Kolmatta kotivoittoa hakemaan

29.09.2016

Jokipojat palaa tositoimiin viikon tauon jälkeen perjantaina, kun Mehtimäen jääpyhätössä vastaan asettuu Kokkolan Hermes. Hermes on Jokipojille erittäin tuttu vastus viime keväältä, sillä joukkueet kamppailivat puolivälierissä viimeiseen seitsemänteen peliin asti.

Jokipoikien kokoonpanohuolet hieman helpottavat, sillä Jesse Paukku on kärsinyt yhden ottelun pelikieltonsa. Myös ykkössentterinä kauden ensimmäisissä peleissä pelannut Ossi Pellinen palaa kokoonpanoon sairastuvalta. Ykkösmaalivahti Samuel Jukuri on myös toipunut täyteen pelikuntoon flunssan jälkeen. Aloittava maalivahti tiedetään vasta pelipäivän aamuna. Tarkemmat kokoopanot julkistetaan perjantaina puoliltapäivin.

Jokipoikien edellinen ottelu viime viikon perjantaina LeKiä vastaan oli äärimmäisen tiukka ja tasainen. Runsaasti maalipaikkoja sisältäneen ottelun käänsi lopulta Jokipojat voitoksi lukemin 2-1. Voittomaalin laukoi ykkössentteriksi siirretty Oula Uski.

– Ottelu LeKiä vastaan oli meiltä hyvä, numerot eivät kerro koko totuutta. Meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin. Molemmat veskarit (LeKin Christian Heljanko ja Jokipoikien Juho Ratilainen) pelasivat hyvän pelin, summasi edellistä kamppailua Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

– Ottelussa peli-ilmeemme oli todella loistava. Vaikka olimme takaa-ajajina, uskoimme omaan tekemiseemme. Veimme peliä viimeiset kaksi erää selkeästi, ja voitettiin peli ansaitusti. Joukkue on henkisesti vahva.

Seuraavan haasteen Jokipojille asettaa Kokkolan Hermes. Hermeksen alkukausi on sujunut takellellen, kun se on voittanut neljästä kamppailustaan vain yhden.

Joukkue onkin kolmella pisteellään sarjan toiseksi viimeisenä. Joukkue on hävinnyt kaksi ottelua vain yhden maalin erolla, joten mistään heittopussista ei kuitenkaan ole kyse.

– Se mitä katsoimme Hermeksen peliä, niin kovaa paineistava joukkue Hermes on, kuten kaikki muutkin joukkueet näyttävät tällä hetkellä olevan.  

– Hermes pyrkii pelaamaan kovaa. Meidän pitää olla vahva kamppailuissa, ja olla kuskin paikalla läpi ottelun sekä paineistaa Hermeksen pakkeja, tuumaa Aaltonen.

Hermeksen maalilla mahdollisesti pelaa joensuulaiselle kiekkoyleisölle erittäin tuttu mies, sillä kolme kautta Joensuussa torjunut Mikael Edellman siirtyi täksi kaudeksi torjumaan Hermeksen maalinsuulle.

Edelmann oli Jokipojissa suuressa roolissa joukkueen voittaessa toissa kaudella Suomi-sarjan. Myös viime kaudella Edelmann oli vakuuttava torjuessaan Jokipojat pronssille.

Viikon tauko tositoimista on hiukan vaikuttanut Jokipoikien harjoitteluun.

– Maanantaina vedetiin todella kova harjoitus, jossa kamppailtiin tiukkaan. Tiistaina pidettiin vapaapäivä, ja keskiviikkona suunnattiin katseet kohti tulevaa peliä. Torstaina viimeisteltiin, ja perjantain aamujäiden jälkeen lähdetään siitä, että ollaan pelin käynnistyessä valmiina.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa sentterikaksikko Joona Manninen ja Kasimir Puruskainen. Olipa perjantain ottelussa aloittava maalivahti joko Samuel Jukuri tai Juho Ratilainen, saa hän huilivuoron lauantain ottelussa KeuPa HT:ta vastaan.

– Toinen maalivahti pelaa perjantaina ja toinen lauantaina, päättää Aaltonen.

Kamppailu Hermestä vastaan käynnistyy perjantaina Mehtimäellä klo 18.30. Tervetuloa!

Osta liput ennakkoon täältä

Otteluraportit laatii Mehtimäkeläinen