Kausi käyntiin voitolla - Ketterä kaatui Mehtimäellä

12.08.2016

Jokipoikien kausi 2016-2017 käynnistyi harkkamatsilla Suomi-sarjassa pelaavaa Imatran Ketterää vastaan. Vauhdikkaan matsin vei lopulta Jokipojat lukemin 5-3.

Ottelun ensimmäisen maalin viimeisteli Ketterä ylivoimalla. Jokipojat ei tilanteesta lannistunut vaan tasoitti Santeri Arousvan tarkalla kudilla suoraan ylänurkkaan. Hyvän syötön maaliin antoi try-outillla oleva Lauri Hukkanen.

Toista erää pelattiin vauhdikkaasti ja vaarallisia tilanteita oli molemmissa päissä. Maalia saatiin odottaa erän loppupuoliskolle kun Ville Halosen tarkka rannekuti ylivoimalla vei Jokipojat ottelussa johtoon. Kun erää oli jäljellä parisen minuuttia Ketterä tasoitti pelin.

Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia kun Jokipopakin kiekonmenetyksen jälkeen Ketterä rokotti ja meni pelissä johtoon. Jokipojat sai erän edetessä aikaiseksi hyvän pyörityksen, jonka päätteeksi Lauri Huhdanpää laukoi irtokiekon sisään.

Heikki Puustinen näytti nopeuttaan ja tarkkaa rystyvetoaan erän lopussa ja täräytti kotijoukkueen ottelussa johtoon. Teemu Holttiselle tarjoutui hyvä sauma lisätä kotijoukkueen johtoa kun hän pääsi laukomaan rangaistuslaukauksen, mutta kuti meni tolpan kautta ohi maalin. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Roope Hämäläinen.

Koska kyseessä oli harjoituspeli, pelattiin ottelussa lopputuloksesta riippumatta jatkoaika. Jatkoajalla maalin värkkäsi Ketterän Jesse Koskinen hänen päästessä nokikkain Jokipoikien maalivahdin Juho Ratilaisen kanssa.

Kaikki uudet ärjypaidat eli Oskari Lehtinen, Lauri Huhdanpää ja Nico Friman esiintyivät edukseen illan ottelussa. Ottelua oli seuraamassa LVI-Myller Areenalla 251 katsojaa. Jokipoikien seuraava harkkamatsi kotiluolassa on keskiviikkona 24.8, jolloin vastaan asettuu Savonlinnan Pallokerho.

Mikko Holopainen