Joona Manninen Jokipoikiin

22.08.2016

Jokipojat on solminut tulevalle Mestis-kaudelle sopimuksen hyökkääjä Joona Mannisen kanssa. Manninen, 25, palaa kahden vuoden jälkeen takaisin kasvattajaseuraansa.

Joona Manninen siirtyi Jokipoikien C-junioreista Bluesin junioriorganisaatioon, jossa hän kiekkoili kolme kautta. Välillä mies piipahti myös Pohjois-Amerikassa pelaamassa USHL-liigaa, mutta siirtyi kesken kauden takaisin Joensuuhun, jossa hän viihtyi Jokipoikien Mestis-joukkueessa kahden ja puolen vuoden verran. Kaudella 2012-2013 Manninen takoi ärjypaidoissa tehot 5+14.

Jokipoikien pudottua Suomi-sarjaan Manninen jatkoi uraansa naapurikaupunki Savonlinnassa. SaPKon paidassa hän suoriutuikin toissa kaudesta tilastojen valossa erinomaisesti saaden kasaan tehopisteet 11+13. Viime kaudella mies kiekkoili Unkarissa MOL Ligaa Ferencvaros TC:n joukkueessa. Tuo reissu tuotti  47 peliin hurjat teholukemat 21+35.

Taisteleva sentteri

- Unkarin reissu oli erittäin hieno. Asuin Budapestissä, joka on aivan huikea kaupunki. Kiekon pelaaminen oli hiukan eksoottista, sillä tasoerot sarjassa olivat suuret. Osa ulkomaalaisista pelaajista oli erittäin hyviä, mutta taso tippui kolmos- ja neloskenttään melkoisesti, Manninen tuumii.

- Nyt palaan sitten takaisin Joensuuhun, ja tulevaa kautta odotan innolla. Kesällä minulle tuli terveydellisten syiden takia totaalihuilia, mutta tilanne on päivä päivältä parempi, ja sarjan alkaessa aion olla sataprosenttisessa iskussa, mies lupaa.

Jokipojat on melkoisesti muuttunut siitä päivästä, kun Manninen viimeksi seurassa pelasi.

- Naamat ovat aika lailla vaihtuneet, mutta treeneissä on ollut tosi hyvä meininki, ja joukkue vaikuttaa lupaavalta. Itse haluan olla se sama taisteleva sentteri kuin ennenkin.

Myös Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen on Mannisen paluusta mielissään.

- Meillä on nyt tasaisen vahva sentteriosasto, ja sitä myöten kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa. On mukava saada joukkueeseen oma kasvatti, joka jättää itsestään joka ilta kaiken kentälle, Immonen iloitsee.