Kausi käyntiin komealla voitolla!

14.09.2016

Jokipojat sai Mestis-kauteen pirteän alun, kun joissakin ennakkoarvioissa jopa ärjypaitojen yläpuolelle rankattu Savonlinnan Pallokerho kaatui Mehtimäen keskiviikkoillassa maalein 5–1.

Puolustaja Joni Muranen avasi hanat toisen erän jälkipuoliskolla, ja pelin puolivälissä oli pakki Joel Olkkosen (1+1) vuoro osua. SaPKo sai perään kavennuksen, mutta Teemu Nissinen, Oskari Lehtinen (1+1) ja Joonas Larinmaa ratkaisivat homman päätöserässä isännille. Samuel Jukuri torjui joensuulaismaalilla 24 kertaa. Hyökkääjä Jesse Paukku ajettiin avauserässä ulos kaukalosta selästä taklaamisen vuoksi, mutta Jokipojat kesti sitä seuranneen alivoiman miehekkäästi.

Jokipojat oli lukenut läksynsä ja onnistui välttämään SaPKon kovan paineistuksen, jonka myötä Jokipojat onnistui pelaamaan omaa peliään läpi ottelun samalla pitäen vastustajan poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta.

Molempien joukkueiden ylivoimat olivat vielä kesäterässä, ja varsinkin vierailijoiden ylivoima oli tehotonta läpi ottelun.

Pelin käännekohta nähtiin kolmannessa erässä Jokipoikien päästessä neljällä kolmea vastaan ylivoimalle, jonka aikana Oskari Lehtinen suti irtokiekon sisään ja niittasi lukemiksi 4–1. Sentteriksi siirretyn Lehtisen pelaaminen hiukan oudolla pelipaikalla miellytti myös Jokipoikien päävalmentajaa Ari Aaltosta.

– Hyvää työtä Lehtiseltä, maali siihen ja taisi tulla syöttöpistekin. Onneksi Lehtinen pystyy paikkamaan, kuitenkin kolme sentteriä on karussa.

Hieno aloitus

Aaltonen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Erittäin hieno aloitus tänään. Tiedettiin miten vaarallinen SaPKo on, meillä oli kaksi harjoituspeliä alla heitä vastaan. Lähdettiin kääntämään peliä nopeasti ja tänään siinä onnistuttiin, summasi Aaltonen.

SaPKon Pasi Räsänen puolestaan tuskaili joukkueensa otteiden heikkoutta.

– Käydään tässä joukkueen kanssa läpi, että miksi oli näin vaikeaa. Jokipojat oli vaan tänään niin paljon parempi meitä, se oli valmiimpi sarja-avaukseen kuin me.

– Omaan piikkiin pitää ottaa, ettei saatu joukkuetta valmistettua. Me ei oltu valmiita kamppailemaan. Tämä on kamppailupeliä, ja jos häviät noin paljon kamppailuja, niin et voi voittaa peliä, analysoi Räsänen.

Jokipojat aloitti ottelun erittäin terävästi kun ykköskenttä pyöritti peliä SaPKon päädyssä ja saikin pyörityksen päätteksi luotua hyvän maalipaikan Paukulle, mutta verkot eivät vielä heiluneet. Jokipojat jatkoi ottelun hallintaa ja pääsi ylivoimalle, joka pyörikin paremmin kuin harjoitusotteluiden aikana.

Erän puolivälissä Jokipoikien Teemu Holttiselle siunaantui hyvä maalipaikka, kun hän pääsi nokikkain SaPKon maalivahti Joonas Toivosen kanssa, mutta Toivonen torjui Holttisen laukauksen. Erän edetessä ottelun hallinta siirtyi vähitellen vierailijoille.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kun Jokipoikien hyvän pyörityksen päätteeksi Muranen nousi röyhkeästi maalille ja nosti kiekon sisään ohi Toivosen.

Erän loppupuolella Paukku taklasi kovaa SaPKon Casimir Jurgensia, joka loukkaantui tilanteessa. Verta vuotava SaPKo-pakki siirtyi pukusuojaan, jonne passitettiin myös Paukku ulosajon myötä.

SaPKon ylivoima oli koko viiden minuutin ajan yllättävän tehotonta. Jurgens ei loukkaantunut tilanteessa pahemmin, vaan palasi pelin toiseen erään.

– Me hoidettiin viiden minuutin alivoima äärimmäisen hyvin. Siinä olisi voinut olla mahdollisuus SaPKolla kääntää peli, mutta alivoimissa onnistuttiin hienosti tänään, tiivisti Aaltonen.

Päätöserässä karkumatkalle

Toisen erän alkupuolisko oli erittäin rikkonainen johtuen joukkueiden ottamista jäähyistä. Heti erän alkuun Jokipojille tarjottiin kahden miehen ylivoimaa, mutta ratkaisut osoittautuivat mielikuvituksettomiksi eikä joukkue saanut aikaiseksi yhtään kunnollista maalipaikkaa.

Ulosajetun Paukun tilalle nostettiin 13. hyökkääjänä kokoonpanossa ollut Ville Silvast. Jokipojat pääsi ottelussa kahden maalin johtoon Olkkosen tarkan laukauksen myötä, mutta SaPKo kavensi erän lopulla.

Heti kolmannen erän alkuun Jokipojat joutui alivoimalle, mutta SaPKon ylivoima oli jälleen tehotonta. Erä eteni tasaisesti kunnes Jokipoikien pyörityksen päätteeksi Nissinen nosti joukkueen kahden maalin johtoon. Hyvän syötön maaliin antoi Lauri Huhdanpää.

Pelin edetessä myös tunteet kuumenivat ja ylimääräistä vääntöä nähtiin vihellyksien jälkeen useamman parivaljakon kesken. 

Kolmannessa erässä Jokipoikien viisikkopuolustus toimi erittäin mallikkaasti, eikä SaPKo saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan erän aikana kuin hetkittäin. Ottelun loppulukemat laukoi Larinmaa, kun hän pääsi SaPKon harhasyötön myötä puolittain läpi, ja laukoi tarkan ranteen suoraan ylänurkkaan. 

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 1026 katsojaa. "Turbo" on kuitenkin varma, että yleisö löytää ennemmin tai myöhemmin Mehtimäen lehtereille. 

– Joensuulaiset heräävät pikkuhiljaa. Pelataan hyvää kiekkoa, pannaan kiekkoa maaliin ja taistellaan, niin kyllä se yleisö sieltä tulee. Luotan joensuulaiseen yleisöön, Joensuussa ollaan pitkälti kiekkoihmisiä.

Jokipoikien seuraava ottelu on perjantaina Kajaanissa Hokkia vastaan.

Otteluraportit laatii Mehtimäkeläinen