Kaksi pistettä Kajaanista, Jokipojat jatkaa vailla tappiota!

17.09.2016

Jokipojat nappasi voiton myös kauden toisessa ottelussaan, kun sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Kajaanin Hokki taipui kotikaukalossaan.

Perjantai-illan kamppailun ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskisan seitsemännessä parissa. Oskari Lehtinen onnistui rankkareilla toistamiseen, ja Jokipojat voitti kisan 2–1. Varsinaisella peliajalla ärjypaitojen osumat iskivät Santeri Arousva, Teemu Nissinen ja Ville Halonen (1+1). Maalilla Samuel Jukuri torjui 25 kertaa.

– Maistuu erittäin hyvältä. Hieno voitto.

Jokipoikien sankariksi Hokki-ottelussa nousseen Oskari Lehtisen sanat kertovat paljon. Ne tiivistävät napakasti sen tunnelman, mikä joensuulaisten pukukoppikäytävällä perjantai-iltana Kajaanissa vallitsi.

Jokipojat oli hetkeä aiemmin kaatanut Hokin voittomaalikilpailun jälkeen 4–3. Ratkaisu venyi seitsemänteen pariin saakka, ennen kuin Lehtinen upotti illan toisen rankkarinsa.

– Ensimmäisellä kerralla ajattelin ampua etuyläkulmaan, mutta ammuinkin takakulmaan, koska siellä oli enemmän tilaa. Sen jälkeen sanottiin, että jos ei tule maalia, niin ammun uudelleen. Sattui onnistumaan silläkin kertaa, 22-vuotias laitahyökkääjä sanoi.

Illan ratkaisuosuman Lehtinen ujutti Hokki-vahti Sami Väliharjun jalkojen välistä.

– Lehtinen on aloittanut kautensa tosi hyvin. Hän joutui outoon paikkaan, kun meillä on kolme sentteriä pois, mutta kolmossentterin paikka on täyttynyt hienosti. Olen tyytyväinen sekä hänen otteisiinsa että koko joukkueeseen, Jokipoikien valmentaja Ari Aaltonen kertoi.

Jokipojat oli vahva etenkin ottelun avauserässä. Joukkue loi paremmat tilanteet myös jatkoajalla, joten voitto matkasi oikeaan osoitteeseen.

– Kyllä minun täytyy tuuheaa tukkaani nostaa joukkueelle. Tulimme hyvällä asenteella peliin ja onnistuimme hienosti, Aaltonen paketoi.

Jokipojat viime kevään välieräsarjassa pronssipeliin sysännyt Hokki avasi perjantaina pistetilinsä tämän kauden Mestiksessä.

– Tasainen peli, niin kuin meidän pelit ovat aika usein olleet. Ensimmäinen erä oli meiltä heikko, mutta otteet tasaantuivat sen jälkeen. Kyllä me yksi piste ansaittiin, mutta se ekstrapiste meni oikeaan osoitteeseen, Hokin valmentaja Jari Laukkanen tunnusti.

Otteluraportin laati Mehtimäkeläinen, toimittajana Mika Moilanen