopuolisten syiden johdosta Etelä-Suomeen, eikä näin ollen ole enää Jokipoikien käytettävissä.